Proefcollege Wijnfouten gewenst?

Waar eindigt terroir en begint de wijnfout? Als alle wijnen uitsluitend volgens de laatste wetenschappelijke inzichten gemaakt zouden worden, zouden ze allemaal alleen nog maar smaken  naar het druivenras waar ze van gemaakt zijn. Wat een saai idee! Wat zou een Amarone zijn zonder vluchtige zuren, een Châteauneuf-du-Pape zonder brettanomyces, of syrah zonder reductie?

Engels
Mood photo for Proefcollege Wijnfouten gewenst?
Proefcollege Wijnfouten gewenst?
€ 55,-
Proefcollege door Master of Wine Romana Echensperger
Dit evenement is uitverkocht
Wat leer je in dit proefcollege:
  • hoe ruik en proef je wijnfouten
  • het ontstaan van wijnfouten
  • wanneer is een wijnfout een probleem
  • de samenstelling van wijn
Let op: dit proefcollege is Engelstalig.
Heb je vragen, of heb je advies nodig? Bel of mail ons.
(043) 450 15 22
Stuur een e-mail

Proefcollege Wijnfouten gewenst?

Dit evenement is uitverkocht
  • Proeven met Romana Echensperger, Master of Wine
  • Uitgebreide informatie over wijnfouten
  • Online meeting, veilig, gaat altijd door
  • Live contact, beperkt aantal cursisten
  • Presentatie: Nederlands. Spreektaal: Engels
  • Inclusief 2 proefwijnen, bij je thuis bezorgd

Praktische info

DATUM:donderdag, 25 februari 2021
TIJDSDUUR:19.00- 21.30 uur
ONLINE:Online live meeting

In dit proefcollege leer je hoe de meest voorkomende wijnfouten ontstaan, hoe je ze kunt voorkomen, en waarom sommige ‘wijnfouten’ een rol spelen in het concept van terroir. In dit verband geldt het motto “de doses maakt het vergif”.

Master of Wine Romana Echensperger MW heeft als hoofd-sommelier in diverse top-restaurants in Duitsland en Spanje gewerkt.
Vandaag de dag werkt ze als docent, journalist en consultant.

Beschikbaarheid