info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22 Nederlands English Facebook  

Nieuw: Nederlandstalig! Advanced cursus info en aanmelding

Een passende Wijncursus Cursusaanbod

Leer combineren Wijn en Spijs info en aanmelding

opleiding professionals "Wine professional" Info en aanmelding

Internationaal Wijnbrevet Online wijncursus Info en aanmelding

Test hier je wijnkennis Doe nu de test!

Port Banyuls aromacirkel Wijn kleur IMG_0026 Barbeito-vaten

Missie en visie

Leren over wijn, dat is het enige wat we doen, en willen daarin de beste zijn. We willen mensen motiveren om actief te leren. Daardoor kun je meer van wijn  genieten, en ga je mooiere wijnen proeven. Daarmee steunen we iedereen die kwaliteitswijnen maakt en verkoopt.

Onze kernwaarden: kwaliteit, persoonlijk, plezier, win/win

Kwaliteit
Onze belangrijkste waarde is kwaliteit: van de organisatie, de docenten, de cursussen, de proefwijnen.We zien dat als een voortdurend proces, we zijn permanent bezig te leren en de kwaliteit in elk opzicht te verbeteren.

Persoonlijk
Persoonlijk is onze aanpak van grote en kleine zaken, hoezeer we ook groeien, we willen altijd persoonlijk contact met iedereen: cursisten, docenten, locatiehouders, wijnleveranciers. We maken direct contact, we geven duidelijke antwoorden, we tonen respect en begrip.

Plezier
Plezier is het fundament van de Wijnstudio, dat motiveert ons om het goed te doen. Docenten geven les omdat het leuk is om te doen. Dat stimuleert cursisten om beter te leren.

Win/win
Win/win betekent dat we samen beter van worden van elk contact, elke samenwerking. We zoeken gedeelde ervaringen en kansen.

Erkende onderwijsinstelling

De Wijnstudio is door de Nederlandse overheid erkend als Instituut voor Korte Beroeps Opleiding. De Wijnstudio is opgericht in 2008 en nu de grootste aanbieder van internationale wijncursussen in Nederland.

Wij zijn Approved Program Provider (APP) voor de Wine and Spirit Education Trust in Londen WSET. Dit betekent dat we bevoegd zijn om de hoogste standaard van wijnopleidingen te geven en examens af te nemen.

     

De Wijnstudio is onafhankelijk

De Wijnstudio verkoopt geen wijn, we worden niet gesponsord en zijn niet gebonden aan een importeur. We werken graag samen met importeurs, winkeliers en restaurants die bekend staan om hun kwaliteit.

Topdocenten

Je krijgt les van de beste wijndocenten van Nederland. Alle docenten hebben minimaal de WSET level 3 opleiding en ruime ervaring in lesgeven en werken met wijn.

Het wijnstudio team

Oprichters van de Wijnstudio zijn Jeroen Bronkhorst en Henriëtte Bastiaans:
wij hadden 15 jaar een eigen horeca-onderneming, onze wijnkaart won 5 landelijke prijzen, waaronder ‘Huiswijn van het Jaar’ en 2 x ‘Beste Wijnkaart van Nederland’. Jeroen is  Sherry Educator, Madeira Wine Educator en VDP Ambassador, de vereniging van Duitse topwijnhuizen.

Mario Tertschnig en Miranda Tertschnig-Domen: wij hebben in de sterren-gastronomie gewerkt als sommelier en maître. Mario is in het bezit van WSET Diploma in Wines & Spirits, de hoogste internationale wijnopleiding in Nederland, daarna is hij in 2008 als eerste in Nederland ‘Weinakademiker’ geworden van de Oostenrijkse Weinakademie. Mario is beëdigd examinator en trainer van WSET level 3 docenten.

Haagse Stadswijngaard Sommelierwijnen Madeira Wine Ambassador Sherry Educator VDP Ambassador

De Wijnstudio | Contactpersonen: Jeroen Bronkhorst, Henriëtte Bastiaans | info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22.