info@wijnstudio.nl | Tel: 070 - 22 05 430 Nederlands English Facebook  

Nieuw: Nederlandstalig! Advanced cursus info en aanmelding

Een passende Wijncursus Cursusaanbod

Leer combineren Wijn en Spijs info en aanmelding

opleiding professionals "Wine professional" Info en aanmelding

Internationaal Wijnbrevet Online wijncursus Info en aanmelding

Test hier uw wijnkennis Doe nu de test!

wijncursus Lesboeken Gastronomie Wijn kleur IMG_0026 WIO_Ontwerp_Home_03

Masterclass pinot noir - 25 maart 2018

De voorinschrijving is nu gestart!

Datum en tijd

Zondag 25 maart 2018, van 13.00 tot 16.30 uur.

Voor wie?

De masterclass staat open voor iedereen, cursisten hebben bij voorkeur de opleiding WSET level 2 of SWEN 3 of hoger, of professionele ervaring met wijn.

Docent: Arend Jaap van de Lely - WA

Arend Jaap is importeur van karakteristieke bewaarwijnen, kleine wijnbedrijven met zeer hoge kwaliteit, vooral uit Frankrijk, Duitsland en Italië: Wijn op Dronk. Hij heeft in Nieuw Zeeland een seminar gegeven over Duitse pinot noir en kent als geen ander de beide wijnregio's. Arend Jaap heeft WSET Diploma Course gedaan, en Weinakademiker in Oostenrijk.  Als je van pinot noir houdt mag je dit niet missen!


Pinot noir uit de Ahr en Central Otago

We focussen ons op de Ahr vallei - de wijnregio het dichst bij Nederland, één van de koelste wijnregio's op het Noordelijk halfrond, waar de wijngaarden voor 80% bestaan uit spätburgunder, ofwel pinot noir.
We vergelijken dat met pinot noir uit Central Otago in Nieuw Zeeland, het meest zuidelijke en koelste klimaat wijngebied van het Zuidelijk halfrond.

Terroir

Pinot noir is erg gevoelig voor bodem en klimaat. We leren over de klonen van Pinot noir, de leisteen in de Ahr en de schiste van Central Otago, de warmte-en waterhuishouding. We proeven wat dat met de wijnen doet.

Duitsland wijnoogst

12 wijnen in een Riedel glas

Je gaat uitzonderlijk mooie exclusieve wijnen proeven. Een bijzonderheid van pinot noir wijn is dat de vorm van het glas een groot verschil maakt, we proeven daarom met een glas dat speciaal voor pinot noir gemaakt is, zo komt de wijn het beste tot zijn recht.


Lesschema

Prijs € 90,- inclusief proefwijnen en hand-out

Locatie: Bistro Vertus - Mauritskade 95, Den Haag

 


(Start)datum: 25 maart 2018 - Den Haag

Datum Tijd Locatie
Zondag 25 maart 2018 13:00 Bistro Vertus

InschrijvenOns internationaal erkende cursusaanbod:

Onze Referenties

Ada Aalbrecht, Mme Bouquet Wijnselecties
Ada Aalbrecht, Mme Bouquet Wijnselecties
"We hebben ingeschreven voor de cursus Gastronoom om de wijn-spijsadviezen vanuit Mme Bouquet meer inhoud en onderbouwing te kunnen geven. En dat is gelukt. De drie zondagmiddagen werden in een ontspannen sfeer gevuld met veel vakkennis. De drie docenten waren echte kenners en liefhebbers en deze combinatie maakte dat het tempo hoog lag en je in korte tijd veel kon leren. Samen met de interactieve manier van “doceren”, de leuke sfeer in de groep, de mooie gerechten en geselecteerde proefwijnen zorgde dit er voor dat we met veel plezier op de cursus terugkijken, er direct mee aan de slag zijn gegaan en deze cursus ook zeker aanbevelen!” Marjan van Dongen en Ada Aalbrecht, Mme Bouquet Wijnselecties"
Haagse Stadswijngaard Sommelierwijnen Madeira Wine Ambassador Sherry Educator VDP Ambassador Wijnspijs.nl

De Wijnstudio | Contactpersonen: Jeroen Bronkhorst, Henriëtte Bastiaans | info@wijnstudio.nl | Tel: 070-22 05 430.