info@wijnstudio.nl | Tel: 070 - 22 05 430 Nederlands English Facebook  

Wijnstudio Docenten

Romana Echensperger MW
Romana Echensperger MW (master of Wine)

De Wijnstudio heeft een top-team van docenten.
We vragen regelmatig feedback aan onze cursisten over de lessen.

De Wijnstudio selecteert docenten op deze criteria:
* Ruime ervaring in de wijnwereld:  als wijnverkoper, wijninkoper, wijnmaker, sommelier, enz.
* Een degelijke wijnopleiding: alle docenten hebben minimaal WSET level 3 gevolgd
* Ontembaar enthousiasme:  totale passie voor wijn
* Didactische vaardigheden:  plezier in het les geven en het omgaan met cursisten

Aan WSET level 3-docenten stellen we extra eisen, zoals een diepgaande specialisatie.
Level 3 docenten zijn de top van de Nederlandse wijnwereld.

Docenten

Akiko Tanaka - Aziatisch leermeester

Akiko Tanaka

Akiko Tanaka: Restaurateur, Sake Vinoloog, Wijn & Sake docent, Ingenieur

Om haar ingenieursstudie en daarna een economische studie aan de Erasmus Universiteit te bekostigen heeft Akiko gewerkt in het Okura Hotel Amsterdam, Hotel New York Rotterdam en het Four Seasons in Hong Kong. Hier is haar passie voor wijn, fine dining en sake aangewakkerd. Uiteindelijk kriebelde het ondernemersbloed in haar en heeft ze samen met haar partner 4 horecazaken opgezet.

Akiko is geboren in Hong Kong, met Japanse roots. Ze heeft zich gespecialiseerd in de Japanse keuken. Akiko is de enige vrouwelijke Aziatische leermeester in Nederland en leidt koks, gastheren en gastvrouwen op.

Bij de Wijnstudio heeft Akiko WSET level 3 (Advanced) gehaald,  daarna is zij meteen level 4 (Diploma Course) gaan doen. In London heeft zij de WSET level 3 Sake behaald . Tijdens deze cursus is ze door WSET London uitgenodigd om de Sake Educator Course te volgen. Hiermee is ze de eerste gediplomeerde vrouwelijk sake expert en sake docent in Nederland.

Akiko Tanaka verzorgt voor de Wijnstudio de WSET level 1 sake cursus.

www.fugu.nl


Alicia Martinez Rolland - Vinos de España

Alicia Martinez Rolland

Vinos de España is een onderdeel van ICEX/Spaans Promotie Centrum.

Alicia is verantwoordelijk voor de promotie van Spaanse wijnen in Nederland.
Beheerder van de belangrijkste landelijke Spaanse wijn-sites, zoals vinos de España

Alicia Martinez heeft de WSET opleidingen bij de Wijnstudio gevolgd.
Alicia is initiatiefnemer van veel Spaanse wijn-evenementen in Nederland,
ze geeft voor de Wijnstudio, hoe kan het ook anders, les over Spanje.

www.vinos-de-espana.nl


Arend Jaap van der lely - Importeur

Arend Jaap van der lely

Arend-Jaap is al vanaf zijn 16e bezig met wijn.
Hij maakte wijnreizen naar bijna alle Franse, Italiaanse en Duitse wijnstreken en volgde zijn eerste WSET opleiding bij De Wijnstudio.
Eigenaar van "Wijn Op Dronk" een onderneming die zich toelegt op karakteristieke gerijpte wijnen.
Voor de betere horeca, catering en particulieren. Proeverijen in eigen kelder en op locatie.
Zijn specialiteit: premium wijnen en Champagne.
Arend Jaap geeft voor de Wijnstudio de complete cursus WSET level 2.

www.wijnopdronk.nl


Cecile Lormans-Giebels - Wijnopleidster

Cecile Lormans-Giebels

Andere mensen iets leren over wijn, enthousiast maken voor wijn, vertellen en laten proeven waarom wijn zo boeiend is ... dat doe ik het allerliefste!

Mag ik me even voorstellen: ik ben Cecile Lormans-Giebels. Van kleins af aan was ik altijd al bezig met koken, eten, proeven en genieten, het liefst samen met gezellige mensen! Later kwam daar natuurlijk de wijn bij. Vanuit die bourgondische insteek en mijn leergierigheid heb ik de afgelopen jaren een aantal wijnopleidingen gevolgd: Wijnbrevet -  SWEN3, Advanced Certificate - WSET level 3, Registervinoloog. En ik ben nog lang niet uitgeleerd!

