info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22 Nederlands English Facebook  

Wijnstudio Docenten

Job de Swart MW (Master of Wine)

De Wijnstudio heeft een top-team van docenten.
Na elke cursus vragen wij  feedback aan onze cursisten over de lessen.

De Wijnstudio selecteert docenten op deze criteria:
* Ruime ervaring in de wijnwereld:  als wijnverkoper, wijninkoper, wijnmaker, sommelier, enz.
* Een degelijke wijnopleiding: alle docenten hebben minimaal WSET level 3 gevolgd
* Ontembaar enthousiasme:  totale passie voor wijn
* Didactische vaardigheden:  plezier in het les geven en het omgaan met cursisten

Aan WSET level 3-docenten stellen we extra eisen, zoals een diepgaande specialisatie.
Level 3 docenten behoren tot de top van de Nederlandse wijnwereld.

Docenten

Akiko Tanaka - Aziatisch leermeester

Akiko Tanaka

Akiko Tanaka: Restaurateur, Sake Vinoloog, Wijn & Sake docent, Ingenieur

Om haar ingenieursstudie en daarna een economische studie aan de Erasmus Universiteit te bekostigen heeft Akiko gewerkt in het Okura Hotel Amsterdam, Hotel New York Rotterdam en het Four Seasons in Hong Kong. Hier is haar passie voor wijn, fine dining en sake aangewakkerd. Uiteindelijk kriebelde het ondernemersbloed in haar en heeft ze samen met haar partner 4 horecazaken opgezet.

Akiko is geboren in Hong Kong, met Japanse roots. Ze heeft zich gespecialiseerd in de Japanse keuken. Akiko is de enige vrouwelijke Aziatische leermeester in Nederland en leidt koks, gastheren en gastvrouwen op.

Bij de Wijnstudio heeft Akiko WSET level 3 (Advanced) gehaald,  daarna is zij meteen level 4 (Diploma Course) gaan doen. In London heeft zij de WSET level 3 Sake behaald . Tijdens deze cursus is ze door WSET London uitgenodigd om de Sake Educator Course te volgen. Hiermee is ze de eerste gediplomeerde vrouwelijk sake expert en sake docent in Nederland.

Akiko Tanaka verzorgt voor de Wijnstudio de WSET level 1 sake cursus en de WSET level 2 wijncursus.

www.fugu.nl


Bram Faber - Sommelier

Bram Faber

Mijn naam is Bram Faber en ik werk al sinds mijn 18e in de prachtige wijnwereld en gastvrijheidssector.

15 jaar geleden begonnen in een café in Enschede en nu de manager en sommelier van Wijncafé Lefebvre in Utrecht. In de loop van de jaren ben ik door sommeliers en restaurant managers bij de hand genomen en ben ik me uiteindelijk echt gaan verdiepen in wijn en gastronomie.

Ik ben Gastronoom/Sommelier, in bezit van het WSET Level 3 certificaat en tracht as we speak het Diploma Level 4 van WSET te behalen. Daarnaast organiseer ik proeverijen in de wijnkelder van Wijncafé Lefebvre en ben ik sinds kort wijndocent voor de Wijnstudio.

www.wijncafelefebvre.nl


Cecile Lormans-Giebels - Wijnopleidster

Cecile Lormans-Giebels

Mag ik me even voorstellen, ik ben Cecile Lormans-Giebels. Als docent bij Wijnstudio en eigenaar van Cecile.wine mag ik me dagelijks bezighouden met het mooiste product ter wereld: wijn, vaak ook nog eens in combinatie met spijs. Ik mag hierover vertellen en doceren en heb altijd enthousiaste mensen voor mijn neus. Wijn impliceert ook cultuur, geschiedenis, reizen, lekker eten, boeiende gesprekken en gezelligheid. En laten dat nu net de zaken zijn waar ik ontzettend blij van word.

Door mijn jarenlange ervaring als docent en mentor op een middelbare school is lesgeven mijn tweede natuur. Andere mensen iets leren over wijn, enthousiast maken voor wijn, vertellen en laten proeven waarom wijn zo boeiend is ... dat doe ik het allerliefste!

Vanuit mijn grote passie voor wijn en mijn eigen leergierigheid heb ik de afgelopen jaren een aantal wijnopleidingen gevolgd: Wijnbrevet - SWEN3, WSET level 3, Vinologenopleiding - SDEN4 (Register Vinoloog) en WSET level 4 - Diploma Course.

