info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22 Nederlands English Facebook  

Nieuw: Nederlandstalig! Advanced cursus info en aanmelding

Een passende Wijncursus Cursusaanbod

Leer combineren Wijn en Spijs info en aanmelding

opleiding professionals "Wine professional" Info en aanmelding

Internationaal Wijnbrevet Online wijncursus Info en aanmelding

Test hier uw wijnkennis Doe nu de test!

Port Banyuls Aromazon Wijn kleur IMG_0026 WIO_Ontwerp_Home_03

Bordeaux cursus wijnbrevet - 15-20 juni 2020

TIJDSDUUR:  15 juni - 20 juni (start en afscheid om 12.00 uur)
LOCATIE:  regio Bordeaux
NIVEAU: beginnende professionals, wijnliefhebbers, bloggers, enz.
VOOROPLEIDING: Basiscursus of SDEN 2 aanbevolen, maar niet verplicht
MAXIMAAL AANTAL CURSISTEN: 12

WAT LEER JE IN DEZE WEEK

  • Wijngaard: bodem, bewerkingen, oogst, ziektes, klimaat
  • Wijn maken: de wijnkelder, technieken, temperatuur
  • Druivenrassen: de belangrijke wijnrassen in de wereld en hun kwaliteiten
  • Etiketten leren lezen: zin en onzin op een etiket
  • Wijnstreken: alle wijnstreken van de wereld en hun wijnen
  • Versterkte en mousserende wijnen: Sherry, Port, Champagne, de technieken
  • Zoete wijnen: technieken, stijlen, regio's
  • Serveren: serveren en bewaren van wijn
  • Wijn en spijs: hoe maak je een goede combinatie

Meld je nu aan!

Alleen of met een partner

Als je alleen komt zul je je direct thuis voelen. De gemiddelde leeftijd van cursisten tijdens onze wijnreizen is 25-40 jaar, mannen en vrouwen.

Breaking news!

Iedere wijnreis proberen we weer iets mooier dan de vorige te maken. Dankzij onze goede relaties en positieve ervaringen kunne we een fantastische Bordeaux-reis aanbieden. Dit keer bezoeken we de beste huizen ooit, maar we zorgen er ook voor dat je niet als toerist, maar als wijnkenner een goede rondleiding krijgt, met ruimte voor vragen.

Maandagmiddag 15 juni starten we in Pomerol, op Château Le Pin, één van de mooiste, meest prestigieuze en duurste chateaux van Bordeaux.
Le Pin
Jacques Thienpont, de wijnmaker, geeft ons een privé-rondleiding.
Jacques Thienpont

Ook op de linkeroever bezoeken we een aantal tophuizen. Een wijnbedrijf dat geen enkele aankondiging nodig heeft is Château Margaux 1e Grand Cru.
Wijnen die bekend staan om hun verfijning en elegantie, die tientallen jaren kunnen rijpen.
Château Margaux 1e Grand Cru

De Bio-dynamie speelt een steeds grotere rol in de wijnwereld. Eén van de pioniers is nog altijd château Pontet Canet in het beroemdste wijndorp van de wereld: Pauillac.
Châteaux Pontet Canet 5e Cru

Boven aan onze verlanglijst stond ook château Cos d'Estournel. Als de lijst Grand Crus vandaag opgesteld zou worden, was Cos d'Estournel  zonder twijfel een 1e Grand Cru geweest. Daarnaast is het een indrukwekkend kasteel. Ook die wens is in vervulling gegaan.
Cos d'Estournel 2e Grand Cru

Sauternes  de beroemde zoete witte wijnen, gemaakt van semillon- druiven die door botrytis zijn aangetast, geblend  met sauvignon blanc, die dankzij zijn frisse zuren voor een goede balans zorgt. Natuurlijk mag Sauternes niet ontbreken, we zijn te gast bij een beroemd wijngoed: Château Climens 1e Grand Crus.
Château Climens 1e Grand Cru

Donderdag wordt een dag voor de top-chateaus van Saint-Émillion: Château Angelus  bezoeken we inmiddels de ochtend.
Châteaux Angelus

De lunch bestaat deze dag uit een picknick in de wijngaarden. Daarna zijn we welkom op een bijzondere plaats: Château Cheval Blanc Saint-Émillion Grand Cru Classé A. Dit wijngoed is het grote voorbeeld voor de hele regio.
Châteaux Cheval Blanc-Saint-Émillion Grand Cru Classé A


Gastronomieles

Gastronomie: De basisregels van gastronomie worden je uitgelegd. Daarbij proeven we mousserende, witte en rode Bordeaux en zoete Sauternes in combinatie met diverse hapjes. Dat bespreken we: wat werkt, wat niet, en waarom.