Van huis uit ben ik docent klassieke talen op een middelbare school. Naast mijn onderwijsbaan ben ik ook eigenaar van mijn eigen bedrijf Meridiez waarmee ik onder andere kookworkshops, wijnproeverijen en wijn-spijsworkshops aanbied. Hier kan ik mijn interesse in en liefde voor koken en wijn in kwijt. En het belangrijkste: ik kan mijn passie met anderen delen en samen genieten!

Ik hoop u snel te mogen ontmoeten bij een van de cursussen van de Wijnstudio om ook u met het wijnvirus te besmetten!

www.meridiez.nlnlwijnproeverijen


Cees van Casteren MW - Master of Wine

Cees van Casteren MW

Er zijn op dit moment wereldwijd 340 Masters of Wine, waaronder 2 Nederlandse.
Cees is schrijver van 10 boeken, waaronder Bubbels, De Nieuwe Wijnen van de Nieuwe Wereld, De smaak te pakken, Paradiso en Rosé. Ook was hij business manager oenologie voor DSM.
Cees schrijft voor De Gelderlander, Meininger’s Wine Business International en diverse andere bladen zoals Proefschrift en is consultant in Zuid-Afrika, Chili en Bolivia.

Zijn specialiteiten zijn: de Nieuwe Wereld, champagne, sherry, en wijnproeftechniek.
Op het gebied van wijnen uit de Nieuwe Wereld is hij de meest gerespecteerde specialist van Nederland. Cees van Casteren is docent voor de Wijnstudio en geeft de lessen WSET level 3 over de Nieuwe Wereld.

www.ceesvancasteren.com


Chantal Driesen - Marketing manager

Chantal Driesen

Chantal's passie voor wijn is ontstaan in Zuid-Afrika. Zij  heeft aan de Cape Wine Academy gestudeerd en in die periode veel wijndomeinen bezocht en wijnen geproefd. Hierna is ze in Edinburgh de internationale WSET wijnopleidingen gaan volgen. Inmiddels heeft ze ook de WSET Diploma Course (level 4)afgerond.

Nu is zij als marketing manager werkzaam bij "By the Grape", een online wijnwinkel gespecialiseerd in biologische wijnen. Naast het op de kaart zetten van By the Grape behoort inkoop -volgens haar 'het vinden van de lekkerste biologische pareltjes'- tot haar werkzaamheden.

https:www.bythegrape.nl


Chantal Smeets - Wijnmaakster in Bordeaux

Chantal Smeets

 

 

Chantal Smeets is wijnmaakster in Bordeaux, Frankrijk, waar zij sinds 5 jaar het familie wijngoed runt.
De wijnen van Château Cadaulan worden geschonken in een aantal toprestaurants.
Chateau Cadaulan filmpje

Tevens geeft Chantal al jaren les als WSET certified Educator and Assessor, spreekt op symposia over viticultuur en schrijft over wijn.
Na de WSET opleidingen volledig te hebben doorlopen is zij begonnen met de opleiding tot Master of Wine. Chantal heeft haar eerstejaars examen gehaald en in 2010 zelfs een studiebeurs gekregen voor de beste resultaten als niet Engelstalige student.

Voor de wijnstudio geeft Chantal verschillende lessen WSET Level 2 en Level 3, met als specialisatie de les wijnproeven, viticultuur en vinificatie

www.chateaucadaulan.com


Erwin Vinck - importeur, winkelier

Erwin Vinck

Erwin Vinck is eigenaar van een van de grootste wijnwinkels van Nederland, met een geweldig assortiment.
In de winkel staat een prachtig proeflokaal, waar WSET cursussen gegeven worden en examens worden afgenomen.
Erwin is gepassioneerd over kwaliteit, van wijn tot whisky. Zijn specialiteit is Wijn en Spijs.

 

www.dedrankenmarkt.nl


Frank Smulders MW - Master of Wine

Frank Smulders MW



 Frank Smulders MW werkt in de wijnwereld  sinds 1985. In 1992 is hij één van de 300 "Master of Wine" geworden.

