Internationaal Wijnbrevet – WSET 2
Deze cursus is geschreven voor de praktijk: wat vertel je als sommelier, winkelier, importeur of blogger als iemand een wijnvraag stelt. Hoe beoordeel je de wijn en waar past deze wijn bij.
- Belangrijke factoren in de wijngaard
- Hoe wijnmaken en rijping de stijl en kwaliteit van wijn beïnvloeden
- Meest voorkomende blauwe en witte druivenrassen wereldwijd
- Hoe worden mousserende, zoete en versterkte wijnen gemaakt
- Proeven als een professional met de systematische proefmethode
- Inclusief studiepakket en wijnen
- Wijnkleurenkaart© en aromacirkel©
- 3 Schott Zwiesel kristallen wijnglazen
- Proefformulieren© en oefenvragen
- Les van een gecertificeerde docent
- Inclusief examen
Praktische info
TIJDSDUUR: | 8 lessen van 3 uur |
NIVEAU: | Beginnende professionals in de horeca |
VOOROPLEIDING: | Basis wijncursus |
ZELFSTUDIE: | We adviseren circa 20 uur thuisstudie |
PROEFWIJNEN: | Wijnen ter waarde van € 900,- inbegrepen |
Uitstekend lesmateriaal
Dit cursusboek is geschreven door Masters of Wine en daarna vertaald. Het heeft een logische opbouw, met als uitgangspunt de druif. Wat zijn de kwaliteiten van een druif in verschillende klimaten, wat zijn de keuzes van de wijnmaker, hoe proef je dat in de wijn? Daarna gaan we alle wijnbouwregio’s in om de verschillende wijnen te leren kennen.
Specificaties
Hier vind je specificaties van de WSET level 2 cursus.
Studypack en examen in een andere taal?
De cursus en het lespaket zijn Nederlandstalig. Voor slechts €25 extra kun je het boek en examen in diverse andere talen bestellen. Je ontvangt dan geen Nederlandstalig pakket, maar een pakket in een van de volgende talen: Engels, Frans, Duits, Portugees, Grieks, Italiaans, Turks, Chinees, Japans, Russisch, Koreaans.
Onze kracht: persoonlijke aandacht
Onze docenten hebben ruime ervaring in de wijnwereld en zijn supergemotiveerd om aan jou een mooie les te geven. De docenten vinden het leuk om vragen te beantwoorden of iets voor je uit te zoeken. De groepen zijn klein (maximaal 15 personen). In de eerste les stimuleren we het maken van een proefgroep.
Wat leer je tijdens deze 8 avonden
- Wijngaard: bodem, bewerkingen, oogst, klimaat
- Wijn maken: de wijnkelder, technieken, temperatuur
- Druivenrassen: de belangrijke wijnrassen in de wereld en hun kwaliteiten
- Etiketten leren lezen: zin en onzin op een etiket
- Wijnstreken: alle wijnstreken van de wereld en hun wijnen
- Versterkte en mousserende wijnen: sherry, port, champagne, de technieken
- Zoete wijnen: technieken, stijlen, regio’s
- Serveren: serveren en bewaren van wijn
- Wijn en spijs: hoe maak je een goede combinatie
Proefwijnen ter waarde van € 900,-
Gedurende de cursus worden er goede en zeer goede kwaliteitswijnen geproefd en beoordeeld volgens de internationale WSET proefmethode.
Internationaal erkend examen
Iedere WSET level 2 cursus wordt afgesloten met een internationaal erkend Nederlandstalig examen.
- Er zijn 3 examens per jaar
- Je kunt een examen altijd (tegen betaling) herkansen
Vervolgopleiding
Hier ben je klaar voor de volgende stap: dé internationale opleiding voor sommeliers, importeurs, horecamedewerkers, wijnwinkeliers, bloggers, etc:
WSET level 3 – Advanced.
Bevestiging, lesmateriaal en glazen
Zodra je je ingeschreven en betaald hebt, ontvang je een bevestiging. De eerste cursusdag hoef je niets mee te nemen, alles staat voor je klaar: het cursusboek en werkschrift en een doosje met 3 Schott Zwiesel proefglazen, kleurenkaart© en aromacirkel©,
Cursusprijs is all-in
De Wijnstudio is een erkend onderwijsinstituut en btw-vrijgesteld, er komt dus geen btw meer bovenop de cursusprijs.