Veiligheid voorop

COVID-19

Met ingang van 15 december 2020 tot en met 9 februari 2021 worden er geen klassikale lessen, examentrainingen en examens gegeven.

Er zijn serieuze vragen van cursisten en onze docenten over veiligheid. Daarom hebben wij regelmatig contact met de Rijksoverheid en hebben we het volgende protocol vastgesteld.

Protocol gezondheid en veiligheid

  • Wij hanteren de 1,5 meter regel.
  • Iedere cursist ontvangt eigen glaswerk.
  • Iedere cursist ontvangt een eigen spuugbekertje.
  • Er zijn servetjes om wijnflessen aan te kunnen pakken en door te geven (indien nodig).

Aanvullende maatregelen vanaf 15 november 2020

* Restaurants zijn gesloten, hier mogen geen lessen gegeven worden.
* Winkels moeten om 20.00 uur sluiten, er mag dus na 20.00 uur geen les gegeven worden in winkels.
* Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht of genuttigd worden in openbare ruimtes. De lestijden zullen, zolang het nodig is, gaan aangepast worden voor alle lessen, we zullen om 19.00 uur starten tot 22.00 uur. We proeven het eerste uur de wijnen. Om vijf voor acht MOET iedereen alle glazen legen en alle wijnen moeten van tafel.
* Basiscursus: er worden 6 wijnen geschonken van 19.00 tot 20.00 uur. Deze 6 wijnen worden binnen het eerste uur gezamenlijk geproefd om het leermoment maximaal te benutten. Wij zullen in verband met de opbouw van de vierde les (examen) van de basiscursus deze les verplaatsen naar 2021.
* Level 2: er worden 6 wijnen geschonken van 19.00 tot 20.00 uur. Deze 6 wijnen worden binnen het eerste uur gezamenlijk geproefd om het leermoment maximaal te benutten. 
* Level 3: er worden 4 wijnen geschonken van 19.00 tot 20.00 uur, deze wijnen worden besproken tijdens dit uur. Omdat dit NIET de hoeveelheid wijn is die we normaal zouden schenken zal er een extra landelijk examentraining worden ingeroosterd met alleen proeven.
* Er mag geen water geserveerd worden in vergaderlocaties. Cursisten mogen meenemen indien gewenst zelf een flesje water meenemen.
* Er mag geen groepsvorming boven 2 personen zijn. Dit betekent dat er maximaal 2 personen naast elkaar mogen zitten die van een huishouden zijn. Drie personen uit een huishouden mogen nu niet meer bij elkaar zitten, dit word als groepsvorming gezien.
* Wij adviseren bij binnenkomst en vertrek een mondkapje te gebruiken.

Ontsmetten
Iedere cursist en docent ontsmet zijn of haar handen bij binnenkomst.
Op iedere locatie staat hiervoor desinfectiegel klaar.

Gezondheidsverklaring
Iedere cursist en docent ondertekent voorafgaand aan de les de gezondheidsverklaring om te bevestigen geen van onderstaande ziekteverschijnselen te hebben en dat niemand binnen het huishouden in de afgelopen 10 dagen COVID-19 heeft gehad.

  • neusverkoudheid
  • loopneus
  • niezen
  • keelpijn
  • (lichte) hoest
  • koorts (boven 38° C)