Van 2010 tot 2013 was Frank wijnconsultant, vervolgens wijndirecteur in de Püringer Gruppe en beheerder van de beroemdste wijnkelders ter wereld: Parkhotel Vitznau  (Zwitserland) en Hotel Resident Palais Coburg (Wenen).
De wijnkaart van Palais Coburg is verkozen tot "best winelist of the world"


Met Terrana Wines vertegenwoordigt hij top-wijnbedrijven in NW Europa.
Daarnaast is hij actief in wijneducatie en wordt gevraagd in heel Europa. Frank is ook wijnconsultant voor wijnbedrijven en importeurs.
Frank  Smulders MW is een allround wijnspecialist, maar zijn passies zijn Champagne en Spanje.

Voor de Wijnstudio geeft Frank les op WSET level 3 niveau (Advanced).

www.linkedin.cominfranksmuldersmw


Henri Grachten - Wijnimporteur-wijnopleider

Henri Grachten

Als mede-eigenaar van Duo du Nord importeer ik wijnen uit de Zuidelijke Rhône. Duo du Nord verkoopt zijn wijnen via de webshop en bij proeverijen.

Wijnopleiding: Advanced Course (WSET 3, studerend voor WSET Diploma (WSET 4).

Mijn passie voor wijn groeit gestaag. Naarmate ik meer verschillende wijnen leer kennen, groeit mijn verwondering over de oneindige diversiteit. Zo veel verschillende aroma’s en smaken en uiteindelijk is het allemaal gewoon druivensap. Kennis van factoren die de diversiteit van wijn verklaren verdiept de beleving van wijn. Gelukkig is deze “leergang” oneindig, er blijft altijd meer te ontdekken dan je al ontdekt hebt. Samen ontdekken en leren is leuker. Daarom beleef ik veel plezier aan het structureren en delen van wijnkennis in trainingen, workshops en cursussen.

Ik geef de Basiscursus en WSET level 2 in het Noorden van Nederland.

www.duodunord.nl


Huib Edixhoven MBA Weinakademiker - Wijnschrijver en wijnimporteur

Huib Edixhoven MBA Weinakademiker

Huib Edixhoven voltooide de WSET Diploma Course (level 4) binnen een jaar en bemachtigde vervolgens de titel Weinakademiker waarbij hij voor zijn thesis de marketingprijs ontving. Hij schreef twee boeken: Dom Pérignon in een rugzak (5e druk) en Smaakstof (4e druk) en is vaste auteur voor Winelife magazine en blogger voor Elle Eten.
Als geen ander weet hij cursisten op een bevlogen wijze ins & outs van de wijnwereld bij te brengen. 

www.vindict.nlwijn


Jabik van der Goot - Marketeer, wijnadviseur

Jabik van der Goot

Jabik van der Goot is sinds 2004 full time werkzaam in de wijnwereld. In de periode 2006 - 2008 rondde hij de Diploma Course af, de hoogste kwalificatie van de WSET. Het Diploma is internationaal erkend en heeft in binnen- en buitenland een groot aanzien. Het geldt als een van de hoogste wijnopleidingen in de Benelux. Zijn loopbaan in de wijnwereld begon bij Wijnkoperij Okhuysen en Vinites. Hij werkt nu bij Tamis & VinoVia wijnen in Alkmaar. Hier is hij verantwoordelijk voor de marketing en maakt onderdeel uit van het in- & verkoopteam. Praktisch wijnmaak-ervaring deed Jabik op bij twee vooraanstaande wijnbedrijven: Domaine Etienne Sauzet, Puligny-Montrachet, Bourgogne, Frankrijk en Alvaro Palacios, Priorat, Spanje.

www.tamiswijnen.nl


Jan Vegter MV - Magister Vini

Jan Vegter MV

Jan Vegter is Magister Vini.
Jan heeft een indrukwekkend aantal wijnopleidingen afgerond, waaronder WSET Diploma Course,
vinoloog en Weinakademiker.
Jan Vegter heeft 8 jaar in Frankrijk gewerkt, spreekt de taal vloeiend en woont gedeeltelijk in de Provence. Zijn specialiteit is heel Frankrijk.
Jan is  ook wijnconsultant.
Hij verzorgt voor de Wijnstudio de hele WSET level 2 cursus en de level 3 les Bordeaux en zuid-Frankrijk.

