Magical Champagne Tour 13-15 november 2024

November is de perfecte tijd voor een bezoek aan de Champagne. Vanaf Utrecht ben je er in 5 uur rijden. Dankzij onze goede relaties kunnen we een fantastische Champagnereis aanbieden. We houden de groep klein: niet meer dan 13 cursisten. Dit is een korte, intensieve wijnreis die je niet meer vergeet!

Nederlands
Mood photo for Magical Champagne Tour 13-15 november 2024
Magical Champagne Tour 13-15 november 2024
€ 985,-
Inclusief 2 overnachtingen, 3 x lunch 2 x diner
Beschikbaarheid
Wat leer je tijdens de Magical Champagne Tour:
 • Leer de wijnhuizen en hun unieke stijlen kennen
 • Hoor over de historie van de champagne
 • Ervaar de wijnkelders: de stilte, en de enorme voorraden wijn
 • Begrijp de finesses van basiswijnen en rijping 'sur lattes'
 • Bekijk de pupitres en de gyropalettes
 • Proef de rode wijnen van de Champagne
Heb je vragen, of heb je advies nodig? Bel of mail ons!
(043) 450 15 22
Stuur een e-mail

Magical Champagne Tour 13-15 november 2024

Dit evenement is uitverkocht
 • 6 bezoeken aan gerenommeerde champagnehuizen, inclusief proeverij
 • 3 lunches, 2 diners
 • 2 overnachtingen (eventueel bijboeken: dinsdag en/of vrijdag)
 • Kleine groep: maximum 13 deelnemers

Praktische info

DATUM woensdag 13 november - vrijdag 15 november
AANVANGSTIJD:13.00 uur
NIVEAU:sommelier, importeur, winkelier, horeca-medewerker, blogger, enz.
VOOROPLEIDING:WSET level 3
AANTAL DEELNEMERS:maximaal 13 deelnemers

De eerste wijnreis die de Wijnstudio organiseerde, was in 2006: naar de Champagne! Sindsdien zijn we regelmatig terug geweest. We hebben daardoor geleerd welke huizen echt de moeite waard zijn om binnen te komen. November is een perfecte tijd om champagnehuizen te bezoeken. De eerste vergisting is voorbij, de wijnen liggen ‘sur lattes’.  We bezoeken de lange kelders met pupitres en gyropalettes, en we lopen door de wijngaard.

Je leert de stijlen van champagnehuizen kennen, dat komt goed van pas op het werk in een wijnwinkel, bij een importeur of restaurant. En bij het schrijven over champagne. Een leuke bijkomstigheid: de feestdagen komen eraan. Goede champagne is ter plaatse vaak veel goedkoper dan in Nederland.

Aanmelding en prijs: wat krijg je?

 • Excursies: 6 bezoeken aan wijnbedrijven, privé-rondleidingen, proeverijen inbegrepen
 • Ontbijt: een eenvoudig Frans ontbijt
 • Lunch: dagelijks een uitgebreide maaltijd-lunch, (3 lunches totaal, inclusief een glas wijn)
 • Diners: (2 diners totaal)
 • Slapen: 2 overnachtingen, inclusief ontbijt (donderdag tot zaterdag)
 • Prijs: € 985,-

Wat is uniek aan de Magical Champagne Tour?

We hebben een selectie gemaakt van top-huizen, bedrijven met bijzondere verhalen. Dat kan een speciale historie zijn, onbekende druivenrassen, of niet-geënte wijnstokken. En prachtige kelders, basiswijnen met houtrijping, rijping op magnums, ei-vormige vaten van beton, klei, of graniet. En zelfs flesrijping op de oceaanbodem.  Maar wat ons vooral trekt is de visie van de wijnmaker, en de unieke wijnstijlen. We gaan diverse Premier Cru en Grand Cru champagnes proeven.

