Proefcollege Creatief Wijnschrijven
Hoe omschrijf je wijnen, hoe maak je een wijnfolder, wat zet je op je website? Iedere professional heeft ermee te maken: winkeliers en importeurs, sommeliers, journalisten en bloggers. Dit is je kans om je vaardigheden te verbeteren.


- Klantgericht schrijven
- Associatief denken over wijn
- Variatie bij beschrijven van wijnen
- Een voorproefje van de Academie Culinair schrijven
- Nieuwe invalshoeken voor wijnbeschrijvingen
- Pakkende teksten voor nieuwsbrieven en social media
- Variatie in schrijven, associatief denken over wijn
- Door Onno Kleyn, culinair journalist en schrijver
- Inclusief 6 proefwijnen
- Inclusief Certificaat van Deelname
Praktische info
DATUM: | zondag 11 februari 2024 |
TIJD: | 14.00 - 17.00 uur |
LOCATIE: | Diversas, Utrecht |
VOOROPLEIDING: | Vanaf (Internationaal) Wijnbrevet |
Wijnbeschrijvingen, wijnstukjes, voor folders, websites en magazines, hoe schrijf je die? Een technische proefomschrijving is vaak te ingewikkeld voor je lezers. Daarbij is het moeilijk om de variatie te behouden. Hoe hoe je je stukjes levendig en interessant? Hoe zorg je ervoor dat ze niet op elkaar gaan lijken? Hoe voorkom je dat je folder of je site saai wordt?
Wijn- en culinair journalist Onno Kleyn schrijft sinds 2005 de wijnrubriek in de Volkskrant en geeft al 12 jaar schrijfles over eten en drinken. Hij weet als geen ander hoe je telkens weer verrast, hoe je verhaaltjes vertelt en met anecdotes de lezer vasthoudt. In dit proefcollege laat hij zien hoe je aan je inspiratie komt. Associatief denken is belangrijk, net als creatief researchen op internet. Aan de hand van een zestal hoogwaardige wijnen denk je samen over nieuwe invalshoeken en verse aanvliegroutes om flitsender te gaan schrijven.