 

www.cavesuperieure.nl


Jeroen Bronkhorst - Horecadocent, cursus-schrijver

Jeroen Bronkhorst

Voormalig kok en restauranthouder.
Winnaar van diverse landelijke wijnkaart-wedstrijden, waaronder 2 x "Beste Wijnkaart van Nederland" en "Beste Huiswijn van Nederland"  door Perswijn in samenwerking met Hubrecht Duijker.
Official Sherry Educator of Vinos de Jerez en Commandeur van le sabre d'or.
Organisator van de "Madeira Wine Ambassador Course"
Ambassadeur van VDP - Verband Deutsche Prädikatsweingüter.

Jeroen schrijft regelmatig lesmateriaal, waaronder een  internationale wijn-online film.
Schrijver van de NTI wijncursus, de Basiscursus Wijn level 1, de cursus Basis Gastronoom en de training Horeca Wine Professional.
Specialiteiten: wijn & spijs - gastronomie / sherry en madeira / viticultuur en vinificatie / Champagne.
Jeroen geeft o.a. de les WSET level - 3 fortified wines.

www.wijnstudio.nl


Jeroen van den Bogaert - Winkelier, restaurateur

Jeroen van den Bogaert

Graag stel ik me even voor,  mijn naam is Jeroen van den Bogaert.

Ik heb passie voor KwaliteitsWijnen. Van oorsprong ben ik ontwerper, vormgever, jarenlang heb ik  interieurs, decors en evenementen vormgegegeven.
Tussendoor ook 2 Italiaanse restaurants gehad en nu dan een toffe WijnWinkel. Sommige mensen zeggen "dat is heel iets anders", ik denk echter van niet. Het is een uit de hand gelopen hobby, ik hou van kwaliteit, de goede, mooie en lekkere dus aangename zaken van het leven.

Wie wil er tegenwoordig niet méér weten over wijn? Wijn is al duizenden jaar onderdeel van onze cultuur maar nooit was de belangstelling zo groot als nu. Er zijn zoveel verschillende druivenrassen, geuren, smaken, wijngebieden en wijnmakers, hoe beoordeel je nu wat goed en lekker is? Welke wijn is "mooi" bij welke gelegenheid?

Daarom ben ik in mijn WijnHuys Le Robinet (de kraan), in het oude centrum van 's-Hertogenbosch begonnen met wijnproeverijen en wijncursussen. Ik ben dan ook trots dat ik met de Wijnstudio en WSET mag samenwerken. Wijnkennis hoort 'n beetje bij je algemene ontwikkeling denk ik dan maar.

Ik ontmoet je graag 'n keer in mijn WijnDomein.

Met vriendelijke groet,
WijnHuis Le Robinet

www.lerobinet.com


Joep Speet - Commercieel manager Pallas wines

Joep Speet

Joep Speet is hoofd inkoop van Pallas: importeur van spannende wijnen in het hogere segment.
Een gedegen opleiding (Wijnacademie, WSET, Oinos)
Gewerkt bij wijnbedrijven le Bouchon, Mijn Hemel, Sauter Wijnen.
Lid van de jury van Scriptieprijs Wijn. Jarenlange ervaring als docent.
Zijn specialiteit: Bourgogne en Italië.
Joep geeft les aan de Wijnacademie en voor de Wijnstudio de Advanced lessen en Masterclasses Bourgogne en Noord-Frankrijk, en Italië.
Daarnaast begeleidt hij de Wijnstudio-Bourgogne reizen.

www.pallaswines.nl


Joke van den Bogert - Sommelier

Joke van den Bogert

Al enige jaren sommelier bij restaurant Vaartsche Rijn in Utrecht.
Een zeer gedreven vakvrouw, die het het concept van Vaartsche Rijn op een hoog niveau gebracht heeft.
Horeca-advieur bij wijnwinkel Henri Bloem. Joke is specialist in Wijn & Spijs.

www.restaurantvaartscherijn.nl


Jorien Termond - Wijn-evenementen

Jorien Termond

Vanuit een enorme nieuwsgierigheid naar het mysterieuze product “Wijn” ben ik ooit, als hobby, begonnen aan een reeks wijnopleidingen, waaronder WSET-3 Advanced Course bij de Wijnstudio. Mijn enthousiasme en nieuwsgierigheid is er in de loop van de tijd alleen maar meer door aangewakkerd. Dit resulteerde in een eigen bedrijf in Wijnproeverijen; Fête du Vin. De plek waar mijn liefde voor Frankrijk en wijnen samenkomen. Mijn specialiteit is dan ook Franse wijnen, waarover ik met passie en enthousiasme kan vertellen. Met de theorie en wijnen als leidraad, maken we met elkaar van elke les een feestje.

www.feteduvin.nl


Karin Lourier - Gastvrouw-sommelier

Karin Lourier

Mijn naam is Karin Lourier-Angenent. Tijdens mijn opleiding werkte ik part- time in de horeca en daar verloor ik mijn hart aan het vak. Momenteel ben ik werkzaam als gastvrouw/ sommelier bij brasserie M’n Schoonouders in Boskoop. In de afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan toeleggen op de wijnen en met name wijn/ spijs en kennis van wijn in de horeca.

