info@wijnstudio.nl | Tel: 070 - 22 05 430 Nederlands English Facebook  

Nieuw: Nederlandstalig! Advanced cursus info en aanmelding

Een passende Wijncursus Cursusaanbod

Leer combineren Wijn en Spijs info en aanmelding

opleiding professionals "Wine professional" Info en aanmelding

Internationaal Wijnbrevet Online wijncursus Info en aanmelding

Test hier uw wijnkennis Doe nu de test!

Port Banyuls Aromazon Wijn kleur IMG_0026 WIO_Ontwerp_Home_03

Alto Adige - Cees van Casteren MW- 16 september 2018

Alto Adige: het best bewaarde geheim van Italië

Hebt u dat ook wel eens? Dat je een restaurantje bezoekt dat zó goed en betaalbaar is dat je het voor de buitenwereld geheim wil houden?

Nou, ik heb dat met Alto Adige. Ik heb het een paar jaar geleden ontdekt op een Master of Wine reis, maar heb het een tijdje voor me gehouden. Ondertussen ben ik er diverse malen teruggegaan en hebben zowel gebied als de wijnen mijn hart gestolen. Daarbij heeft het twee tot drie keer zoveel 'tre bicchieri' wijnen per 100ha als Toscane of Piëmonte! Wilt u Alto Adige ook beter leren kennen, kom dan naar de Masterclass op zondag 16 september.

Alto Adige is Italië’s meest noordelijke provincie, gelegen in het hart van de zuidelijke Alpen. Het klimaat is Mediterraan met Alpine invloeden. Wijngaarden staan op steile hellingen tot wel 1.000 meter hoogte. Het totale beplante oppervlak is maar 5.400 hectare, met andere woorden niet eens 1 procent van het Italiaanse totaal.

  

De uiteenlopende omstandigheden in Alto Adige maken het mogelijk meer dan 20 verschillende druivenrassen te cultiveren. Het gebied heeft een reputatie voor pure, zuivere en aromatisch intense witte wijnen als Pinot Blanc, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc en Gewürztraminer maar ook voor elegante en fruitintense rode wijnen als Pinot Nero, Schiava en Lagrein.

De masterclass geeft u een compleet inzicht in het gebied, een blik achter de schermen van de beste producenten en volop interactie met Cees van Casteren MW.

Locatie, datum/tijd, kosten

Amsterdam, Brasserie van Baerle
Van Baerlestraat 158, 1071 BG Amsterdam
Brasserie Van Baerle

Tijdstip: 15.00 uur - 17.30 uur

Kosten: normaal € 110,-
Dankzij sponsoring uit  Alto Adige en de Wijnstudio: nu voor € 35,-!


Master of Wine Cees van Casteren

Er zijn op dit moment wereldwijd 340 Masters of Wine, waaronder 2 Nederlandse.
Cees is schrijver van 10 wijnboeken, waaronder Bubbels, De Nieuwe Wijnen van de Nieuwe Wereld, De smaak te pakken, Paradiso en Rosé. Ook was hij business manager oenologie voor DSM.
Cees schrijft voor De Gelderlander, Meininger’s Wine Business International en diverse andere bladen zoals Proefschrift en is consultant in Zuid-Afrika, Chili en Bolivia.

Cees van Casteren wijndocent

Zijn specialiteiten zijn: de Nieuwe Wereld, champagne, sherry, en wijnproeftechniek.
Op het gebied van wijnen uit de Nieuwe Wereld is hij de meest gerespecteerde specialist van Nederland. Cees van Casteren is docent voor de Wijnstudio en geeft de lessen WSET level 3 over de Nieuwe Wereld.


LesschemaOns internationaal erkende cursusaanbod:

Onze Referenties

Lindsey Boog
Lindsey Boog
"Vanwege mijn horecawerk wilde ik meer weten over wijn, nog beter leren proeven. Ik heb voor WSET gekozen omdat het internationaal erkend wordt en meer "doorgroei"mogelijkheden heeft. Dankzij deze cursus ben ik wijn nog veel meer gaan waarderen. Intussen spaar ik verder om level 3 van WSET te gaan volgen, met 1130 euro geen lichte beslissing. Maar ik houd zoveel van wijnen en heb zoveel plezier gehad van mijn level 2 cursus, dat ik zeker weet hiermee verder te willen."
Haagse Stadswijngaard Sommelierwijnen Madeira Wine Ambassador Sherry Educator VDP Ambassador Wijnspijs.nl

De Wijnstudio | Contactpersonen: Jeroen Bronkhorst, Henriëtte Bastiaans | info@wijnstudio.nl | Tel: 070-22 05 430.