Proefcollege Bordeauxdruiven

Een ontdekkingsreis langs de belangrijkste wijngebieden voor stille wijnen van witte en blauwe bordeauxdruiven, solo of in blend.

Nederlands
Mood photo for Proefcollege Bordeauxdruiven
Proefcollege Bordeauxdruiven
€ 110,-
Inclusief 8 bijzondere (meest premium) wijnen
Beschikbaarheid
Wat leer je in dit proefcollege:
  • het bijzondere karakter van Bordeauxdruiven
  • witte en blauwe druiven: solo of blend
  • Bordeauxdruiven in De Nieuwe Wereld
  • proeven als een professional
Let op: maximaal 24 deelnemers.
Heb je vragen, of heb je advies nodig? Bel of mail ons!
(043) 450 15 22
Stuur een e-mail

Proefcollege Bordeauxdruiven

  • De belangrijkste wijngebieden van Bordeauxdruiven
  • De impact van klimaat, bodem, wijngaardbeheer, vinificatie
  • Leer over Napa Valley, Stellenbosch, Margaret River
  • Proeven met Job de Swart, Master of Wine
  • We proeven 8 zeer fraaie kwaliteitswijnen

Praktische info

DATUM:zondag 17 maart, 14.00 uur
LOCATIE:Diversas, Utrecht
PROEVEN:8 bijzondere wijnen in diverse stijlen
VOOROPLEIDING:vanaf (internationaal) Wijnbrevet

Proefcollege Bordeauxdruiven en blends

Bordeaux is misschien wel het beroemdste wijngebied ter wereld, mede dankzij de witte en blauwe druiven die er een glansrol vervullen. De witte bordeauxdruiven sauvignon blanc en semillon staan er aan de basis van gelauwerde, dikwijls eikengerijpte wijnen. Ook buiten de streek kennen beide rassen een grote reputatie, zoals in Napa Valley, Stellenbosch en Margaret River. En wat te denken van de blauwe bordeauxdruiven? De onbetwiste, internationale supersterren zijn natuurlijk cabernet sauvignon en merlot. Het duo is terug te vinden in vrijwel alle uithoeken van de wijnwereld. Daarna volgen de karaktervolle rassen cabernet franc, malbec, carmenère en petit verdot. Maar wat maakt elk van deze bordeauxdruiven nou zo bijzonder?

Master of Wine Job de Swart neemt je tijdens het proefcollege mee op reis langs de belangrijkste wijngebieden voor stille wijnen van witte en blauwe bordeauxdruiven, solo of in blends. Daarnaast bespreekt hij de impact van klimaat, bodem, wijngaardbeheer en vinificatie op de stijl en kwaliteit van de wijnen. Vanzelfsprekend is er aandacht voor Bordeaux, maar we spreken ook uitgebreid over andere wijnregio’s die uitblinken in een of meerdere rassen. Er valt namelijk zoveel te ontdekken!

Wijnproeven

We proeven 8 zeer fraaie witte en rode kwaliteitswijnen gemaakt van bordeauxdruiven, afkomstig uit verschillende landen, in diverse stijlen. De selectie bestaat uit Bordeaux klassiekers en uitdagers uit andere wijngebieden. Een proeverij om niet te missen!

Job de Swart MW

Job is sinds 2018 de derde Master of Wine in Nederland. Naast zijn werk als wijninkoper voor Les Généreux – een samenwerkingsverband van 42 onafhankelijke wijnwinkels in Nederland en Vlaanderen – geeft hij regelmatig presentaties en proeverijen voor wijnprofessionals en liefhebbers.

Beschikbaarheid

Startdatum: zo 17 maart 2024
Plaats: Diversas (Utrecht)
Inschrijven
Proefcollege Bordeauxdruiven
zo 17 maart
14:00
Diversas, Grebbeberglaan 15, Utrecht