Tonnellier

Tonnelerie Bordelaise staat onder leiding van chef Didier Fesil, een vakman in hart en nieren.
Hier worden de vaten met de hand gemaakt, met water en vuur. We krijgen een rondleiding van de tonnelier zelf.
Dit is een ervaring die je nooit meer vergeet, vaten maken is een ambacht, mensen en machines maken een uniek product, 2 cm dikke eiken staven worden tot de juiste vorm gebogen met vuur en water.

  

We krijgen een privé-rondleiding.
Tonnelier Bordelaise

Programma

Je gaat een intensieve wijnweek tegemoet! Alle proeverijen en rondleidingen door de wijnmakers zijn exclusief voor ons. We komen  bij kleine en grote bedrijven.

Vrijheid en ontspanning

Er is geen enkele verplichting, Je vrijheid staat voorop. Je kunt ook lekker luieren in de zon, door een wijngaard slenteren, een wandeling in de omgeving maken, of gaan shoppen. Alleen, of met een mede-cursist. 's Avonds ben je vrij om een terrasje te pakken.

Lunch

Elke dag rond 13 uur  krijg je (op z'n Frans) een heerlijke lunch in een restaurant of uit eigen keuken. Eén keer maken we van de lunch een picknick, in de schaduw van de bomen.

Diner

We dineren een aantal keren in typische Bordelaise restaurants, waar authentieke streekgerechten worden geserveerd. Er zijn twee "vrije avonden",  waarin je de omgeving kunt verkennen.

Overnachten

Je verblijft de hele periode op één plaats. In Neac, het hart van de Pomerol, hebben we een Bee Inn afgehuurd, een stijlvolle B&B met een fijne inrichting en sfeer, midden tussen wijngaarden.
Bee Inn


Lesschema

Reizen

Reizen doe je op eigen gelegenheid, je kunt vliegen naar Bordeaux Merignac of Bergerac, de TGV stopt in Bordeaux, of je komt met je eigen auto.
In Bordeaux kun je een auto huren, of samen met andere cursisten reizen.
Iedere cursist wordt geadviseerd om en reis-en annuleringsverzekering af te sluiten, als je die nog niet hebt.

PRIJS EN AANMELDING: WAT KRIJG JE?

  • Excursies: in totaal 8 bezoeken, privé-rondleidingen, proeverijen inbegrepen
  • Lessen WSET level 2
  • Studiepakket: naar keuze in het Nederlands of Engels
  • Educatie: les in Bordeaux, met uitzicht  op de wijngaarden
  • Examen in Nederland: aansluitend, op zaterdag 27 juni
  • Proefwijnen: uitstekende kwaliteitswijnen passend bij de level 2 cursus
  • Lunch: dagelijks een lunch, (5 lunches totaal) inclusief wijnen
  • Picknick: een picknick-lunch in de schaduw van de bomen, inclusief dranken
  • Diners: (3 diners totaal) plaatselijke restaurants, lekker streek-eten
  • Slapen: 5 overnachtingen (maandagavond t/m zaterdagochtend) in een mooie B&B, exclusief voor ons.
  • Prijs: € 1660,-

Boek nu!

Als je nu een aanbetaling doet van € 500,- is je plaats voor deze reis verzekerd.
Bovendien sturen wel je dan meteen  het WSET level 2 lesboek en werkboek, zodat je kunt gaan studeren.
Zodra het hele programma bekend is krijg je direct van ons bericht.


(Start)datum: 15 juni 2020 - Neac

DatumTijdLocatie
Maandag 15 juni 202010:00Bee Inn - Neac, Bordeaux

Dit evenement is uitverkocht


Ons internationaal erkende cursusaanbod:

Onze Referenties

Bart van Doorn
Bart van Doorn
restaurant M
"Met mijn team een wijn-spijscursus gevolgd bij de Wijnstudio. Een vlotte, duidelijk begeleiding en levendige discussies. Ik raad iedereen die werkt in de horeca en meer wil weten over het combineren van wijn en spijs aan om deze cursus te volgen. Na afloop heb je in ieder geval een goede basis gelegd en kan je aan de slag."
Haagse Stadswijngaard Sommelierwijnen Madeira Wine Ambassador Sherry Educator VDP Ambassador

De Wijnstudio | Contactpersonen: Jeroen Bronkhorst, Henriëtte Bastiaans | info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22.