Proefcollege Mousserend Anders
Een reis door de wereld met mousserende wijnen, geproduceerd volgens de ‘Méthode Traditionelle’
- hoe wordt hoge kwaliteit mousserend gemaakt
- wat zijn de trends, spannende ontwikkelingen
- de rol van de wetenschap
- proeven als een professional
- Voor wie van avonturen houdt: mousserende wijnen uit de hele wereld
- Wijnbouw, wijn maken, de techniek van méthode traditionele
- Nieuwe trends, ontwikkelingen, de wetenschap, worden belicht
- Proeven met Ronald Wortel DipWSET, hoofddocent Diploma Course
- Inclusief 8 bijzondere kwaliteit-mousserende wijnen
Praktische info
DATUM: | zondag 2 februari, 14.00 uur |
LOCATIE: | Diversas, Utrecht |
PROEVEN: | 8 verrasende mousserende wijnen |
VOOROPLEIDING: | vanaf (internationaal) Wijnbrevet |
Proefcollege Alles Behalve Champagne
Méthode Traditionelle on tour
Niets mis met Champagne, maar er is zoveel meer moois in de wereld. Daarom gaan we in dit proefcollege op ontdekkingsreis langs mousserende wereldwijnen, allemaal gemaakt op dezelfde manier als Champagne, oftewel Méthode Traditionelle.
We springen kriskras de wereld over, van unieke, langgerijpte Cava tot verfijnde wijnen uit de nieuwe wereld en alles wat ertussen zit. Wat is er nodig om Méthode Traditionelle wijnen van hoge kwaliteit te maken, waarom zijn sommige van deze wijnen zo duur en waar zijn de koopjes te vinden? We onderzoeken het in deze bruisende sessie.
Ronald Wortel DipWSET leidt je tijdens het Proefcollege langs de verschillende gebieden waar deze fascinerende wijnstijl gemaakt wordt. We gaan in op de factoren in de wijngaard en bij het wijnmaken die belangrijk zijn voor de stijl, kwaliteit en prijs van de wijnen, maar ook op specifieke trends, ontwikkelingen en de wetenschap achter de bubbels.
Proeven
We proeven 8 bijzondere mousserende wijnen uit diverse landen, in verschillende stijlen en prijsklassen. Uiteraard proeven we blind en kijken we of we door middel van systematisch proeven iets kunnen achterhalen over het klimaat, druivenrassen en kwaliteit.
Over Ronald Wortel DipWSET
Ronald heeft ruim 20 jaar ervaring in het wijnvak. Hij is redacteur en columnist bij Perswijn, hét wijnmagazine voor liefhebbers en professionals en daarnaast geeft hij veel les; naast de cursussen die hij voor de Wijnstudio geeft, werkt hij onder meer als hoofddocent voor het WSET Diploma programma bij de New Zealand School of Wines & Spirits.