info@wijnstudio.nl | Tel: 070 - 22 05 430 Nederlands English Facebook  

Nieuw: Nederlandstalig! Advanced cursus info en aanmelding

Een passende Wijncursus Cursusaanbod

Leer combineren Wijn en Spijs info en aanmelding

opleiding professionals "Wine professional" Info en aanmelding

Internationaal Wijnbrevet Online wijncursus Info en aanmelding

Test hier uw wijnkennis Doe nu de test!

wijncursus Lesboeken Gastronomie Wijn kleur IMG_0026 WIO_Ontwerp_Home_03

Training Horeca Wine Professional

Een intensieve wijncursus waar de passie vanaf spat!
3 dagdelen voor medewerkers en managers in de horeca.
In totaal duurt de cursus 9 uur.

Doelstelling van de cursus

Professionalisering van de cursist: verdieping van wijnkennis, wijn-spijskennis en proefvaardigheden.
Verbetering van het wijnadvies aan tafel, waardoor de wijnverkoop toeneemt.
Zichtbaar resultaat direct na de cursus!

Lesmethode

De lessen zijn kort en intensief en volledig op de praktijk afgestemd.
De opbouw is glashelder en goed gestructureerd.
We sluiten af met een proefexamen en een theoretisch examen.

Horeca-Wine-Professional HWP-presentatie

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal bestaat uit:

  • lesboek met hand-outs van de power point presentaties
  • Wijnstudio©aromazon
  • oefen-examen
  • examen

Proefwijnen

We gebruiken 20 wijnen van uw bedrijf, zodat de medewerkers daarover kunnen praten met de gasten.

Examen

De cursus wordt afgesloten met het theoretisch- en proefexamen “Horeca Wijnadviseur"
Het examen bestaat uit:

  • 2 proefnotities: een witte en een rode wijn
  • 2 wijn-spijsadviezen geven
  • 25 multiple choice vragen
  • 3 verkoopcases (open vragen)

Voorbereiding op het examen

Het theoretisch examen is gebaseerd op de teksten uit het cursusboek.
Het proefexamen is gebaseerd op de praktische oefeningen tijdens de cursus.

Clos Vougeot

Leerdoelen voor de horeca-medewerker

  • Je verkrijgt basiskennis van wijn
  • Je leert de belangrijkste regels over wijn aan tafel
  • Je bent in staat om een wijn te proeven en te beoordelen
  • Je kent de basispincipes van wijn & spijs
  • Je hebt meer zelfvertrouwen en voert een beter wijnverkoop-gesprek aan tafel
  • Je  bent getraind om meer en gerichter wijn te verkopen
  • Je behaalt het diploma Horeca Wine Professional

Resultaten voor het horecabedrijf

  • De verkoop van wijn in het horecabedrijf stijgt de komende jaren met minimaal 10 %
  • De medewerker heeft meer plezier in het werk
  • Uw bedrijf krijgt een professioneler uitstraling
  • De gasten praten en schrijven positief over uw bedrijf
  • U krijgt gasten die speciaal voor uw wijnkaart komen

Tijdsduur

3 dagdelen van 3 uur Per training is er een korte pauze.
Aanbevolen tijden: van 10.00 tot 13.00 uur.

Aantal cursisten

De groepen bestaan uit minimaal 8 en maximaal 16 personen

Locatie

De cursus wordt gegeven op uw eigen locatie.

M restaurant wijn proeven

De trainer: Wijnstudio

Wijnstudio is een landelijk wijntrainer, wij werken met een licentie van de internationale Wine and Spirits Education Trust (WSET). De oprichters van Wijnstudio hebben 15 jaar een horecabedrijf gehad waarmee we 5 landelijke wijnprijzen wonnen. Onder andere twee maal “Beste Wijnkaart van Nederland” en “Beste Huiswijn van Nederland”. Door een gerichte aanpak is in 4 jaar de wijnomzet met 500 % toegenomen.

De Wijnstudio-filosofie: degelijk leren met plezier!

Door jarenlange ervaring met lesgeven is onze filosofie gevormd. We brengen je niet alleen kennis bij, maar ook vaardigheden. Dat doen we gedegen en serieus. En met plezier, want horeca is passie.



Opbouw van de cursus

3 cursusdagen van ieder 3 uur, bestaand uit een theorie- en een proefgedeelte.

