info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22 Nederlands English Facebook  

Nieuw: Nederlandstalig! Advanced cursus info en aanmelding

Een passende Wijncursus Cursusaanbod

Leer combineren Wijn en Spijs info en aanmelding

opleiding professionals "Wine professional" Info en aanmelding

Internationaal Wijnbrevet Online wijncursus Info en aanmelding

Test hier je wijnkennis Doe nu de test!

Port Banyuls aromacirkel Wijn kleur IMG_0026 Barbeito-vaten

Douro Wijnreis 20-25 september 2021

De Douro in Noord-Portugal wordt vaak het mooiste wijngebied van Europa genoemd, zo uniek dat het op de lijst staat van Unesco Werelderfgoed. Met de hulp van het IVDP en importeurs en op basis van eerdere bezoeken hebben we een selectie gemaakt van de mooiste wijnbedrijven, ieder met een compleet eigen verhaal.

Douro wijnreis

Deze reis is een combinatie van heel veel leren over wijn, genieten van een schitterend landschap, lekker eten en veel mooie wijnen proeven. De zomerhitte is voorbij, het is overdag gemiddeld een aangename 25 graden. 

Oogsttijd

We komen op het eind van de oogsttijd aan, er wordt geplukt en geperst, en de wijnen zijn aan het vergisten in de 'lagares'.

Douro wijn oogst

Programma

Dit zijn de quintas die we gaan bezoeken.

Alves de Sousa

Dit bedrijf stond bovenaan op onze verlanglijst. Het is één van de beste wijnmakerijen in Portugal voor stille wijnen, dus geen port, maar prachtige witte en rode wijnen van port-druiven, die tientallen jaren kunnen rijpen. De oprichter met zijn enorme wijnkennis is bij alles betrokken, nu is zijn zoon de wijnmaker, hij laat ons zien hoe de nieuwe wijnmakerij gebouwd is naar moderne inzichten en persoonlijke voorkeuren.

Alves de Sousa

Alves de Sousa

Quinta do Vallado

Dit hypermoderne bedrijf werkt biologisch. Naast wijnbouw worden er ook olijven en sinaasappels geteeld.

Quinta do Vallado

Quinta da Romaneiro

Misschien wel de mooist gelegen quinta van de Douro. Onderweg naar boven vraag je je af waar je bent, eenmaal aangekomen blijf je kijken en genieten van het spectaculaire landschap, met daarbij een uitstekende proeverij. Bovendien is quinta de Romaneiro bekend om zijn prachtige LBV - Late Bottled Vintage, ook dat gaan we ervaren.

Quinta da Romaneiro

Quinta do Noval

Zeer hoge kwaliteit Vintage wijnen, ooit eigendom van Marquês de Pombal, premier van Portugal. Alle wijngaarden zijn A - geclassificeerd, dat wil zeggen: dit zijn de beste locaties van de Douro-regio.
In deze omgeving ga je als vanzelf stil zitten om de rust in je op te nemen. Quinto do Noval is een van de weinige wijnhuizen die volledig hun eigen port produceren: 'single quinta port'.

Port

Quinta do Noval

Quinta do Bomfim

Dit wijnhuis is opgericht in 1896, nu onderdeel van de grote Symington-familie. Hier worden de premium portwijnen gemaakt voor Dows. Je ziet de nieuwste techniek aan het werk: lagares, vroeger van graniet, nu van roestvrijstaal,  met automatische peddels om kleur, aroma's en tannine aan de druivenmost te onttrekken.

Quinta do Bomfim

Cockburn's Lodge

Vila Nova de Gaia ligt bij Porto, aan de overkant van de rivier. Daar zijn de grote 'Lodges' gevestigd, waar portwijnen traditioneel gerijpt en verhandeld worden. Cockburn's is een open-minded porthuis; de rondleiding toont je een traditionele opslag, de uitleg is helder en informatief, en de proefwijnen zijn voortreffelijk.