Ik heb bij de wijnstudio WSET level 2 en level 3 (Advanced) behaald, ben mee geweest naar Bordeaux. Ik ben Madeira Wine Ambassador. Graag begroet ik u op een van de cursussen om mijn liefde voor wijn met u te delen.

www.mnschoonouders.nl


Karin Muires - Chef, restauranteigenaar

Karin Muires

Hoi,

Even voorstellen: Karin Muires, eigenaresse en kok van restaurant Kwiezien in Rotterdam.
Wat doet een kok met wijn? Ik ontdekte dat wijn een behoorlijk grote invloed heeft op de smaak van onze gerechtjes, dus daar wilde ik alles van weten. Nu ben ik net zo bezeten van wijn als van koken en op dit moment volg ik de WSET Diploma Course opleiding. Gelukkig ben je over wijn en eten nooit uitgeleerd en valt er altijd weer wat nieuws te ontdekken. Kennis delen zowel van de keuken als van de wijn is daar een logisch gevolg van. Hopelijk ben je net zo nieuwsgierig als ik.

www.kwiezien.nl


Lara Mol - Winkelier, PR, wijnschrijver

Lara Mol

Lara is, zoals velen, een zij-instromer in de wijnwereld. Naast haar studies klassieke talen en filosofie werkte ze bijna tien jaar in de gastronomie (begonnen bij van der Valk, geëindigd bij *Restaurant Vermeer in Amsterdam) en verloor aldus haar hart aan de wijn. In 2011 begon ze dan ook als part time medewerker bij Brand Wijnimport (specialist in Italiaanse wijnen), inmiddels werkt ze full time voor Brand Wijnimport, Noordman Wijnimport en de Leidse stadswinkel La Bordelaise, waar ze zich onder meer bezighoudt met inkoop, verkoop, PR en schrijven over wijn. Ook is ze regelmatig met haar collega’s in het buitenland te vinden om wijnbeurzen en producenten te bezoeken.

Natuurlijk verloochent Lara haar achtergrond niet; studeren blijft nog altijd haar favoriete bezigheid.
Ze heeft haar WSET level 4 "Diploma" gehaald en ze Weinakademiker. Om al die opgedane kennis en ervaring up to date te houden en verder uit te breiden is er natuurlijk niets leuker dan die kennis en ervaring te delen met anderen. Een aanstelling bij de Wijnstudio als docente voor de cursussen Intermediate en Advanced kon dan ook niet uitblijven.

www.brandwijn.nl / www.noordmanwinkel.nl / www.bordelaisewijnen.com

 

www.bordelaisewijnen.com


Lendl Mijnhijmer - Sommelier

Lendl Mijnhijmer

Lendl is gastheer in hart en nieren.
Sommelier bij restaurant Waterproef, Scheveningen
Horeca ervaring opgedaan in Parijs en Kaapstad.

Hotelschool Den Haag
Court of Master Sommeliers Liverpool: Certified Sommelier
Wine Spectator Best Award of Excellence '12 /'13 / '14
Nominatie Talentvol Gastheer 2014, Gault Millau

Lendl heeft zijn WSET level 2 en 3 opleiding bij de Wijnstudio gevolgd en heeft in een recordtijd Diploma Course behaald, de hoogste internationale opleiding in de Benelux.
Lendl is nu in opleiding voor Master Sommelier.
Hij is één van de meest ambitieuze sommeliers van Nederland.

Lendl geeft voor de Wijnstudio o.a. les in gastronomie: de wijn & spijs cursus.

