info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22 Nederlands English Facebook  

Nieuw: Nederlandstalig! Advanced cursus info en aanmelding

Een passende Wijncursus Cursusaanbod

Leer combineren Wijn en Spijs info en aanmelding

opleiding professionals "Wine professional" Info en aanmelding

Internationaal Wijnbrevet Online wijncursus Info en aanmelding

Test hier uw wijnkennis Doe nu de test!

Port Banyuls Aromazon Wijn kleur IMG_0026 WIO_Ontwerp_Home_03

Oostenrijk wijnreis 19-22 juni 2019

WENEN - WACHAU - NEUSIEDLERSEE

Een unieke wijnreis door Oostenrijk, we gaan de mooiste wijngebieden ontdekken en de beste wijnhuizen bezoeken. Onze reisleider is Mario Tertschnig, geboren en getogen in Oostenrijk, Weinakademiker en een leven lang werkzaam in de wijn en gastronomie, nu partner en docent van de Wijnstudio. Mario neemt je graag mee naar zijn 'Heimat'. Dankzij zijn enorme netwerk komen we op de meest unieke locaties.

Aanvang: woensdag 19 juni om 13.00 uur.
Einde: zaterdag 22 juni om 14.00 uur.

Programma

Bezoek en exclusieve rondleidingen van 7 wijnhuizen. In alle wijnhuizen krijgen we een rondleiding van de wijnmaker of de eigenaar zelf.

Weinreise met een verhaal

We starten in het hart van het kenniscentrum voor Oostenrijkse wijnen - de Oostenrijkse Wijnacademie te Rust in het mooie Burgenland en krijgen een Masterclass van Dr. Josef 'Pepi' Schuller, Master Of Wine.

Onze reis leidt ons naar de meest prestigieuze wijnregio van Oostenrijk, de Wachau, op een uur rijden van Wenen. Wij bezoeken zeer diverse wijndomeinen, zoals de bekende coöperatieve Domäne Wachau. Wij zullen de historische kelders van dit domein bezoeken en worden ontvangen door de directeur van het bedrijf, Mag. Roman Horvath - Master of Wine. De dag daarna bezoeken wij het wijngoed van de befaamde Franz Hirtzberger, een absolute wereld topper!
Om het plaatje compleet te maken kijken wij naar de jonge garde en brengen een bezoek aan Georg Frischengruber, dé 'Shooting Star' binnen de Wachau met wijnen van zijn topwijngaard Goldberg.

Bij Paul Achs in Gols aan de Neusiedlersee, zullen wij alles ervaren van de voordelen van biologisch-biodynamische wijnbouw. Dezelfde dag blijven wij in de biologische sferen hangen en brengen in Rust een bezoek aan Ernst Triebaumer, een 'enfant terrible' en medeverantwoordelijk voor het Oostenrijkse 'Rotweinwunder'...het momentum waar men in Oostenrijk begon top rode wijnen te produceren.

  

Heeft u ooit gehoord van druivenrassen zoals Zierfandler en Rotgipfler? Robert Parker, een van 's wereld meest invloedrijke wijnschrijver noemt Weingut Stadlmann 'The best Winery in the region'. In de Thermenregon, bij biowijnmaker Bernhard Stadlmann zullen wij alles over deze zeldzame en bijzondere wijnen ervaren.

Tot slot leidt ons onze reis naar Wenen, hoofdstad van Oostenrijk en 600 jaar het centrum van het rijk der Habsburger. Een ook daar zullen wij de druivenstokken niet moeten missen, want wij gaan op visite bij Fritz Wieninger in Stammersdorf. Wist u dat Wenen de enige wereldstad ter Wereld is met eigen wijnbouw?

Wij zullen vertoeven in prachtige hotels, meestal afgestemd op het thema wijn. Bijzonder verheugen wij ons op verrukkelijke diners, zoals 's werelds beste Wiener Schnitzel bij Plachutta. Wij garanderen u na afloop het bezoek aan een diëtiste. Maar vooral zal u genieten van de 'Österreichische Leichtigkeit des Seins', de mentaliteit van Oostenrijk en zijn mensen met zijn bijzondere wijnen. Nog lang daarna gaat u terugdenken aan de vele gesprekken in autochthone 'Gasthäuser' en wijnkelders met producenten voor die Wein 'cultuur' betekend!


Prijs

Deze reis kost €  880,- p.p. voor een tweepersoonskamer (€ 980,- op basis van een eenpersoonskamer)
Dat is inclusief:

3 overnachtingen
4 keer lunch inclusief wijnarrangement
3 keer diner inclusief wijnarrangement
7 bezoeken aan wijnbedrijven
overige bezoeken

Wat moet je zelf regelen?
* reis naar Wenen
* autohuur in Oostenrijk (of meerijden met een deelnemer)
* reis- en annuleringsverzekering

Gedetailleerd programma in het kort

19 juni BURGENLAND
Pepi Schuller MW - Masterclass Oostenrijk - www.weinakademie.at
Weingut Paul Achs - Biodynamie / Pannobile - www.paul-achs.at
Weingut Ernst Triebaumer - Rotweinwunder Oostenrijk / BIO - www.triebaumer.com
Seebad Rust - www.seebadrust.at

20 juni WACHAU
Roman Horvath MW - Domäne Wachau / top coöperatieve - www.domaene-wachau.at
Georg Frischengruber - Zukunft Schattenseite, Shooting Star
Arte Hotel Krems - www.arte-hotel.at

21 juni WACHAU - THERMENREGION
Franz Hirtzberger - Wereld TOPPER  - www.hirtzberger.com
Bernhard Stadlmann - Zierfandler en Rotgipfler - www.stadlmann-wein.at
Hotel am Konzerthaus Wenen

22 juni WENEN
11.00 uur Wieninger - Wijnbouw in een Wereldstad - www.wieninger.at


Lesschema


(Start)datum: 19 juni 2019 - Rust

DatumTijdLocatie
Woensdag 19 juni 201914:00Austrian Wine Academy

InschrijvenOns internationaal erkende cursusaanbod:

Onze Referenties

Ada Aalbrecht, Mme Bouquet Wijnselecties
Ada Aalbrecht, Mme Bouquet Wijnselecties
"We hebben ingeschreven voor de cursus Gastronoom om de wijn-spijsadviezen vanuit Mme Bouquet meer inhoud en onderbouwing te kunnen geven. En dat is gelukt. De drie zondagmiddagen werden in een ontspannen sfeer gevuld met veel vakkennis. De drie docenten waren echte kenners en liefhebbers en deze combinatie maakte dat het tempo hoog lag en je in korte tijd veel kon leren. Samen met de interactieve manier van “doceren”, de leuke sfeer in de groep, de mooie gerechten en geselecteerde proefwijnen zorgde dit er voor dat we met veel plezier op de cursus terugkijken, er direct mee aan de slag zijn gegaan en deze cursus ook zeker aanbevelen!”Marjan van Dongen en Ada Aalbrecht, Mme Bouquet Wijnselecties"
Haagse Stadswijngaard Sommelierwijnen Madeira Wine Ambassador Sherry Educator VDP Ambassador

De Wijnstudio | Contactpersonen: Jeroen Bronkhorst, Henriëtte Bastiaans | info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22.