Bordeaux wijnreis 20-25 juni 2022

Iedere wijnreis proberen we weer iets mooier dan de vorige te maken. Dankzij onze goede relaties en positieve ervaringen kunnen we een fantastische Bordeaux-reis aanbieden. Dit keer bezoeken we de beste huizen ooit, en we zorgen er ook voor dat je niet als toerist, maar als wijnkenner een goede rondleiding krijgt, met ruimte voor vragen.

Nederlands
Mood photo for Bordeaux wijnreis 20-25 juni 2022
Bordeaux wijnreis 20-25 juni 2022
€ 1.280,-
Inclusief 5 overnachtingen met ontbijt, 5 x lunch of picknick, 4 x diner
Beschikbaarheid
Wat leer je tijdens deze Bordeaux wijnreis:
 • Ontmoet de wijnmaker, hoor het persoonlijke verhaal
 • Ervaar de wijnkelder; de geuren, de vaten, de wijnvoorraad
 • Stel je vragen direct aan de wijnmaker
 • Loop door de wijnvelden, herken de druiven
 • Vindt uit wat het betekent om een top-producent te zijn
 • Proef klassieke, beroemde bordeauxwijnen
Heb je vragen, of heb je advies nodig? Bel of mail ons.
(043) 450 15 22
Stuur een e-mail

Bordeaux wijnreis 20-25 juni 2022

Dit evenement is uitverkocht
 • Inclusief 9 bezoeken, privé-rondleidingen, proeverijen inbegrepen
 • Les van l'école du Vin in Bordeaux: 100% terroir
 • Bezoek aan een tonnellerie
 • Bezoek aan een Sauternes-wijngoed
 • Dagelijks een lunch (vijf lunches totaal) inclusief wijnen, en drie diners
 • Vijf overnachtingen (maandagavond t/m zaterdagochtend) in een mooie B&B, exclusief voor ons

Praktische info

TIJDSDUUR:20 - 25 juni 2022
NIVEAU:Voor sommeliers, importeurs, winkeliers, horeca-medewerkers, wijn-bloggers en liefhebbers
VOOROPLEIDING:WSET 3 (afgerond of in opleiding)

Aanmelding en prijs: wat krijg je?

 • Excursies: in totaal 9 bezoeken, privé-rondleidingen, proeverijen inbegrepen
 • Les van l’école du Vin: 100% terroir
 • Bezoek aan aan tonnelerie in actie
 • Beozek aan een 1e Cru Sauternes wijngoed
 • Lunch: dagelijks een uitgebreide maaltijd-lunch, (5 lunches totaal) inclusief wijnen
 • Picknick: een picknick-lunch in de schaduw van de bomen, inclusief dranken
 • Diners: (3 diners totaal) plaatselijke restaurants, lekker streek-eten
 • Slapen: 5 overnachtingen (maandagavond t/m zaterdagochtend) in een mooie B&B, exclusief voor ons.
 • Prijs: € 1280,-

Wat is uniek aan de Bordeaux wijnreis?

Bordeaux is het hart van de internationale wijnwereld, we zitten er middenin. We gaan een aantal beroemde en fascinerende wijnhuizen bezoeken. We hebben gekozen voor wijnproducenten uit de hoogste regionen, niet alleen vanwege hun classificatie, maar ook om de eigen stijl, een uniek verhaal. We proeven een groot aantal mooie wijnen. Ervaar de Franse cultuur, het leven van een wijnmaker. Juni is een heerlijke maand om in Bordeaux te zijn, het is nog niet te warm.

Een top-ervaring!
Iedere wijnreis proberen we weer iets mooier dan de vorige te maken. Dit keer bezoeken we de beste huizen ooit, en we zorgen ervoor dat je niet als toerist, maar als wijnkenner een goede rondleiding krijgt, met ruimte voor vragen.

We krijgen les (Engelstalig) op gevorderden-niveau op L’école du vin  in Bordeaux, met als thema; 100 % terroir. Informatie over de diversiteit van Bordeaux, de assemblages, bodem en klimaat, de wijnmakers, etc.
L’école du vin

Sauternes zijn de beroemde zoete witte wijnen, gemaakt van semillon- druiven die door botrytis zijn aangetast, geblend  met sauvignon blanc, die dankzij zijn frisse zuren voor een goede balans zorgt. Natuurlijk mag Sauternes op deze reis niet ontbreken, we zijn te gast bij een top- wijngoed: Château Climens.
Château Climens 1e Grand Cru

Op de linkeroever bezoeken we een aantal tophuizen. Wijnen die bekend staan om hun balans van kracht, verfijning en elegantie, die tientallen jaren kunnen rijpen. Op de rechteroever bezoeken we de twee beroemdste wijnhuizen, waar merlot het hoogste niveau bereikt. Dit zijn producenten met een bijzonder verhaal over terroir.