Naast alle bezigheden bij Wijnstudio ben ik ook altijd druk in de weer met mijn eigen bedrijf Cecile.wine, dé plek voor leuke wijn-spijsevents, boeiende wijnworkshops en gezellige kookworkhops.

www.cecile.wine


Cees van Casteren MW - Master of Wine

Cees van Casteren MW

Er zijn op dit moment wereldwijd 380 Masters of Wine, waaronder 3 Nederlandse.
Cees is schrijver van 10 boeken, waaronder Bubbels, De Nieuwe Wijnen van de Nieuwe Wereld, De smaak te pakken, Paradiso en Rosé. Ook was hij business manager oenologie voor DSM.
Cees schrijft voor De Gelderlander, Meininger’s Wine Business International en diverse andere bladen zoals Proefschrift en is consultant in Zuid-Afrika, Chili en Bolivia.

Zijn specialiteiten zijn: de Nieuwe Wereld, champagne, sherry, en wijnproeftechniek.
Op het gebied van wijnen uit de Nieuwe Wereld is hij de meest gerespecteerde specialist van Nederland. Cees van Casteren is docent voor de Wijnstudio en geeft de lessen WSET level 3 over de Nieuwe Wereld.

www.ceesvancasteren.com


Erwin Vinck - importeur, winkelier

Erwin Vinck

Erwin Vinck is eigenaar van een van de grootste wijnwinkels van Nederland, met een geweldig assortiment.
In de winkel staat een prachtig proeflokaal, waar WSET cursussen gegeven worden en examens worden afgenomen.
Erwin is gepassioneerd over kwaliteit, van wijn tot whisky. Zijn specialiteit is Wijn en Spijs.

 

www.dedrankenmarkt.nl


Gjalt de Vries - Winkelier

Gjalt de Vries
Gjalt de Vries is sinds 2004 eigenaar van Wijnhandel BeauVin in Alkmaar, een (online) wijnwinkel voor liefhebbers uit Noord-Holland en ver daarbuiten. 

Als vinoloog met meer dan 35 jaar ervaring heb ik een missie: mensen echt laten proeven wat ze drinken. Natuurlijk is het vooral belangrijk dat u een wijn lekker vindt, maar het wordt nog veel boeiender als u weet waaróm die smaak u zo bevalt. Daarom organiseren ik met mijn mensen regelmatig cursussen en proeverijen. Dat doen we in de winkel en op bijzondere locaties, maar ook thuis of bij bedrijven.

Werkzaam vanaf 1984 in de wijnhandel begonnen bij een gerenommeerde wijnhandel in Haarlem.

Henriëtte Bastiaans - Founder

Henriëtte Bastiaans

Henriëtte is mede-oprichter van de Wijnstudio.


Jabik van der Goot - Marketeer, wijnadviseur

Jabik van der Goot

Jabik van der Goot is sinds 2004 full time werkzaam in de wijnwereld. In de periode 2006 - 2008 rondde hij de Diploma Course af, de hoogste kwalificatie van de WSET. Het Diploma is internationaal erkend en heeft in binnen- en buitenland een groot aanzien. Het geldt als een van de hoogste wijnopleidingen in de Benelux. Zijn loopbaan in de wijnwereld begon bij Wijnkoperij Okhuysen en Vinites. Hij werkt nu bij Tamis & VinoVia wijnen in Alkmaar. Hier is hij verantwoordelijk voor de marketing en maakt onderdeel uit van het in- & verkoopteam. Praktisch wijnmaak-ervaring deed Jabik op bij twee vooraanstaande wijnbedrijven: Domaine Etienne Sauzet, Puligny-Montrachet, Bourgogne, Frankrijk en Alvaro Palacios, Priorat, Spanje.

www.tamiswijnen.nl


Jan Vegter MV - Magister Vini

Jan Vegter MV

Jan Vegter is Magister Vini.
Jan heeft een indrukwekkend aantal wijnopleidingen afgerond, waaronder WSET Diploma Course,
vinoloog en Weinakademiker.
Jan Vegter heeft 8 jaar in Frankrijk gewerkt, spreekt de taal vloeiend en woont gedeeltelijk in de Provence. Zijn specialiteit is heel Frankrijk.
Jan is  ook wijnconsultant.
Hij verzorgt voor de Wijnstudio de hele WSET level 2  en level 3 lessen.

 

www.cavesuperieure.nl


Jeroen Bronkhorst - Founder, productontwikkeling

Jeroen Bronkhorst

Voormalig kok en restauranthouder, docent horeca-management en gastvrijheid.
Winnaar van diverse landelijke wijnkaart-wedstrijden, waaronder 2 x "Beste Wijnkaart van Nederland" en "Beste Huiswijn van Nederland"  door Perswijn in samenwerking met Hubrecht Duijker.
Official Sherry Educator - Vinos de Jerez
Madeira Wine Educator - IVBAM
Port and Douro wines certificate - Instituto dos Vinhos do Douro e do Porto IVDP
Ambassadeur van VDP - Verband Deutsche Prädikatsweingüter.

