Studiereis Kleine Schorre

Een uniek wijnbedrijf in Nederland, leverancier van KLM World Businessclass

Nederlands
Mood photo for Studiereis Kleine Schorre
Studiereis Kleine Schorre
€ 59,-
Ontmoet de wijnmaker - exclusief voor de Wijnstudio
Dit evenement is uitverkocht
Wat leer je op deze wijnstudietrip:
 • aanleg en onderhoud van een wijngaard
 • het werk in de wijnkelder
 • keuze van druivenrassen
 • terroir in Zeeland
 • proeven van 5 wijnen
Heb je vragen, of heb je advies nodig? Bel of mail ons.
(043) 450 15 22
Stuur een e-mail

Studiereis Kleine Schorre

Dit evenement is uitverkocht
 • Exclusieve rondleiding voor de Wijnstudio door de wijnmaker zelf
 • Bezoek aan de wijngaard en de wijnkelder
 • Inclusief 5 proefwijnen
 • Inclusief lunch
 • Kleine groep - maximaal 20 deelnemers
 • Na afloop ontvang je een Certificaat van Deelname

Praktische info

DATUM, TIJD: zaterdag 26 juni, van 11.00 tot 14.00 uur
NIVEAU: sommelier, importeur, winkelier, horeca-medewerker, wijn-blogger
VOOROPLEIDING:WSET level 2 - Internationaal Wijnbrevet

Voor degenen die graag aan den lijve willen meemaken hoe het er in de wijngaard en wijnkelder aan toegaat hebben wij een leerzaam programma samengesteld. De wijnmaker  van de Kleine Schorre neemt ons mee op een privé-rondleiding door het bedrijf en vertelt je alles over het proces van wijnbouw en wijnmaken. De wijnmaker weet dat er uitsluitend mensen met een wijnopleiding komen, daar is het programma op aangepast.
Uiteraard worden er ook wijnen geproefd. Het progamma wordt afgerond met een lunch met Zeeuwse heerlijkheden, en je ontvangt een certificaat van deelname namens de Wijnstudio en de Kleine Schorre.

Waarom in Dreischor?

Zeeland heeft voor druiven een voordeel: het is de provincie met de meeste lichtopbrengst van Nederland. Op de zware kleigronden zie je geen druiven, maar hier is een uniek terroir, een zandbodem met een ondergrond van (kalkrijke) schelpen.

Geschiedenis van de Kleine Schorre

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or is een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois, druivenrassen die oorspronkelijk uit de Elzas komen.

De Wijngaard

Momenteel zijn er al 54.000 wijnstokken geplant. De wijngaard is uitgegroeid tot 12 ha en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein.

Vrienden van de Wijnhoeve

Wijnhoeve De Kleine Schorre is door zes ondernemende Zeeuwse heren opgebouwd tot een florerend Zeeuws bedrijf. Zij heeft een bijzondere structuur. Naast de vijf aandeelhouders zijn er ook 25 certificaathouders betrokken bij de Wijnhoeve. Bovendien heeft de Wijnhoeve een uitgebreid netwerk tot haar beschikking. Dit is het resultaat van de mogelijkheid om ook wijnstokken te leasen voor een bepaalde periode. Hiermee kan iedereen gedeeltelijk eigenaar zijn van de Wijnhoeve. Voor meer informatie klik hier. Wil je ook vriend worden van de wijnhoeve, klik dan hier.

Wijnhoeve De Kleine Schorre is gelegen in het typische Zeeuwse ringdorp Dreischor op het eiland Schouwen-D®uivenland. Met haar authentieke zwart geteerde schuur uit 1735 bezit zij een van de oudste schuren van Dreischor.

Beschikbaarheid

Startdatum: za 26 juni 2021
Plaats: Kleine Schorre (Dreischor)
Dit evenement is uitverkocht
Studiereis Kleine Schorre
za 26 juni
11:00
Kleine Schorre, Zuiddijk 4, Dreischor