Diploma course / Weinakademiker

De hoogste internationale wijnopleiding.

WSET 4
Nederlands
Mood photo for Diploma course / Weinakademiker
Diploma course / Weinakademiker
€ ,-
Prijs afhankelijk van soort Diploma Course. Zie website Weinakademie Österreich
Beschikbaarheid
Heb je vragen, of heb je advies nodig? Bel of mail ons!
(043) 450 15 22
Stuur een e-mail

Diploma course / Weinakademiker

Dit evenement is uitverkocht
  • De Weinakademie en de Wijnstudio zijn partners in Diploma Course
  • Hoogste erkende beroepskwalificatie in de internationale wijnhandel
  • Aanbevolen door het Institute of Masters of Wine
  • De cursus vindt plaats in verschillende wijnbouwgebieden van Centraal-Europa
  • Afgestudeerden krijgen de prestigieuze titel "Weinakademiker"

Specificaties

Hier vind je specificaties van de WSET level 4 opleiding.

WSET level 4 Diploma Course / Weinakademiker

De Weinakademie Österreich is het grootste wijnopleidingsinstituut in Europa, gevestigd in Rust, Oostenrijk. Het opleidingscentrum is prachtig gelegen aan de Neusiedlersee, temidden van de wijngaarden. Tijdens de opleiding worden regelmatig bezoeken aan omliggende wijnbedrijven gebracht.

Diploma Course is dé internationaal erkende opleiding voor professionals in de wijnindustrie, en het geeft toegang tot de opleiding Master of Wine. Diploma Course is een zeer intensieve studie die afhankelijk van je studietempo 1½  tot 2 jaar duurt.

Het verschil met andere aanbieders van Diploma Course is dat de Oostenrijkse Wijnacademie een aanvullend programma heeft. Je schrijft een scriptie en houdt daarover een mondelinge verdediging. Daarna mag je de prestigieuze titel “Weinakademiker’ voeren. Je tekent daarbij een gedragscode en je wordt opgenomen in de Associatie van Internationale Alumni. Op dit moment zijn er ruim 800 Weinakademiker uit 38 verschillende landen.

Beurzen voor Wijnstudio-cursisten

De Weinakademie Österreich en de Wijnstudio zijn een samenwerking aangegaan, hiermee kunnen we onze studenten het beste en meest complete programma aanbieden. Speciaal voor Wijnstudio-cursisten heeft de Weinakademie Österreich jaarlijks 3 beurzen van ieder € 1000,-  beschikbaar! Je schrijft daarvoor een essay van 600-800 woorden. Informatie over het studiebeurs-programma:  Studiebeurs

Internationale wijnexcursies

Tijdens je studie bezoek je diverse wijnmakers, afhankelijk van de opleiding die je kiest in Oostenrijk, Italië, Duitsland en Zwitserland. De Weinakademie Österreich biedt drie verschillende modules van Diploma Course aan:

DSE – Diploma Course Central Europe
Op de Weinakademie in Rust wordt Diploma Course in zes modules aangeboden, inclusief excursies naar omliggende wijnbedrijven, en de examens.

DSI – Diploma Course International
DSI – Diploma Course wordt aangeboden in drie modules van ongeveer tien dagen.
De eerste module wordt gegeven bij de Weinakademie Österreich in Rust (Oostenrijk).
De tweede module wordt geven in Rust, en bij Palais Coburg in Wenen (Oostenrijk).
De derde module wordt gegeven bij Palazzo Antinori in Florence (Italië).

DSC – Diploma Course Rheingau | Burgenland | Alto Adige
DSC – Diploma Course wordt in zes modules gegeven, in wijnregio’s in vijf landen.
Je bezoekt de beroemdste wijnuniversiteit in Duitsland: Geisenheim, de Oostenrijkse Weinakademie in Rust (Oostenrijk), Kloster Neustift in Brixen, Südtirol (Italië).

De Wijnstudio heeft aanvullende podcasts gemaakt over champagne en versterkte wijnen op Diploma niveau. Dit zijn wijnen waarbij bijzonder vinificatiemethodes gebruikt zijn. Hiermee krijg je een beeld van Diploma Course, en het helpt je tijdens de studie.

Meer informatie

Weinakademiker wordt je niet zomaar, het is een besluit waar je goed over na moet denken. Je bent gemiddeld twee jaar zeer intensief met je opleiding bezig. Diploma Course is de hoogste internationale wijnopleiding die in Nederland aangeboden wordt. Je zult elk jaar een aantal medestudenten tegenkomen die van de Wijnstudio afkomstig zijn. Wij vinden dat je Diploma Course, eeen opleiding op dit niveau, het beste in een wijnregio kunt volgen. De Wijnstudio beveelt de Weinakademie Österreich van harte aan, want de cursist staat er centraal. De Weinakadamie is goed bereikbaar als je een vraag hebt, en je krijgt vlot een helder antwoord. De ontvangst is hartelijk. De docenten (vrijwel allemaal Masters of Wine) behoren tot de top van de wijnwereld en de lessen zijn uiterst professioneel.

Meer informatie en inschrijven kan via Weinakademie Österreich.

Beschikbaarheid