Jeroen schrijft regelmatig lesmateriaal, waaronder een  internationale online film over wijn.
Schrijver van de NTI wijncursus, de Basiscursus Wijn level 1, de training Horeca Wine Professional, de cursus Wijn & Spijs - Basis voor de Sommelier, en de online Basiscursus. Inmiddels heeft hij ongeveer 50 wijnreizen gemaakt met Wijnstudio-cursisten.
Jeroen geeft o.a. de les WSET level 3 - fortified wines.

www.wijnstudio.nl


Job de Swart MW - Master of Wine

Job de Swart MW

Job de Swart (1981) is sinds 2018 Nederlands derde Master of Wine. Frank Smulders MW en Cees van Casteren MW gingen hem voor. Wereldwijd staat het aantal Masters of Wine op zo’n 380 (2019).

In 2005 studeerde Job af in Internationale Bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht, maar wijn is duidelijk de rode draad door zijn CV. Naast zijn studie deed hij de vinologenopleiding aan de Wijnacademie en liep hij stage aan de wijnbouwfaculteit van de bekende University of California, Davis. Ook werkte hij in de wijnkelder bij de prestigieuze domeinen Château Giscours (Margaux) en De Toren (Stellenbosch). Daarna volgde hij de Diploma Course aan het Britse Wine and Spirit Education Trust om in 2011 af te studeren als Weinakademiker.

Sinds 2007 werkt Job als wijninkoper en marketeer bij Les Généreux – een samenwerkingsverband van 37 zelfstandige wijnwinkels in Nederland. Inmiddels combineert hij die baan met de exploitatie van Grape Compass: een software app die hij tijdens zijn Master of Wine-studie samen met HydroLogic ontwikkelde om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in wijngaarden te verminderen. Daarnaast wordt Job veelvuldig gevraagd voor MW werkzaamheden, zoals lesgeven, het begeleiden van proeverijen en het schrijven van artikelen voor liefhebbers en professionals.

https://www.lesgenereux.nl/
www.grapecompass.com


Joke van den Bogert - Sommelier

Joke van den Bogert

Horeca-advieur bij wijnwinkel Henri Bloem. Joke was een aantal jaren jaren sommelier bij restaurant Vaartsche Rijn in Utrecht. Een zeer gedreven vakvrouw, die het het concept van Vaartsche Rijn op een hoog niveau gebracht heeft.
Joke heeft haar WSET level 3 certificaat, haar specialisme is Wijn & Spijs.

 

 

 

www.henribloem.nl


Karin Muires - Chef, restauranteigenaar

Karin Muires

Hoi,

Even voorstellen: Karin Muires, eigenaresse en kok van restaurant Kwiezien in Rotterdam.
Wat doet een kok met wijn? Ik ontdekte dat wijn een behoorlijk grote invloed heeft op de smaak van onze gerechtjes, dus daar wilde ik alles van weten. Nu ben ik net zo bezeten van wijn als van koken en op dit moment volg ik de WSET Diploma Course opleiding. Gelukkig ben je over wijn en eten nooit uitgeleerd en valt er altijd weer wat nieuws te ontdekken. Kennis delen zowel van de keuken als van de wijn is daar een logisch gevolg van. Hopelijk ben je net zo nieuwsgierig als ik.

www.kwiezien.nl


Lara Mol WA (Weinakademiker) - Winkelier, PR

Lara Mol WA (Weinakademiker)

Lara is, zoals velen, een zij-instromer in de wijnwereld. Naast haar studies klassieke talen en filosofie werkte ze bijna tien jaar in de gastronomie (begonnen bij van der Valk, geëindigd bij Restaurant Vermeer* in Amsterdam) en verloor aldus haar hart aan de wijn. In 2011 begon ze dan ook als part time medewerker bij Brand Wijnimport (specialist in Italiaanse wijnen), inmiddels werkt ze full time voor Brand Wijnimport, Noordman Wijnimport en de Leidse stadswinkel La Bordelaise, waar ze zich onder meer bezighoudt met inkoop, verkoop, PR en schrijven over wijn. Ook is ze regelmatig met haar collega’s in het buitenland te vinden om wijnbeurzen en producenten te bezoeken.

