Internationaal Wijnbrevet – WSET 2 met module Gastheerschap

Deze cursus is geschreven voor de praktijk: wat vertel je als sommelier, winkelier, importeur of blogger als iemand een wijnvraag stelt. Hoe beoordeel je de wijn en waar past deze wijn bij.

WSET 2
Nederlands
Mood photo for Internationaal Wijnbrevet – WSET 2 met module Gastheerschap
Internationaal Wijnbrevet – WSET 2 met module Gastheerschap
€ 810,-
Inclusief studieboek, werkboek en examen
Beschikbaarheid
Wat leer je tijdens deze cursus:
  • Belangrijke factoren in de wijngaard
  • Hoe wijnmaken en rijping de stijl en kwaliteit van wijn beïnvloeden
  • Meest voorkomende blauwe en witte druivenrassen wereldwijd
  • Hoe worden mousserende, zoete en versterkte wijnen gemaakt
  • Proeven als een professional met de systematische proefmethode
Heb je vragen, of heb je advies nodig? Bel of mail ons!
(043) 450 15 22
Stuur een e-mail

Internationaal Wijnbrevet – WSET 2 met module Gastheerschap

  • Inclusief studiepakket en wijnen
  • Wijnkleurenkaart© en aromacirkel©
  • 3 Schott Zwiesel kristallen wijnglazen
  • Proefformulieren© en oefenvragen
  • Les van een gecertificeerde docent
  • Inclusief examen

Praktische info

TIJDSDUUR:9 lessen van 3 uur
EXTRA MODULE:Bij Hotel Restaurant De Echoput
NIVEAU:Beginnende professionals in de horeca
VOOROPLEIDING:Basis wijncursus
ZELFSTUDIE:We adviseren circa 20 uur thuisstudie
PROEFWIJNEN:Wijnen ter waarde van € 900,- inbegrepen

Uitstekend lesmateriaal

Dit cursusboek is geschreven door Masters of Wine en daarna vertaald. Het heeft een logische opbouw, met als uitgangspunt de druif. Wat zijn de kwaliteiten van een druif in verschillende klimaten, wat zijn de keuzes van de wijnmaker, hoe proef je dat in de wijn? Daarna gaan we alle wijnbouwregio’s in om de verschillende wijnen te leren kennen.

Specificaties

Hier vind je specificaties van de WSET level 2 cursus.

Studypack en examen in een andere taal?

De cursus en het lespaket zijn Nederlandstalig. Voor slechts €25 extra kun je het boek en examen in diverse andere talen bestellen. Je ontvangt dan geen Nederlandstalig pakket, maar een pakket in een van de volgende talen: Engels, Frans, Duits, Portugees, Grieks, Italiaans,  Turks, Chinees, Japans, Russisch, Koreaans.

Onze kracht: persoonlijke aandacht

Onze docenten hebben ruime ervaring in de wijnwereld en zijn supergemotiveerd om aan jou een mooie les te geven. De docenten vinden het leuk om vragen te beantwoorden of iets voor je uit te zoeken. De groepen zijn klein (maximaal 15 personen). In de eerste les stimuleren we het maken van een proefgroep.

Wat leer je tijdens deze 8 avonden

  • Wijngaard: bodem, bewerkingen, oogst, klimaat
  • Wijn maken: de wijnkelder, technieken, temperatuur
  • Druivenrassen: de belangrijke wijnrassen in de wereld en hun kwaliteiten
  • Etiketten leren lezen: zin en onzin op een etiket
  • Wijnstreken: alle wijnstreken van de wereld en hun wijnen
  • Versterkte en mousserende wijnen: sherry, port, champagne, de technieken
  • Zoete wijnen: technieken, stijlen, regio’s
  • Serveren: serveren en bewaren van wijn
  • Wijn en spijs: hoe maak je een goede combinatie

Proefwijnen ter waarde van € 900,-
Gedurende de cursus worden er goede en zeer goede  kwaliteitswijnen geproefd en beoordeeld volgens de internationale WSET proefmethode.

Internationaal erkend examen

Iedere WSET level 2 cursus wordt afgesloten met een internationaal erkend Nederlandstalig examen.

  • Er zijn 3 examens per jaar
  • Je kunt een examen altijd (tegen betaling) herkansen

Extra module Gastheerschap

De WSET Level 2 bij Hotel Restaurant De Echoput biedt meer dan alleen theorie. Je krijgt tijdens deze opleiding ook praktische inzichten in het serveren van wijn, de rol van gastheerschap en de begeleiding aan tafel. Om voldoende ruimte te bieden aan deze verdieping, is de cursus één dag langer dan gebruikelijk. Zo krijg je als deelnemer niet alleen een gedegen wijnopleiding, maar ook een waardevol fundament voor de praktijk. Deze opleiding sluit bovendien perfect aan op vervolgopleidingen zoals Gastronoom (Level 2) van de Academie voor Gastronomie, waarin sommeliervaardigheden in de praktijk centraal staan.

