Veiligheid voorop

COVID-19

14 oktober 2020
De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan erg snel. We zijn de hele tijd optimistisch gebleven, vanuit de gedachte dat het goed is om in moeilijke tijden iets positiefs te blijven doen. Maar het wordt steeds duidelijker dat het virus afgeremd moet worden, vanwege de gezondheid van onze cursisten en docenten en iedereen om ons heen. We willen met de Wijnstudio daarin onze verantwoordelijkheid nemen. Daarom hebben we besloten dat we alle cursussen (lopende en nieuwe) gaan verplaatsen. We gaan de komende 4 weken geen les geven. Dit betekent dat er vanaf vandaag t/m 14 november aanstaande geen lessen worden gegeven.

Er zijn serieuze vragen van cursisten en onze docenten over veiligheid. Daarom hebben wij regelmatig contact met het RIVM en hebben we het volgende protocol vastgesteld.

Protocol gezondheid en veiligheid

  1. Wij hanteren de 1,5 meter regel.
  2. Iedere cursist ontvangt naast het eigen glaswerk een eigen karaf of fles gevuld met water.
  3. Iedere cursist ontvangt een eigen spuugbekertje.
  4. Iedere cursist ontvangt een aantal servetjes om wijnflessen aan te kunnen pakken en door te geven (indien nodig).

Ontsmetten
Iedere cursist en docent ontsmet zijn of haar handen bij binnenkomst.
Op iedere locatie staat hiervoor desinfectiegel klaar.

Gezondheidsverklaring
Iedere cursist en docent ondertekent voorafgaand aan de les de gezondheidsverklaring om te bevestigen geen van onderstaande ziekteverschijnselen te hebben en dat niemand binnen het huishouden in de afgelopen 10 dagen COVID-19 heeft gehad.

  1. neusverkoudheid
  2. loopneus
  3. niezen
  4. keelpijn
  5. (lichte) hoest
  6. koorts (boven 38° C)