Wat niet iedereen weeet is dat net ten zuiden van de stad Bordeaux, niet in Haut Médoc maar in Pessac-Léognan, ook 1e Grand Crus gemaakt worden, op Château La Mission Haut-Brion.  Volgens sommige wijnkenners bezitten die wijnen de hoogste kwaliteit.
La Mission Haut Brion 1e Grand Cru

We bezoeken Tonnelierie Morlier. Hier worden wijnvaten met de hand gemaakt, met water en vuur. We krijgen een rondleiding van de tonnelier zelf. Dit is een ervaring die je nooit meer vergeet, vaten maken is een ambacht, mensen en machines maken een uniek product, 2 cm dikke eiken staven worden tot de juiste vorm gebogen met vuur en water.
Tonnellerie Morlier

De Bio-dynamie speelt een steeds grotere rol in de wijnwereld. Eén van de pioniers is nog altijd Château Pontet Canet in het beroemdste wijndorp van de wereld: Pauillac.
Château Pontet Canet 5e Grand Cru

Donderdag wordt een dag voor de twee top-châteaux’s van Saint-Émilion: Château Angelus staat wereldwijd bekend. Daar starten we deze dag mee.
Château Angelus 1e Grand Cru

De lunch bestaat deze dag uit een picknick in de wijngaarden. Daarna zijn we welkom op een bijzondere plaats: Château Cheval Blanc.  Dit wijngoed is het grote voorbeeld voor de hele regio.
Château Cheval Blanc 1e Grand Cru

Boven aan onze verlanglijst stond Château Cos d’Estournel, en onze wens is in vervulling gegaan. Als de lijst Grand Crus vandaag opgesteld zou worden, was Cos d’Estournel zonder twijfel een 1e Grand Cru geweest. Daarnaast is het een indrukwekkend kasteel, in Saint Estèphe.
Château Cos d’Estournel 2e Grand Cru

Een schitterend klassiek château op een prachtig landgoed is Château Giscours, een bedrijf dat continu bezig is de kwaliteit te verhogen. En heel bijonder in de Bordeaux-wijnregio: Nederlandse eigenaren. Margaux, een dorp in de Haut-Médoc, crëert de meest verfijnde en elegante stijl Bordeauxwijnen.
Château Giscours 3e Grand Cru

Afsluiting

We sluiten ons programma  af met een diner op vrijdag en een overnachting. Als je wilt kun je zaterdag in Bordeaux de laaste dag van  het ‘Fête le Vin’  meemaken, het jaarlijkse wijnfeest.

Overnachten

Je verblijft de hele periode op één plaats. We hebben drie huizen compleet voor onzelf gereservereerd.  In Neac, het hart van de Pomerol, hebben we de Bee Inn afgehuurd, een voormalige bakkerij omgetoverd tot villa, op ‘een druifworp afstand’ van Saint-Émilon. Bee Inn. En twee wijnhuizen tussen de wijngaarden, in het dorpje Montagne Saint-Emillion: Chateau Croix Beausejour en Au Charmant des vignes.

Taal is geen probleem

De meeste bezoeken zijn Engelstalig, maar indien er Frans gesproken wordt zorgen we voor een directe vertaling.

Reizen

Reizen doe je op eigen gelegenheid, je kunt vliegen naar Bordeaux Merignac, de TGV stopt in Bordeaux, of je komt met je eigen auto.
In Bordeaux kun je een auto huren, of samen met andere cursisten reizen.
We adviseren iedere cursist om een reis-en annuleringsverzekering af te sluiten, als je die nog niet hebt.

BTW-vrijgesteld

De Wijnstudio is een erkend onderwijsinstituut en btw-vrijgesteld, er komt dus geen btw meer bovenop de prijs voor de ervaringsmodule.

Boek nu!
Als je nu een aanbetaling doet van € 500,- is je plaats voor deze reis verzekerd.

Beschikbaarheid

Ik denk vaak terug aan de wijnreis die ik maakte naar de Provence in juni. Door een kleine groep cursisten is er genoeg individuele aandacht en kun je met alle vragen bij de docent terecht. Al met al een superreis die met aandacht, liefde en passie is samengesteld, ik kom zeker terug!