 

https:twitter.comdeWijnPiet


Madeleine Gaarlandt - Wijnconsultant

Madeleine Gaarlandt

Madeleine Gaarlandt is een professionele en enthousiaste wijnconsultant die haar WSET level 4, diploma course, in Zuid-Afrika als eerste heeft behaald. Naast haar liefde voor Zuid-Afrikaanse wijnen is ze ook gepassioneerd over bewaarwijnen. In het verleden heeft ze ruime ervaring opgedaan bij verschillende wijnimporteurs, waar ze als account manager het personeel van restaurants, ondernemers en consumenten trainde op het gebied van wijn & spijs.


Gedreven en positief als altijd is ze druk bezig met haar bedrijf “Domaine Madeleine”, waar ze naast Masterclasses, educatieve wijnboxen en geboortewijnen aanbiedt. Met haar motto: \"Proef - Leer - Geniet\" wil ze op een vlotte en duidelijke manier dieper ingaan op de verschillende onderwerpen in de wijnwereld.

www.domainemadeleine.nl


Marc Paardekooper - Wijnadviseur

Marc Paardekooper

Allebei m'n ouders hebben hotelschool gedaan, op jonge leeftijd werd op zondag avond rode wijn onder m'n neus gestoken en mocht ik vertellen wat ik rook. Na middelbare hotelschool gedaan te hebben in de US (hier heb ik mijn passie voor koken door ontwikkelt) ben ik internationaal business gaan volgen. Vervolgens wilde ik deze twee opleidingen combineren. Nu ben ik al 5 jaar in dienst bij Marius, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de winkel en alles wat dat met zich meebrengt. Op dit moment ben ik bezig met WSET 4. 

Marc is een bescheiden docent met veel kennis en een systematische aanpak van les geven.

www.jouwwijnvriend.nl


Mario Tertschnig - Wijnconsultant

Mario Tertschnig

“De waarheid bevindt zich altijd achter het etiket”

Mario Tertschnig is geboren en getogen in Oostenrijk. Na meer dan 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de internationale horeca en wijnhandel besloot hij in 2014 om op zichzelf te beginnen.
Met zijn bedrijf MARIO TERTSCHNIG.wine vertegenwoordigd hij meer dan 40 wijnproducenten uit Oostenrijk en Duitsland in het Zuiden van Nederland. Daarnaast verkoopt hij een klein assortiment aan geselecteerde Limburgse wijnen.
In 2016 heeft hij een nieuw concept voor de particulier in het leven geroepen. De wijnclub! Op verschillende locaties in Limburg en Brabant verzorgd hij in samenwerking met een Register Vinoloog gedurende 8 acht avonden perfect verzorgde wijnproeverijen inclusief eten plus een bezoek bij een Limburgse wijboer. Een echte aanrader!

Mario kwam bij het W.S.E.T. omdat hij op zoek was naar een internationaal erkende opleiding.
Vooral de goede reputatie van het W.S.E.T. was voor hem de beslissende factor om zich in 2005 voor de Level 3 Award (toen Advanced Certificate) op te geven.
In 2007 behaalde hij het Level 4 Diploma in Wines and Spirits.
Als eerste in Nederland promoveerde hij in 2008 tot Weinakademiker (WA) en geeft sindsdien les Level 2 en Level 3.

Hij wil mensen enthousiast maken voor het cultuurgoed wijn en weet dat iedereen in staat is om een goede proever te kunnen woorden. Want de waarheid ontdek je uiteindelijk toch alleen achter het etiket.

www.tertschnig.wine


Martijn Fernhout - importeur, wijnadviseur

Martijn Fernhout

Martijn is al bijna twintig jaar bezig met wijn. Tijdens en na zijn studieperiode in Groningen werkte hij in de horeca en wijnhandel, onder andere bij restaurant Olivio* in Harderwijk, restaurant Le Canard en het vermaarde Groningse Café-Sociëteit De Sleutel. Uitgebreide wijnervaring deed hij op als bedrijfsleider bij Hein Post Wijn en Gastronomie. In 2010 ging Martijn aan de slag bij Kwast Wijnkopers te Nieuw-Vennep als marketeer en wijntrainer.

In maart 2013 startte hij daarnaast Barrel Wijn in Groningen, in eerste instantie alleen als wijngroothandel, maar vanaf december 2013 ook als eerste gespecialiseerde Wijnlokaal van Groningen. Barrel heeft inmiddels een bijzondere collectie van meer dan 400 wijnen, waarvan ieder weekend tenminste 15 wijnen geopend voor de gasten klaarstaan.