Vervolgopleiding

Hier ben je klaar voor de volgende stap: dé internationale opleiding voor sommeliers, importeurs, horecamedewerkers, wijnwinkeliers, bloggers, etc:
WSET level 3 – Advanced.

Bevestiging, lesmateriaal en glazen

Zodra je je ingeschreven en betaald hebt, ontvang je een bevestiging. De eerste cursusdag hoef je niets mee te nemen, alles staat voor je klaar:  het cursusboek en werkschrift en een doosje met 3 Schott Zwiesel proefglazen, kleurenkaart© en aromacirkel©.

Cursusprijs is all-in

De Wijnstudio is een erkend onderwijsinstituut en btw-vrijgesteld, er komt dus geen btw meer bovenop de cursusprijs.

Beschikbaarheid

Startdatum: do 25 september 2025
Plaats: Academie voor Gastronomie (Hoog Soeren)
Inschrijven
Les 1: systematisch proeven, wijn en spijs
do 25 september
19:30
Academie voor Gastronomie, Amersfoortseweg 90, Hoog Soeren
Les 2: viticultuur, vinificatie, rode wijn
do 2 oktober
19:30
Academie voor Gastronomie, Amersfoortseweg 90, Hoog Soeren
Les 3: riesling, chenin, sémillon, overig wit
do 9 oktober
19:30
Academie voor Gastronomie, Amersfoortseweg 90, Hoog Soeren
Les 4: chardonnay, sauvignon b, overig wit
do 16 oktober
19:30
Academie voor Gastronomie, Amersfoortseweg 90, Hoog Soeren
Les 5: merlot, cabernet sauvignon, syrah
do 30 oktober
19:30
Academie voor Gastronomie, Amersfoortseweg 90, Hoog Soeren
Les 6: grenache, malbec, overig rood
do 6 november
19:30
Academie voor Gastronomie, Amersfoortseweg 90, Hoog Soeren
Les 7: Italiaanse witte en blauwe druiven
do 13 november
19:30
Academie voor Gastronomie, Amersfoortseweg 90, Hoog Soeren
Les 8: mousserende en versterkte wijnen
do 20 november
19:30
Academie voor Gastronomie, Amersfoortseweg 90, Hoog Soeren
Examen (exacte examentijd nog niet bekend)
za 29 november
00:00
EXPO Houten, Meidoornkade 24, Meidoornkade 24, Houten
Les 9: module gastheerschap
do 4 december
19:30
Academie voor Gastronomie, Amersfoortseweg 90, Hoog Soeren

De drie cursussen die ik tot nu toe bij jullie heb gevolgd hebben mij enorm veel geleerd en mij zo mogelijk nog enthousiaster gemaakt over wijn (en spijs)!  Ik was altijd al geïnteresseerd in wijn, voornamelijk in combinatie met eten.  Ik heb de basiscursus, WSET 2 en Wijn en Spijs met distinction afgerond. Eén waarschuwing… Je raakt wel verwend naarmate je kennis toeneemt!

Vanwege mijn horecawerk wilde ik meer weten over wijn, nog beter leren proeven. Ik heb voor WSET gekozen omdat het internationaal erkend wordt en meer ‘doorgroei’ mogelijkheden heeft. Dankzij deze cursus ben ik wijn nog veel meer gaan waarderen. Intussen spaar ik verder om level 3 van WSET te gaan volgen.

Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!

Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.

Na geweldig goede service en adviezen van de Wijnstudio ben ik gestart met de WSET level 2 cursus. Veel geleerd deze eerste week! Wijn leren beoordelen en het communiceren over wijn geoefend. Geleerd wat ik kan lezen op alle etiketten en over het opslaan, bewaren en serveren van wijn. Een enthousiaste nieuwe cursist.

Marjolein Coppens-Hofman
Marjolein Coppens-Hofman
Internationaal Wijnbrevet – WSET 2

Via via werd mij getipt om de WSET lessen bij de Wijnstudio te doen. Na de eerste les was ik helemaal gelukkig. Wat gaaf om elke les weer mensen voor je neus te hebben die weten wat ze vertellen, waarbij de passie van hen afspat. Ik heb een referentiekader opgebouwd waarmee ik alle wijnen kan proeven en beoordelen.