Wijntest beginner
Op welk niveau ben je nu? Welke cursus is geschikt voor je? Ben je klaar voor je wijnexamen? Doe nu de Wijnkennis-test en je weet het!
Deze test bestaat uit 30 vragen. Per vraag heb je 40 seconden om een antwoord te kiezen.Goudkleurig, aroma's van honing en lychees, dit is een
champagne zero dosage
muscat de Beaume-de-Venise
muscadet-sur-lie
pommard
Een typische Port-druif is
airén
cabernet sauvignon
touriga nacional
verdicchio
Beschrijf het productieproces van Amarone
het is gemaakt van bevroren druiven
het is gemaakt van een blend van witte druiven
het is gemaakt met gedroogde rode druiven
het is gemaakt van zeer kleine witte druiven
Chardonnay is zeer geschikt om mee te blenden
ja, dat wordt veel gedaan
ja, speciaal met pinot noir
nee, dat zou zonde zijn van de mooie kwaliteit
nee, dit veroorzaakt foute geuren
De transfermethode wordt gebruikt voor Champagne en Nieuw-Zeelandse wijnen
ja, maar alleen in bijzondere jaren
dit is juist
nee, dit is niet toegestaan in Nieuw-Zeeland
nee, dit is niet toegestaan voor Champagne
Port, Muscat de Beaumes de Venise en Rutherglen zijn
semi-zoete rode wijnen
Vins Doux Naturel
zoete wijnen uit de palomino fino druif
zogenaamde PMR wijnen
Malolactische fermentatie wordt gebruikt om
de harde zuren te verzachten
de kleur van de wijn te verstevigen
het zuur in de wijn te verstevigen
tweede fermentatie te voorkomen
Wat bevordert NIET de de groei van een druivenstok
biologische bemesting
regen in het begin van de zomer
subtropisch klimaat
vroeg oogsten
De vergistingstemperaturen voor witte en rode wijn zijn
6-12 voor wit, 15-25 voor rood
10-35 voor wit en rood
12-22 voor wit, 20-32 voor rood
20-30 voor wit en rood
Je leest de woorden "DOCa" en "DOCG" op de fles
dat betekent hetzelfde, voor Italiaanse wijnen
dat betekent hetzelfde, voor Spaanse wijnen
DOCa is Italiaans, DOCG is Spaans
DOCa is Spaans, DOCG is Italiaans
Riesling wijnen bevatten over het algemeen
een hoge zuurgraad, ze kunnen droog, medium droog of zoet zijn
een hoge zuurgraad, ze zijn altijd zoet
een lage zuurgraad, ze kunnen droog of zoet zijn
een medium zuurgraad, ze kunnen droog of medium droog zijn
De regio's waar sherry en port worden geproduceerd zijn respectievelijk
Jerez de la Frontera en Bairrada
Jerez de la Frontera en Douro
Rioja en Bairrada
Rioja en Douro
De smaak verschillen van sherry's komen voort uit
de mate (of het ontbreken) van flor tijdens de rijping
de streken waar de druif vandaan komt: Jerez of Douro
het gebruik van verschillende druiven
het oogstjaar
Sherry verkrijgt haar zoetheid door
een tweede vergisting
het toevoegen van extra gist aan de most
het toevoegen van PX en moscatel
vroeg oogsten
De balans van een wijn is het best omschreven als
de body van de wijn
de harmonie van zoetheid, tannine, zuurgraad en body
de zoetheid en de body
de zuurgraad en tannine
Montepulciano d'Abruzzo is
een rode wijn, gemaakt van witte druiven
een wijn, gemaakt van de montepulciano druif
een witte wijn, gemaakt van blauwe druiven
hetzelfde als Vino Nobile di Montepulciano
Mondgevoel is een ander woord voor
de body in de wijn
het fruit in de wijn
de zoetheid van de wijn
de zuurgraad van de wijn
IGP is een
Duitse standaard voor mostgewicht
kwaliteitsaanduiding
niet-beschermde naam voor wijnen
smaakaanduiding op Franse wijn
Saumur is bekend van
mousserende wijnen van chardonnay
mousserende wijnen van chenin blanc
stille wijnen van pinot blanc
stille wijnen van viognier
Vinificatie en viticultuur betekenen achtereenvolgens
klimaatbeheersing en wijnbouw
wijnbouw en klimaatbeersing
wijnbouw en wijn maken
wijn maken en wijnbouw
Chablis is de naam van
een druif en een wijnregio in Bourgogne
een druif en een wijnregio buiten de Bourgogne
een wijn en een wijnregio buiten de Bourgogne
een wijn en een wijnregio in de Bourgogne
Zwarte bessen, paprika en munt zijn kenmerkende aroma's van
cabernet sauvignon
het eikenhout in een wijn gemaakt van cabernet sauvignon
merlot
merlot van een koude regio
Sherry is altijd een zoete wijn
nee, sherry is altijd een droge wijn
nee, sherry is een droge wijn die na de rijping kan worden gezoet
sherry is altijd medium-zoet tot zoet
sherry wordt gezoet tijdens de fermentatie
Je proeft vanille en kokos, dat duidt op
azijnsteek
houtlagering
oxidatie
smaaktoevoegingen
Cabernet sauvignon met aroma's van cassis, munt en eucalyptus
is typisch voor Coonawara, Australia
is typisch voor Coonawara, Nieuw Zeeland
is typisch voor de linkeroever van Bordeaux
is typisch voor de rechteroever Bordeaux
Chardonnay druiven
kun je alleen in een warm klimaat verbouwen
kun je verbouwen in diverse bodems en klimaten
zijn alleen geschikt voor laaggeprijsde wijnen
zijn moeilijk te verbouwen
Taurasi DOCG is
de naam van een wijn gemaakt van aglianico
de naam van een zeer complexe witte wijn
een gedegradeerde DOCG
een wijngebied in Veneto
Dit verschijnsel wijst op zuren in de wijn
de wijn is niet zoet
een droog, trekkend gevoel aan het tandvlees
een volle body
speekselvorming
De juiste volgorde van een goede proefnotitie is
geur, uiterlijk, smaak, conclusies
uiterlijk, geur, smaak, conclusies
uiterlijk smaak, conclusies, geur
uiterlijk, smaak, neus, conclusies
De wijn heeft minder bitter en minder zuur
dit kan alleen bij een rode wijn
dit kan alleen bij een witte wijn
dit is het gevolg van combineren met zout eten
dit komt door langdurig schudden van de wijnfles