Proefcollege Bio-dynamische wijnbouw

Biodynamica als moderne vorm van wijnbouw

Engels
Mood photo for Proefcollege Bio-dynamische wijnbouw
Proefcollege Bio-dynamische wijnbouw
€ 59,-
Prijs inclusief 2 wijnen thuisbezorgd!
Dit evenement is uitverkocht
Wat leer je tijdens dit proefcollege:
  • De ideeën achter bio-dynamische wijnbouw
  • Welke preparaten zijn er, wat is hun doel
  • Kosmische ritmes, invloed op de wijngaard
  • Wijnbouw in de toekomst
Heb je vragen, of heb je advies nodig? Bel of mail ons.
(043) 450 15 22
Stuur een e-mail

Proefcollege Bio-dynamische wijnbouw

Dit evenement is uitverkocht
  • Proeven met Romana Echensperger, Master of Wine
  • De nieuwste inzichten over wijnbouw van de toekomst
  • Online meeting, veilig, gaat altijd door
  • Live contact, beperkt aantal cursisten
  • Nederlandstalige presentatie
  • Inclusief 2 mooie proefwijnen, bij je thuis bezorgd

Praktische info

DATUM:donderdag 22 april
TIJD:19.00 – 21.30 uur
ONLINE:online live meeting
PROEVEN:we proeven 2 passende wijnen
LET OP:dit proefcollege is Engelstalig

Nog maar 10 jaar geleden kon bio-dynamische wijnbouw worden afgedaan als ‘iets dogmatisch met maanstanden en koeienhoorns’. Maar aangezien je het wie-is-wie van de wijnbouwwereld kunt vinden op de ledenlijsten van wijnbouwverenigingen, is dat niet meer zo. Als je de veel geciteerde koehoorn opzij legt en de praktijk onderzoekt kun je talrijke aspecten van de bio-dynamica herkennen die vandaag de dag nog even relevant zijn als honderd jaar geleden, toen deze vorm van landbouw voor het eerst werd ontwikkeld.

In dit proefcollege zullen we kijken naar de belangrijkste principes van bio-dynamica en ontdekken wat de ideeën zijn achter de preparaten, wat de individualiteit van de boerderij betekent, en wat de invloed van kosmische ritmes op de wijnbouw is. We zullen ook bespreken wat bio-dynamica wel en niet betekent in de wijnkelder. En we gaan zien wat er modern is aan bio-dynamica, en waarom vooral een nieuwe generatie wijnmakers enthousiast is over 100 jaar oude ideeën.

Master of Wine Romana  Echensperger heeft een jaar lang onderzoek gedaan naar bio-dynamische wijnbouw en veel bekende wijnmakers bezocht. Daarover heeft zij een boek geschreven: ‘De vrijheid om echte wijn te maken’.

 

Beschikbaarheid

Startdatum: do 22 april 2021
Plaats: Online cursus (locatie)
Dit evenement is uitverkocht
do 22 april
19:00
Online cursus, geen, locatie