Cockburn's Lodge

Amorim kurkfabriek

Een bezoek  aan Amorim, de grootste kurkfabriek ter wereld, is een belevenis. Je krijgt het hele proces te zien, van de kurkbast die binnenkomt,  het schoonmaken, het stansen van de kurken tot het testen. Je zult ook leren dat kurk op veel manieren toegepast wordt. Een bijzonder bezoek dat je een hele nieuwe kijk op kurk geeft.

Amorim

Boottocht over de Douro

Niets heerlijkers en meer ontspannen dan varen over de Douro, de rivier die eeuwenlang portwijnen vervoerde van het binnenland naar de lodges in Villa Nova de Gaia. We lunchen op de boot, onderweg zien we de quintas, nu vanaf het water, en de eindeloze 'socalcos', met de hand gemaakte stenen terrasmuurtjes.

Douro wijnreis

Certificaat van het IVDP

Het IVDP - Instituto do Vinhos do Douro e do Porto - verzorgt voor ons een korte cursus aan het begin van de reis, en een examen op de laatste dag. Als je daarvoor slaagt, krijg je een officieel IVDP-certificaat mee.


REIZEN IN VRIJHEID

Je ervaringen delen met andere wijnliefhebbers maakt het reizen leuk. Jouw vrijheid blijft wel voorop staan. Je kunt er ook voor kiezen om eerder te komen of later weg te gaan. Je kunt altijd iets buiten het programma om doen als je dat wilt.

Pinhão station

VOOR WIE, NIVEAU

Deze wijnreis is zeer geschikt voor sommeliers, horecamedewerkers, wijnwinkeliers, importeurs of bloggers. Maar ook fanatieke wijnliefhebbers zijn welkom.
Niveau: minimaal (internationaal) Wijnbrevet WSET level 2, of SDEN3.

Overnachten: Lamego

We verblijven in Lamego, een kleine stad onder Regua, in het hart van de Douro.

Lamego hotel

Porto en Vila Nova de Gaia

Porto moet je eens in je leven gezien hebben.
De beroemde boogbruggen zijn herkenbaar ontworpen door Eiffel en een leerling van Eiffel.

 


Lesschema

Prijs

Douro en port wijnreis: € 1280,- op basis van een eenpersoonskamer.
Korting tweepersoonskamer: € 100,- p.p.

Dat is inclusief:
* 5 bezoeken aan bijzondere Quinta's
* bezoek aan een Lodge
* bezoek aan Amorim, de grootste kurkfabriek ter wereld
* les van het IVDP in Porto
* boottocht over de Douro
* 5 x ontbijt, 5 x lunch of picknick, 4 x diner
* 5 overnachtingen
* kort examen en officieel IVDP-certificaat

Wat regel je zelf:
* vlucht naar Porto
* autohuur in Portugal (of meerijden met een deelnemer)
* reis- en annuleringsverzekering

Reserveren: aanbetalen

Met een aanbetaling van € 500,- is je plaats gegarandeerd.
Wil je mee? Schrijf je dan nu in!


(Start)datum: 21 september 2020 - Porto

DatumTijdLocatie
Maandag 21 september 202014:00Porto

InschrijvenOns internationaal erkende cursusaanbod:

Onze Referenties

Nout Arntz
Nout Arntz
Eigenaar hotel Atlanta
"Ik denk vaak terug aan de wijnreis die ik maakte naar de Provence in juni. Natuurlijk werden we bij alle chateaus voorzien van wijnen van eigen makelij die vaak in een proeverij werden gepresenteerd. En ook culinair gezien was het een hele belevenis. Het theoretische gedeelte vond plaats bij Maravenne en de lessen waren zorgvuldig tussen alle bezigheden in gepland. Door een kleine groep cursisten is er genoeg individuele aandacht en kun je met alle vragen bij de docent terecht. Niet voor niets dat bij ons het aantal geslaagde examenkandidaten 100% bedroeg. Al met al een superreis die met aandacht, liefde en passie is samengesteld en zeker smaakt naar meer!"
Haagse Stadswijngaard Sommelierwijnen Madeira Wine Ambassador Sherry Educator VDP Ambassador

De Wijnstudio | Contactpersonen: Jeroen Bronkhorst, Henriëtte Bastiaans | info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22.