Proefcollege Zuid-Rhône

Klimaat, bodem, druivenrassen
Satellieten en crus

Nederlands
Mood photo for Proefcollege Zuid-Rhône
Proefcollege Zuid-Rhône
€ 99,-
Inclusief 10 proefwijnen
Beschikbaarheid
Wat leer je tijdens dit proefcollege:
  • Zuid-Rhône, nieuwste ontwikkelingen
  • Klimaat, geologie, druivenrassen
  • Satellietgebieden en de beroemde crus
  • Uitgebreid proeven
Heb je vragen, of heb je advies nodig? Bel of mail ons.
(043) 450 15 22
Stuur een e-mail

Proefcollege Zuid-Rhône

Dit evenement is uitverkocht
  • Exclusieve presentatie door Job de Swart, Master of Wine
  • Proeverij van 10 zeer goede tot premium wijnen
  • Up-to-date informatie over de Zuid-Rhône
  • Maximaal 24 deelnemers

Praktische info

DATUM:zondag 31 oktober
TIJD:14.00 - 17.00 uur
LOCATIE:Sandton hotel, Eindhoven

Na het proefcollege over de Noord-Rhône neemt Master of Wine Job de Swart je deze keer mee naar het uitgestrekte, zuidelijke deel van de vallei. De Rhône Méridional kent beslist overeenkomsten met het noorden, maar des te meer verschillen als het gaat om bijvoorbeeld klimaat, geologie en gebruikte druivenrassen. Het is bovendien een vrij complexe regio vanwege de grote diversiteit, dus perfect voor een diepteproeverij!

De masterclass start met een behandeling van de generieke herkomstgebieden Côtes du Rhône en -Villages. Beslist het (her)ontdekken waard, want beide appellaties herbergen wijnen voor alledag met een haast onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding in Frankrijk.

Daarnaast is er aandacht voor de satellietgebieden, zoals Ventoux en Costières de Nîmes, waar steeds meer wijnboeren zich richten op de productie van kwaliteitswijnen. Ten slotte staan we uitgebreid stil bij de beroemde crus, waaronder Châteauneuf-du-Pape, Gigondas en Vacqueyras, die de streek internationale allure geven.

Docent: Job de Swart MW
Job is sinds 2018 de derde Nederlandse Master of Wine en docent voor De Wijnstudio. Al lange tijd is de Rhône een van zijn favoriete wijngebieden. De afgelopen 15 jaar heeft hij de Rhône meermaals bezocht om kennis over de regio en de producenten te vergaren.

Proeven
Tijdens het proefcollege genieten we van een tien prachtige Zuid-Rhône wijnen, in diverse kwaliteiten en smaakstijlen (niet versterkt). Een masterclass om niet te missen over een van ’s wereld meest klassieke en tegelijk enerverende wijngebieden!

Beschikbaarheid