Proefcollege Duurzaamheid

Duurzaamheid is het buzzword van de 21e eeuw.  Wat is er nodig om tot een duurzame wijnindustrie te komen? Master of Wine Job de Swart neemt je mee op een ontdekkingsreis.

Nederlands
Mood photo for Proefcollege Duurzaamheid
Proefcollege Duurzaamheid
€ 99,-
Leer de toekomst van wijn, en proef mooie wijnen
Dit evenement is uitverkocht
Wat leer je tijdens dit proefcollege:
  • De verschillende wijnmaak-methodes
  • Wat is vin nature
  • De nieuwe wijnstijlen
  • Hoe ziet de toekomst in wijn eruit
  • Wetenschap en praktijk in wijn
  • We proeven 10 uitstekende wijnen
Heb je vragen, of heb je advies nodig? Bel of mail ons.
(043) 450 15 22
Stuur een e-mail

Proefcollege Duurzaamheid

Dit evenement is uitverkocht
  • Door Job de Swart, Master of Wine
  • Wat is vin nature
  • Kun je proeven dat een wijn bio is
  • Wat is er nodig om tot een duurzame wijnindustrie te komen
  • De verschillende wijnmaakstijen
  • Inclusief 10 uitstekende proefwijnen

Praktische info

DATUM:Donderdag 1 december
TIJD:19.30 – 22.30 uur
LOCATIE:Ibis hotel, Utrecht
VOOROPLEIDING:Bij voorkeur WSET level 2 of gelijkwaardig
PRIJS:€ 99,-

Het besef verstandig om te gaan met bijvoorbeeld water, kunstmatige bodemverbeteraars, chemische bestrijdingsmiddelen en fossiele brandstoffen dringt ook door in de keten van wijnproducent tot consument.  

Aan de hand van een proeverij met 10 wijnen schetst Job een beeld van de stand zaken op het gebied van duurzame wijnproductie, met name gericht op wijngaardbeheer en vinificatie. Hij gaat in op de toepassing van regeneratieve landbouw, meststoffen, myrcorrzhira, biodiversiteit, bodembehandeling, minimalistisch wijnmaken, en omgang met hulpstoffen. Verder deelt Job een aantal belangrijke inzichten uit de wetenschap en praktijk die de weg wijzen naar een toekomstbestendige wijnindustrie, met aandacht voor de wijze van wijnverpakking, transport en de waarde van keurmerkregistratie.

Job de Swart MW werkt als wijnkoper voor een samenwerkingsverband van 40 zelfstandige wijnwinkels in Nederland. Daarnaast is hij oprichter van Grape Compass – een software-app die wijngaardeniers helpt om duurzaam te werken. Veelvuldig begeleidt hij wijnproeverijen voor liefhebbers en professionals.

Beschikbaarheid