Daarnaast verzorgt Martijn sinds 2008 wijncursussen en wijnproeverijen. In 2014 behaalde hij de WSET Level 3 Award in Wines & Spirits en vanaf september 2016 verzorgt hij namens Wijnstudio o.a. de cursus WSET Level 2 bij Barrel Wijnlokaal in Groningen.
Daarnaast werkt Martijn op regelmatige basis als freelance wijndocent en -adviseur.

www.barrel-wijn.nl


Michael van der Zalm - Wijnwinkelier

Michael van der Zalm

Michael van der Zalm heeft WSET level 2 en 3 gevolgd bij de Wijnstudio.
Hij is eigenaar van een nieuwe en nu al zeer succesvolle wijnwinkel in Amsterdam:
Bilderdijkwijnhuys in Amsterdam West, vlak bij de Foodhallen.
Michael verzorgt de introductie- en Basiscursus in Amsterdam.

 

www.bilderdijkwijnhuys.nl


Moritz Peeters - Importeur, winkelier

Moritz Peeters

Wijnliefhebber in hart en nieren, 3e generatie in het familiebedrijf dat mijn grootvader in 1928 heeft opgericht, in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Sinds 1991 ben ik werkzaam in het bedrijf, dus meer dan 25 jaar! Je  vindt bij ons een uitgebreide selectie topwijnen uit de oude en nieuwe wereld, van de grote 1er cru’s uit de Bordeaux tot het mooiste dat nieuwe-wereld landen als Australië te bieden hebben.

We hebben een breed georiënteerd assortiment wijnen met specialisaties in Noord-Amerika – eigen import van 12 huizen uit Californië en Washington State en Australië: Tasmanië, New South Wales, Victoria en South Australia.

Grote liefde, kennis en assortiment voor versterkte wijnen: Port, Madeira, Marsala, Sherry.
Lid Examencommissie Madeira Ambassador. Ik heb mijn eigen Madeira geblend, de eerste lichting komt binnenkort op de markt.

www.wijnhandel-peeters.com


Nadien de Visser - blogger

Nadien de Visser



Zoals vele wijnverhalen begon ook mijn wijnverhaal in Frankrijk. Voor studie (management, dus weinig wijn te bekennen) vertrok ik naar de Provence en kwam terug met een nieuwe passie: wijn! Niet veel later begon ik aan SDEN-3 en richtte ik wijnblog Le Club des Vins op als uitlaatklep voor alle nieuw opgedane kennis. Hier schrijf ik van alles over wijn: wijnreisjes, recepten en proefnotities van supermarkt tot super-de-luxe.

Tussendoor organiseer ik wijnproeverijen, die inmiddels bekend staan als ‘clubavondjes’. In februari ’17 ben ik met lof geslaagd voor WSET-3. Nu op naar de Diploma Course!

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten tijdens de cursussen!

Tot shiraz,
Nadien

www.leclubdesvins.nl


Natasja de Leeuw - Trainer

Natasja de Leeuw

Voor mij komt alles waar ik enthousiast van word bij elkaar in wijn: ervaren, proeven, leren, reizen, geografie, topografie, cultuur, taal en gezelligheid! Maar bovenal komt mijn passie voor het trainersvak, waar ik mij nu meer dan 10 jaar in mag begeven, prachtig samen met wijn. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren van doceren en leren en ben dan ook bezig met de ontwikkeling van een didactisch goed onderbouwde app waarmee je op ieder moment op een leuke manier alles kunt leren over wijn.


De kennis die ik zelf opgedaan heb bij mijn wijnreizen en opleiding tot en met WSET level 3 advanced deel ik graag met iedereen die meer wil weten over dit altijd boeiende onderwerp! Zo geef ik voor de Wijnstudio de Introductiecursus, level 1 basiscursus en WSET level 2 Internationaal Wijncertificaat.


