Gastronomie – Japan en China
Een spannende en leerzame cursus van twee zondagmiddagen, gefocust op de keukens van Japan en China, en de verrassende combinaties met wijn, sake, gedistilleerd en thee. Je leert tegelijk meer over de Japanse en Chinese cultuur, zoals eetgewoontes, regionale stijlen, manieren van serveren, en het totale gebruik van producten.


- De gastronomische proefmethode - Aziatische stijl
- Izakaya, Streetfood en Kaiseki - Japanse keukens
- Kantonees, Bejing en Shichuan - Chinese keukens
- Onbekende producten en bereidingen
- Wijn, gedestilleerd, shochu, sake en thee als begeleider
- Ontdek de authentieke gastronomie
- 20 gerechten en wijnen (of andere dranken....)
- Een uniek evenement
- Les van ervaren specialisten
- Inclusief wijn-spijs werkschrift
- Inclusief certificaat van deelname
Praktische info
TIJDSDUUR: | van 12.00 - 15.30 uur. |
EERSTE DAG: | Japanse gastronomie |
TWEEDE DAG: | Chinese gastronomie |
VOOROPLEIDING: | de Basiscursus Wijn & Spijs, of gelijk niveau gastronomie-opleiding |
DOELGROEP: | wijncursisten, horeca-medewerkers, chefs, amateurkoks, foodies, bloggers |
20 Authentieke gerechten en wijnen!
Tijdens de cursus worden authentieke gerechten van beide landen geserveerd onder begeleiding van een top-chef. Bijzondere én iconische gerechten zullen aan bod komen, met exotische ingrediënten.
We vragen de cursisten om een onbevangen benadering van de Aziatische eetcultuur. Bereid je voor op een spannende, zeer boeiende kleine cultuurschok, je zult een aantal gerechten krijgen die je nog nooit geproefd hebt. We eten met stokjes, dat kun je ook ter plekke leren. Visgerechten, vegetarische, rauwe én duurzame producten staan centraal in deze cursus. Natuurlijk komt vlees ook aan bod. En bij dit alles ontdekken we welke wijnen en andere dranken passen bij iedere afzonderlijke keuken, en bij traditionele gerechten.
Inhoud van de cursus
Naast het gebruik van je wijnervaringen doe je ook kennis op van Sake, Sho Chu, gedestilleerd, Japanse en Chinese thee.
Dag 1: Gastronomie in Japan
De Japanse keuken staat bekend om haar eenvoud met invloeden vanuit het Keizerrijk China. Populaire stromingen binnen de Japanse eetcultuur zoals Izakaya, Streetfood en Kaiseki komen aan bod. Verder zal een introductie over sake (rijstwijn) gegeven worden door een WSET-gecertificeerde Sake docent, tevens Internationaal gediplomeerde Sake Sommelier.
Restaurant Fugu
Fugu is een klassiek Japans restaurant. Voorheen gespecialiseerd in de Keizerlijke Kaiseki keuken, tegenwoordig meer gebaseerd op de relaxte Izakaya Style Cuisine. Hier moet je zijn als je kennis wil maken met de echte Japanse eet- en drinkcultuur. Akiko Tanaka is een ervaren wijndocente, chef-kok en opgegroeid in deze gastronomie
Dag 2: Gastronomie in China
China wordt belicht vanuit de drie meest bekende en invloedrijke gastronomische regio’s:
- Kantonese keuken
- Beijing keuken
- Shichuan keuken
In de Chinese keuken staan niet alleen de proteïnen in de spotlight, maar ook texturen, garnituren, en heel belangrijk, de sauzen. Interessante combinaties met wijnen doen het heel goed, maar ook versterkte wijnen, gedestilleerd en zelfs thee spelen een rol. We laten je kennis maken met deze spannende combinaties. We gaan niet alleen proeven en ervaren, maar ook de theorie bespreken. Je leert de klassieke keukens kennen en onderscheiden, en je leert de Systematische Proefmethode uit de Wijn & Spijscursus toepassen op de Aziatische keuken. Voor deze dag staat een Chinese chef in de keuken.
Restaurant Little Asia
Een Chinees geheim, hier gaan de Chinese chefs in Rotterdam zelf eten.
Vooropleiding
Basiskennis van wijn en wijn & spijs is een vereiste, dit is een vervolgopleiding, je hebt ten minste de Basisopleiding wijn en de Wijn & Spijscursus afgerond.
Certificaat
Na afloop ontvang je een Certificaat van Deelname voor beide dagen.
Adressen:
Fugu Izakaya Japanese Restaurant
Scheepstimmermanslaan 17
3016 AD Rotterdam
Little Asia Chinese restaurant
Kleiweg 87A
3051 GK Rotterdam