Het programma

Je ontvangt en compleet programma, een schema  met de namen en adressen van de wijnhuizen. En een map waarin je ze allemaal terug kunt vinden.

Overnachten

We slapen en ontbijten in één hotel.

Taal is geen probleem

Ook in Frankrijk wordt tijdens rondleidingen en proeverijen steeds meer Engels gesproken.

Aanvang en afsluiting

We starten woensdag 13 november om 13.00 uur met een fijne lunch. Je kunt de dag van tevoren al vertrekken en het hotel een nacht bijboeken. Of je vertrekt ‘s ochtends vroeg (calculeer een extra uur in voor tegenvallers onderweg). We sluiten ons programma  af op vrijdag 15 november om 17.00 uur.

Reizen

Reizen doe je op eigen gelegenheid, eventueel samen met andere mede-reizigers.
De route van Utrecht tot aan Epernay is ongeveer 450 km. Daar is ons eerste bezoek aan een wijnhuis.
Iedere cursist wordt geacht een reis-en annuleringsverzekering af te sluiten, als je die nog niet hebt.

BTW-vrijgesteld

De Wijnstudio is een erkend onderwijsinstituut en btw-vrijgesteld, er komt dus geen btw meer bovenop de prijs.

Beschikbaarheid

Startdatum: wo 13 november 2024
Plaats: Ployez Jacquemart Champagne (Ludes)
Dit evenement is uitverkocht
Wijnreis Champagne
wo 13 november
13:00
Ployez Jacquemart Champagne, 8 Rue Aston, Ludes

Ik heb nu meerdere Wijnstudio wijnreizen meegemaakt. Ik vind het elke keer super leerzaam. Je bezoekt top-wijnhuizen, en de organisatie is altijd prima. Maar wat ook leuk is: ik heb er een paar vrienden voor het leven aan overgehouden!

Met de Wijnstudio ben ik twee keer op wijnreis geweest, en dat kan ik iedereen aanbevelen. De (vak)kennis die je opdoet is uniek. Een reis boeken bij de Wijnstudio is gegarandeerd een succes, daar er deuren opengaan die voor anderen gesloten blijven. De passie voor alles wat met wijn te maken heeft, maakt dat de reisgenoten snel een hechte groep vormen. Die verbinding maakt nieuwsgierig en is het motief om mij wederom in te schrijven.

Ik denk vaak terug aan de wijnreis die ik maakte naar de Provence in juni. Door een kleine groep cursisten is er genoeg individuele aandacht en kun je met alle vragen bij de docent terecht. Al met al een superreis die met aandacht, liefde en passie is samengesteld, ik kom zeker terug!

In juni ben ik meegegaan met wijnreis naar Bordeaux. Wat een geweldige manier om de WSET cursussen ook echt in de praktijk te brengen. We bezochten enkele tophuizen waar uitleg gegeven werd over het wijnmaakproces. Het proeven was ook een belangrijk onderdeel. Onder inspirerende leiding, een absolute aanrader!

Afgelopen najaar heb ik mijn WSET 3 cursus afgerond bij de wijnstudio. Na meerdere cursussen gevolgd te hebben, smaakt zelfs dit naar meer! Niet alleen door de goede wijnen die je tijdens de cursus mag proeven, maar zeker ook door de goede wijnen die je zelf gaat drinken met alle opgedane kennis. Dit alles wordt ook nog eens vol enthousiasme gebracht door meer dan bevlogen docenten, welke ontzettend veel kennis bezitten.
PS: pas op voor het verslavende effect…

Met mijn team een wijn-spijscursus gevolgd bij de Wijnstudio. Een vlotte, duidelijk begeleiding en levendige discussies. Ik raad iedereen die werkt in de horeca en meer wil weten over het combineren van wijn en spijs aan om deze cursus te volgen. Na afloop heb je in ieder geval een goede basis gelegd en kan je aan de slag.

Bart van Doorn
Bart van Doorn
Wijn & spijscursus