Romana Echensperger MW - Master of Wine

Romana Echensperger MW

Romana Echensperger MW is Master of Wine
Zij was 12 jaar sommelier in Duitse top-horeca.
Chef-sommelière in ***Vendôme, beste restaurant van Duitsland.
Onder haar leiding stonden er ruim 1.000 Duitse wijnen op de kaart.
Romana is uitgeroepen tot “Beste sommelier van Berlijn”.
Werkzaam als journalist, adviseur over Duitse wijnen en als wijnschrijver.
Romana verzorgt voor de Wijnstudio de WSET level 3 lessen over Duitsland.
Daarnaast geeft zij voor de Wijnstudio masterclasses over wijnfouten, pinot noir wereldwijd, Duitsland en Riesling, biologische wijnbouw, trends in de wijnwereld.

www.romana-echensperger.de


Sjaak van de Graaf - Importeur, bestuurslid KVNW

Sjaak van de Graaf

 

Tijdens zijn studie begonnen als kelner in ***restaurant Parkheuvel, heeft Sjaak zich opgewerkt tot eigenaar van het Neerlands Wijnhuis en Les Chateaux en Direct. Daarnaast is hij bestuurslid van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, het Industrieschap Gelkenes,  de Stichting Wijncommunicatie en de Wijngezellen der CVNW. Sjaak is een gepassioneerd en groot kenner van fine & rare wines en met name Bordeaux wijnen, organisator van diverse Bordeaux tastings en handelaar “en primeur”. Schrijver van “Wijn Wetenswaardigheden” en “Champagne” en initiator van  ‘Der Ausgelezenen’, een illuster gezelschap wat zeer bijzondere proeverijen organiseert. Hij is verder in de afrondende fase van het Magister Vini begeleidingstraject.

Weinig mensen kunnen zo veel over Bordeaux vertellen vanuit de praktijk, daarom is hij voor de Wijnstudio dé man om de Masterclass Bordeaux te geven!

 

www.neerlandswijnhuis.nl


Wilmy Matton - Importeur Portugese wijnen

Wilmy Matton

Wilmy is al jarenlang actief in Portugal, heeft er een eigen huis.
Zij  importeert vooral wijnen van kleine wijnhuizen uit diverse streken: Matton Wijnhoeve.
Wilmy heeft ruime ervaring als docent en heeft in Londen het certificaat Approved Educator behaald, waarmee zij andere docenten mag opleiden.
Zij volgde de WSET level 2 en 3  opleiding bij de Wijnstudio.
Wilmy geeft voor de Wijnstudio de complete cursus WSET level 2.

www.wijnhoevematton.nl


Yvo Erades - Importeur, winkelier

Yvo Erades

In 2009 deed Yvo de sales bij Brand Wijnimport, een importeur gespecialiseerd in Italië.
Nu is hij mede-eigenaar van wijnwinkel Bordelaise en wijnimport Noordman wijnen, een bedrijf met een groot assortiment kwaliteitswijnen. Zijn gedrevenheid en de grote kennis die Yvo heeft opgebouwd en zijn passie voor wijn maken hem een zeer gewaardeerde docent.
Yvo heeft WSET level 4 afgerond, "Diploma Course" de hoogste internationale wijnopleiding, inmiddels is hij ook Weinakademiker.

 

 

www.bordelaisewijnen.com


Yvonne Koop - Wijnimporteur, wijnverkoop, wijntraining

Yvonne Koop

Ik ben eigenaar van Wijnkoperij De Steenen Camer in Huizen (2000).
Ook ben ik werkzaam voor Weldam Wines in Amersfoort.
Opleidingen: Advanced WSET level 3 (Engels), vinoloog van de wijnacademie en Gastronomie (Peter Klosse)
Ik ben sinds 1999 actief in de wijn (import, verkoop, trainingen en proeverijen, advisering), na 5 jaar werkzaam geweest te zijn bij United Distillers & Vintners (Diageo).

Ik heb proeverijen en wijncursussen verzorgd voor diverse opdrachtgevers, o.a. de Internationale Proeftafel in Amsterdam en Gildevaart Instituut in Nieuwegein.
Momenteel geef ik de Basis Wijncursus level 1, de Gastronomiecursus en WSET Level 2 op diverse locaties.

Wijn is mijn passie en dat is ook het uitgangspunt geweest in het aanbod van wijn en wijnactiviteiten.
In mijn assortiment werk ik hoofdzakelijk met wijnen van milieubewust of biologisch geteelde druiven.
(H)eerlijke wijnen, met een duidelijk karakter van de streek en de druif.

Met vriendelijke groet, Yvonne Koop

www.desteenencamer.com


Haagse Stadswijngaard Sommelierwijnen Madeira Wine Ambassador Sherry Educator VDP Ambassador Wijnspijs.nl

De Wijnstudio | Contactpersonen: Jeroen Bronkhorst, Henriëtte Bastiaans | info@wijnstudio.nl | Tel: 070-22 05 430.