info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22 Nederlands English Facebook  

Nieuw: Nederlandstalig! Advanced cursus info en aanmelding

Een passende Wijncursus Cursusaanbod

Leer combineren Wijn en Spijs info en aanmelding

opleiding professionals "Wine professional" Info en aanmelding

Internationaal Wijnbrevet Online wijncursus Info en aanmelding

Test hier je wijnkennis Doe nu de test!

Port Banyuls aromacirkel Wijn kleur IMG_0026 Barbeito-vaten

Bourgogne Chardonnay - 3 juli 2019

Bourgogne is de bakermat van het terroir. Voor wit is de chardonnay druif leidend. Omdat deze van zichzelf vrij neutraal is, krijgt hij vaak houtopvoeding. Hoe kan een wijnmaker ervoor zorgen dat de wijnen niet te ‘gekunsteld’ worden maar het terroir blijft spreken?
Wat zijn de verschillen in visie tussen bijvoorbeeld Chablis, Côte de Beane en Mâconnais?
Wat is ‘premature oxidation’, hoe is dit probleem ontstaan en hoe is het te voorkomen?
Wat zijn de ontwikkelingen de laatste jaren bij het maken van witte Bourgogne?

Al proevend geeft Magister Vini en Bourgogne docent Joep Speet antwoord op deze vragen. Een prachtige collectie witte Bourgogne ontbreekt natuurlijk niet op de proeftafel.

Nieuwe  feiten, eigen aanpak: geen herhaling van lessen

De Wijnstudio organiseert de WSET level 3 les over Bourgogne, maar dit is een heel andere benadering, in dit college vertelt Joep o.a. over de nieuwe inzichten en werkwijzes in de Bourgogne.

Docent: Joep Speet

Joep is met hart en ziel een Bourgogne-kenner en liefhebber, in zijn verhalen combineert hij de ervaring van tientallen Bourgognereizen met heel veel studie en kennis van de regio.

Proeven

Een prachtige collectie van 8 witte Bourgognes ontbreekt natuurlijk niet op de proeftafel!
Door zijn werk als manager bij de grootste wijnimporteur van Nederland zit Joep dicht bij de bron van veel fantastische Bourgognes, daar gaan we van genieten.

 


Locatie: Pallas Wines

Exportweg 2, Waddinxveen

OV

Vanuit station Waddinxveen ben je in 10 minuten in Gouda.

Datum: vrijdag 26 juni, van 19.30 tot 22.30 uur

Inschrijven vanaf heden, wees op tijd, want we verwachten dat het vol komt.
Je bent van harte welkom!

Vooropleiding

Voor deze bijeenkomst is de aanbevolen vooropleiding vanaf WSET level 2 of SDEN 3: (internationaal) Wijnbrevet.

Prijs: € 89,-


Lesschema


(Start)datum: 03 juli 2020 - Waddinxveen

DatumTijdLocatie
Vrijdag 03 juli 202019:30Pallas wijnen

Inschrijven



Ons internationaal erkende cursusaanbod:

Onze Referenties

Bart van Doorn
Bart van Doorn
restaurant M
"Met mijn team een wijn-spijscursus gevolgd bij de Wijnstudio. Een vlotte, duidelijk begeleiding en levendige discussies. Ik raad iedereen die werkt in de horeca en meer wil weten over het combineren van wijn en spijs aan om deze cursus te volgen. Na afloop heb je in ieder geval een goede basis gelegd en kan je aan de slag."
Haagse Stadswijngaard Sommelierwijnen Madeira Wine Ambassador Sherry Educator VDP Ambassador

De Wijnstudio | Contactpersonen: Jeroen Bronkhorst, Henriëtte Bastiaans | info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22.