Dag 1 - deel 1: basis wijnkennis

  • definitie van wijn
  • viticultuur: wijnbouw
  • terroir
  • Frankrijk wijnland
  • overige wijnregio
  • vinificatie: wijn maken
  • de vergisting
  • de rijping
  • etiketten, kurk of schroefdop
  • alcoholgebruik

Dag 1 - deel 2: de proefmethode

  • methodisch ruiken en proeven
  • gebruik van de aromazon
  • fouten in wijn herkennen
  • een proefnotitie maken van 4 wijnen
    Bijvoorbeeld: sauvignon blanc, chardonnay, pinot noir, cabernet sauvignon

Dag 2 - deel 3: de gast en de wijnkaart

  • wat verwacht de gast van wijnkaart
  • wat stimuleert de wijnverkoop
  • de huiswijn
  • wijnopslag
  • serveertemperatuur en wijnopslag

Dag 2 - deel 4: wijnverkoop, het gesprek

  • analyse van de gast
  • een goed gesprek voeren, de gast als partner
  • wijn presenteren en serveren
  • een proefnotitie maken van 3 wijnen.
    Bijvoorbeeld: riesling, merlot, syrah

Dag 3 - deel 5: wijn & spijs

  • het basisprincipe van gastronomie
  • smaakverzadiging
  • product, bereiding, garnituur
  • menuleer
  • aperitief-wijnen
  • kaas & wijn
  • dessert & wijn
  • smaakleer: systematische smaakpatronen

Dag 3- deel 6: examen

Proefexamen: 2 wijnen. Een proefnotitie schrijven, druiven benoemen.
Proefexamen: 2 wijn-spijsadviezen geven

Theorie-examen multiple choice: 25 vragen.
Theorie examen open vragen: 3 verkoopcases: een wijnomschrijving, een wijn-spijsadvies, een wijnadvies

wijn kleur Rosé Provence

Vervolgcursus: de internationale WSET wijnopleiding

Deze cursus is een uitstekende voorbereiding op de WSET level 2 opleiding, het Internatonaal Wijncertificaat:
Een brede cursus van 8 sessies, gericht op horeca, winkeliers, importeurs en wijnliefhebbers.
Klik hier voor meer informatie

Vervolgcursus: Wijn & Spijs "Basis Gastronoom"

Deze cursus is een uitstekende voorbereiding op de cursus Basis gastronoom:
een cursus van 3 middagen, bestaande uit de basis-module, de chef-module en de sommelier-module.
We proeven en bespreken 25 wijnen en 25 gerechten.
Klik hier voor meer informatie


Lesschema

Inschrijving als groep, data in overleg

Heeft u een bedrijf en wilt u uw medewerkers een korte intensieve training aanbieden? Vanaf 8 personen heeft u de cursus exclusief voor uw eigen groep, op uw eigen locatie.

Prijs

De prijs is € 190,- p.p. voor een 3-daagse training, per dag 3 uur.
Deze prijs is inclusief de presentatie, het cursusboek en de werkmap, inclusief het examen.

De training Horeca Wine professional is belastingaftrekbaar

De training Horeca Wine Professional is een beroepsopleiding en volledig belastingaftrekbaar voor horecabedrijven en hun medewerkers.

Wijnstudio: Erkende Beroepsopleiding

De Wijnstudio is een door de overheid erkend opleidingsinstituut voor Kort Beroepsonderwijs: www.CRKBO.nl

CRKBO_Instelling



Ons internationaal erkende cursusaanbod:

Onze Referenties

Coen Muysken
Coen Muysken
Restaurant Karel V
"Vakkundige docenten zorgen voor gevarieerde lessen boordevol eigen ervaringen en ruimte voor discussie. Dit zorgt voor interactieve lessen waarin je constant geprikkeld wordt. Uitstekend contact met de organisatie. De studiemethode is duidelijk ingedeeld met veel aandacht voor het examen. De Wijnstudio zorgt voor een soepel, prettig traject met goede resultaten!"
Haagse Stadswijngaard Sommelierwijnen Madeira Wine Ambassador Sherry Educator VDP Ambassador Wijnspijs.nl

De Wijnstudio | Contactpersonen: Jeroen Bronkhorst, Henriëtte Bastiaans | info@wijnstudio.nl | Tel: 070-22 05 430.