info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22 Nederlands English Facebook  

Nieuw: Nederlandstalig! Advanced cursus info en aanmelding

Een passende Wijncursus Cursusaanbod

Leer combineren Wijn en Spijs info en aanmelding

opleiding professionals "Wine professional" Info en aanmelding

Internationaal Wijnbrevet Online wijncursus Info en aanmelding

Test hier uw wijnkennis Doe nu de test!

Port Banyuls Aromazon Wijn kleur IMG_0026 WIO_Ontwerp_Home_03

Geisenheim cursus mousserende wijn - 15 en 16 november 2019

We gaan naar de beroemde wijnuniversiteit van Geisenheim. Daar krijgen we exclusief les in de basisprincipes van het maken van mousserende wijn: van productie en selectie van geschikte basiswijnen, kenmerken van de tweede gisting, schudden en degorgeren, tot het bepalen van de juiste dosage.

Leer zelf mousserende wijn maken

Je leert de theorie, maar je gaat ook naar eigen inzicht zelf dosage aan wijnen toevoegen.

Neem je zelfgemaakt wijnen mee naar huis

Aan het einde van de cursus neem je 6 flessen van je eigen wijn mee naar huis!

We bezoeken ook wijnhuizen, we krijgen een rondleiding en sektproeverij bij twee van beroemdste wijnproducenten van Duitsland:

Schloss Johnanisberg

www.schloss-johannisberg.de

Schloss Vaux

www.schloss-vaux.de


Datum, prijs

Data: vrijdag 15 november om 10.00 uur, tot zaterdag 16 november 17.00 uur.
Vooropleiding: minimaal WSET level 2 of SDEN3.
Je reist op eigen gelegenheid, eventueel brengen we je in contact met andere reizigers, om samen te reizen.

Prijs: € 425,-

Bij deze prijs is inbegrepen: lunch op vrijdag en op zaterdag, een hotelovernachting, de lessen, wijnen, en wijn om mee te nemen.

Voor vrijdagavond hebben we een restaurant gereserveerd:
Breuer's Rudesheimer Schloss.
Indien je wilt kun je zelf een restaurant uitzoeken, en als je het leuk vindt kun je hier dineren, het menu kost € 35,-.

Overnachting

De overnachting vrijdagavond is bij de prijs inbegrepen. Als je een dag eerder wilt komen of langer wilt blijven, kun je dat reserveren.

Dit is het adres:
Hoteltraube Rudesheim
Rheinstrasse 6-9
D-65385 Rüdesheim am Rhein
tel: 0049-6722 9140


Lesschema



Ons internationaal erkende cursusaanbod:

Onze Referenties

Mo Westein
Mo Westein
"Om in wijntermen te blijven : de opleiding WSET-3 is géén kattenpis! De boeken worden je ruim voor de cursusavonden daadwerkelijk beginnen toegestuurd, om geen tijd te verliezen met studeren. En die extra leertijd heb je nodig. Maar áls de cursus dan eenmaal echt begint….in één woord geweldig! Wat een fantastische docenten gaven er les (met name de lessen van Cees van Casteren, Chantal Smeets en de sherry/versterkt lesavond: wow!) en wat een prachtige –veelheid aan- wijnen mochten we proeven. Het maakte de voorgaande droge uren blokken, waarbij je in bad en bed en bank in slaap viel met het boek op je voorhoofd vastgeplakt helemaal goed. Het wachten op de uitslag van het examen was spannend, zonder meer, maar als daar dan de verlossende mail van Wijnstudio binnenkomt, ben je –naast je euforie- eigenlijk al aan het plannen wanneer je weer door mág leren. Dit smaakt naar meer. Proost en dank je wel, Wijnstudio!"
Haagse Stadswijngaard Sommelierwijnen Madeira Wine Ambassador Sherry Educator VDP Ambassador

De Wijnstudio | Contactpersonen: Jeroen Bronkhorst, Henriëtte Bastiaans | info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22.