Gastronomie – China en Japan

Een spannende en leerzame cursus van twee zondagmiddagen, gefocust op de keukens van China en Japan, en de verrassende combinaties met wijn, sake en thee. De kick-off van deze nieuwe cursus van de Wijnstudio is op 6 Februari 2022, net na het inluiden van het Chinese Nieuwjaar, het jaar van de Tijger.

Nederlands
Mood photo for Gastronomie – China en Japan
Gastronomie – China en Japan
€ 235,-
Inclusief Certificaat van Deelname
Dit evenement is uitverkocht
Wat leer je tijdens deze cursus:
 • De gastronomische proefmethode - Aziatische stijl
 • Kantonees, Bejing en Shichuan - Chinese keukens
 • Izakaya, Streetfood en Kaiseki  - Japanse keukens
 • Onbekende producten en bereidingen
 • Wijn,  gedestilleerd, shochu, sake en thee als begeleider
Heb je vragen, of heb je advies nodig? Bel of mail ons.
(043) 450 15 22
Stuur een e-mail

Gastronomie – China en Japan

Dit evenement is uitverkocht
 • Ontdek de authentieke gastronomie
 • 20 gerechten en wijnen (of andere dranken....)
 • Een uniek evenement
 • Les van twee ervaren specialisten
 • Inclusief wijn-spijs werkschrift
 • Inclusief certificaat van deelname

Praktische info

TIJDSDUUR:van 12.00 - 15.30 uur.
EERSTE DAG:zondag, 6 februari: restaurant Chung
TWEEDE DAG:zondag, 20 februari: restaurant Fugu
VOOROPLEIDING:de Basiscursus Wijn & Spijs, of gelijk niveau gastronomie-opleiding
DOELGROEP:wijncursisten, horeca-medewerkers, chefs, amateurkoks, foodies, bloggers

20 Authentieke gerechten en wijnen!

Tijdens de cursus worden authentieke gerechten van beide landen geserveerd onder begeleiding van een top-chef. Bijzondere én iconische gerechten zullen aan bod komen, met exotische ingrediënten.

We vragen de cursisten om een onbevangen benadering van de Aziatische eetcultuur. Bereid je voor op een spannende, zeer boeiende kleine cultuurschok, je zult een aantal gerechten krijgen die je nog nooit geproefd hebt. Kennis van het eten met stokjes is een pré, maar je kunt dat ook ter plekke leren. Visgerechten, vegetarische, rauwe én duurzame producten staan centraal in deze cursus. Natuurlijk komt vlees ook aan bod. En bij dit alles ontdekken we welke wijnen en andere dranken passen bij iedere afzonderlijke keuken, en bij traditionele gerechten.

Inhoud van de cursus

Naast het gebruik van je wijnervaringen  doe je ook kennis op van Sake, Sho Chu, Gedestilleerd, Japanse en Chinese thee.

Dag 1: Gastronomie in China

China wordt belicht vanuit de drie meest bekende en invloedrijke gastronomische regio’s:

 • Kantonese Keuken
 • Beijing Keuken
 • Shichuan Keuken

In de Chinese keuken staan niet alleen de proteïnen in de spotlight, maar ook texturen, garnituren, en heel belangrijk, de sauzen. Interessante combinaties met wijnen doen het heel goed, maar ook versterkte wijnen, gedestilleerd en zelfs thee spelen een rol. We laten je kennis maken met deze spannende combinaties. We gaan niet alleen proeven en ervaren, maar ook de theorie bespreken. Je leert de klassieke keukens kennen en onderscheiden, en je leert de Systematische Proefmethode uit de Wijn & Spijscursus toepassen op de Aziatische keuken.

Dag 2: Gastronomie in Japan

De Japanse keuken staat bekend om haar eenvoud met invloeden vanuit het Keizerrijk China. Populaire stromingen binnen de Japanse eetcultuur zoals Izakaya, Streetfood en Kaiseki komen aan bod. Verder zal een introductie over sake (rijstwijn) gegeven worden door een WSET-gecertificeerde Sake docent, tevens Internationaal gediplomeerde Sake Sommelier.

Restaurant Chung
Voor de chinese keuken gaan we naar restaurant Chung. Chef Chung is een begrip in Rotterdam. Hij laat zich inspireren door de Aziatische keukens maar zijn gerechten zijn ook met een moderne Europese twist. Chung wordt vaak als expert ingezet op allerlei culinaire beurzen en Masterclasses.

Restaurant Fugu

Fugu is een klassiek Japans restaurant. Voorheen gespecialiseerd in de Keizerlijke Kaiseki keuken, tegenwoordig meer gebaseerd op de relaxte Izakaya Style Cuisine. Hier moet je zijn als je kennis wil maken met de echte Japanse eet- en drinkcultuur. Akiko Tanaki is een ervaren wijndocente, chef-kok en opgegroeid in deze gastronomie

Vooropleiding

Basiskennis van wijn en wijn & spijs is een vereiste, dit is een vervolgopleiding, je hebt ten minste de Basisopleiding wijn en de Wijn & Spijscursus afgerond.

Certificaat

Na afloop ontvang je een Certificaat van Deelname voor beide dagen.

Adres op de eerste bijeenkomst:
Restaurant Chung
Noordmolenwerf 171
3011 DC Rotterdam

Adres op de tweede bijeenkomst:
Fugu Izakaya Japanese Restaurant
Scheepstimmermanslaan 17
3016 AD Rotterdam

Beschikbaarheid

Startdatum: zo 6 februari 2022
Plaats: Restaurant Chung (Rotterdam)
Dit evenement is uitverkocht
Chinese gastronomie
zo 6 februari
12:00
Restaurant Chung, Noordmolenwerf 171, Rotterdam
Japanse Gastronomie
zo 20 februari
12:00
Japans restaurant Fugu, Scheepstimmermanslaan 17, Rotterdam

Met mijn team een wijn-spijscursus gevolgd bij de Wijnstudio. Een vlotte, duidelijk begeleiding en levendige discussies. Ik raad iedereen die werkt in de horeca en meer wil weten over het combineren van wijn en spijs aan om deze cursus te volgen. Na afloop heb je in ieder geval een goede basis gelegd en kan je aan de slag.

Bart van Doorn
Bart van Doorn
Wijn & Spijscursus

Leren over wijn & spijs bij de Wijnstudio is in een ontspannen sfeer heel veel leren en bovendien praktisch aan de slag. Precies wat ik zocht!

David Huijbers
David Huijbers
Wijn & Spijscursus