info@wijnstudio.nl | Tel: 070 - 22 05 430 Nederlands English Facebook  

Nieuw: Nederlandstalig! Advanced cursus info en aanmelding

Een passende Wijncursus Cursusaanbod

Leer combineren Wijn en Spijs info en aanmelding

opleiding professionals "Wine professional" Info en aanmelding

Internationaal Wijnbrevet Online wijncursus Info en aanmelding

Test hier uw wijnkennis Doe nu de test!

wijncursus Lesboeken Gastronomie Wijn kleur IMG_0026 WIO_Ontwerp_Home_03

Masterclass Bordeaux - 22 mei 2017

Bordeaux is het grootste kwaliteitswijnbouwgebied ter wereld! Voor sommigen is Bordeaux nog altijd een mythe, anderen denken dat Bordeaux oubollig is. Maar de realiteit is: er gebeurt veel, Bordeaux is altijd in beweging.

Bordeaux  CADAULAN 2012 - 033

Op geen andere plaats op aarde kunnen wijnen worden gemaakt in de stijl van Bordeaux van de rassen cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, sémillon en sauvignon blanc. We doorkruisen de wijnregio en zoomen in op Pauillac, Saint Emilion en  Sauternes. Kom alles te weten over de jaarlijkse "en primeur campagne" waar de top van Bordeaux wordt verkocht.

Chateaux - 02

 


Datum: maandag 22 mei 2017
Tijd: van 19.30 - 22.30 uur
Voor wie: minimale vooropleiding (internationaal) Wijnbrevet
Locatie: Neerlands Wijnhuis, Groot-Ammers
Prijs: € 95,- inclusief 10 kwaliteitswijnen en een hand-out

Eén van de grootste Bordeaux-kenners in Nederland, importeur en handelaar in "en primeur-wijnen" Sjaak van de Graaf vertelt het je allemaal uit tegen ervaring. Sjaak is bestuurslid van de Koninklijke Vereniging van Wijnhandelaren en aankomend Magister Vini. Wat zijn de absolute krakers in Bordeaux? Waarom speelt precisie zo'n belangrijke rol? Leer het allemaal in deze spannende Masterclass.

Barriques  CADAULAN 2012 - 085

Uit de kelders van het Neerlands Wijnhuis en de privé-collectie van Sjaak proeven we 10 uitstekende kwaliteitswijnen, waarmee het verhaal duidelijker wordt en je een goed beeld krijgt van de wijnen van deze regio: modern droog wit of klassiek rood. We gaan terug in de tijd en proeven ook mooie gerijpte Bordeaux's. We sluiten af met een 1e Cru:  goudkleurige edelzoete Sauternes, de beroemdste wijnen gemaakt met "botrytis"

Sauternes  Sauternes

 


LesschemaOns internationaal erkende cursusaanbod:

Onze Referenties

Ada Aalbrecht, Mme Bouquet Wijnselecties
Ada Aalbrecht, Mme Bouquet Wijnselecties
"We hebben ingeschreven voor de cursus Gastronoom om de wijn-spijsadviezen vanuit Mme Bouquet meer inhoud en onderbouwing te kunnen geven. En dat is gelukt. De drie zondagmiddagen werden in een ontspannen sfeer gevuld met veel vakkennis. De drie docenten waren echte kenners en liefhebbers en deze combinatie maakte dat het tempo hoog lag en je in korte tijd veel kon leren. Samen met de interactieve manier van “doceren”, de leuke sfeer in de groep, de mooie gerechten en geselecteerde proefwijnen zorgde dit er voor dat we met veel plezier op de cursus terugkijken, er direct mee aan de slag zijn gegaan en deze cursus ook zeker aanbevelen!” Marjan van Dongen en Ada Aalbrecht, Mme Bouquet Wijnselecties"
Haagse Stadswijngaard Sommelierwijnen Madeira Wine Ambassador Sherry Educator VDP Ambassador Wijnspijs.nl

De Wijnstudio | Contactpersonen: Jeroen Bronkhorst, Henriëtte Bastiaans | info@wijnstudio.nl | Tel: 070-22 05 430.