Natuurlijk verloochent Lara haar achtergrond niet; studeren blijft nog altijd haar favoriete bezigheid.
Ze heeft haar WSET level 4 "Diploma" gehaald en ze is Weinakademiker. Om al die opgedane kennis en ervaring up to date te houden en verder uit te breiden is er natuurlijk niets leuker dan die kennis en ervaring te delen met anderen. Een aanstelling bij de Wijnstudio als docente voor de cursussen Intermediate en Advanced kon dan ook niet uitblijven.

www.brandwijn.nl / www.noordmanwinkel.nl / www.bordelaisewijnen.com

 

www.bordelaisewijnen.com


Madeleine Gaarlandt - Wijnconsultant

Madeleine Gaarlandt

Madeleine Gaarlandt is een professionele en enthousiaste wijnconsultant die haar WSET level 4, diploma course, in Zuid-Afrika als eerste heeft behaald. Naast haar liefde voor Zuid-Afrikaanse wijnen is ze ook gepassioneerd over bewaarwijnen. In het verleden heeft ze ruime ervaring opgedaan bij verschillende wijnimporteurs, waar ze als account manager het personeel van restaurants, ondernemers en consumenten trainde op het gebied van wijn & spijs.


Gedreven en positief als altijd is ze druk bezig met haar bedrijf 'Domaine Madeleine', waar ze naast Masterclasses, educatieve wijnboxen en geboortewijnen aanbiedt. Met haar motto: 'Proef - Leer - Geniet' wil ze op een vlotte en duidelijke manier dieper ingaan op de verschillende onderwerpen in de wijnwereld.

www.domainemadeleine.nl


Marc Paardekooper - Wijndocent, wijnadviseur

Marc Paardekooper

Allebei m'n ouders hebben hotelschool gedaan, op jonge leeftijd werd op zondag avond rode wijn onder m'n neus gestoken en mocht ik vertellen wat ik rook. Na middelbare hotelschool gedaan te hebben in de US (hier heb ik mijn passie voor koken door ontwikkelt) ben ik internationaal business gaan volgen. Vervolgens wilde ik deze twee opleidingen combineren. Bij wijnwinkel Marius was ik 8 jaar verantwoordelijk voor de winkel en de logistiek.
Op dit moment volg ik de opleiding WSET 4.

Marc is een bescheiden docent met veel kennis, die zijn lessen systematische aanpakt.
Hij geeft ook wijnles op het ROC.

 

www.wijnsnob.nl


Marinke Arends - Wijnadviseur

Marinke Arends

Ik ben Marinke, 40 jaar oud. Altijd al gefascineerd geweest van koken, wijn en goed gezelschap. Ik organiseer met grote regelmaat uitgebreide wijn-spijs avonden, ik geef wijnworkshops en ben nu ook docent voor de wijnstudio.

Zo lang ik me kan herinneren ga ik op vakantie vooral naar wijngebieden en kom ik met de auto volgeladen weer terug. Twee jaar geleden heb ik mijn baan opgezegd zodat ik me eindelijk volledig kan focussen op wijn. Ik werk nu in de mooiste wijnwinkel van het noorden met een prachtige collectie wijnen; iedereen die les bij mij komt volgen kan rekenen op een grote dosis enthousiasme, kennis en goede wijn!Mario Tertschnig WA (Weinakademiker) - importeur, wijnconsultant, columnist NAVENANT

Mario Tertschnig WA (Weinakademiker)

“De waarheid bevindt zich altijd achter het etiket”

Mario Tertschnig is geboren en getogen in Oostenrijk. Na meer dan 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de internationale horeca en wijnhandel besloot hij in 2014 een eigen wijnhandel op te richten.
Met zijn wijnhandel is hij samen met zijn vrouw Miranda gespecialiseerd in een groot assortiment aan Limburgse en Oostenrijkse wijnen uit eigen import.

Mario kwam bij de W.S.E.T. omdat hij op zoek was naar een internationaal erkende opleiding.
Vooral de goede reputatie van de W.S.E.T. was voor hem de beslissende factor om zich in 2005 voor de Level 3 Award (toen Advanced Certificate) op te geven. In 2007 behaalde hij het Level 4 Diploma in Wines and Spirits en is hij gecertificeerd wijnopleider volgens de W.S.E.T.
Als eerste in Nederland promoveerde hij in 2008 tot Weinakademiker (WA) sindsdien is hij werkzaam als wijndocent. Zijn scriptie voor de Weinakademiker ging over Limburg- wijnbouwland met toekomst op de 50e breedtegraad, die is op zijn website na te lezen.

Mario wil mensen enthousiast maken voor het cultuurgoed wijn en weet dat iedereen in staat is om een goede proever te worden. Want de waarheid ontdek je uiteindelijk toch alleen achter het etiket.

www.mario.wine


Max Ongenea - Winkelier

Max Ongenea

Max Ongenae: ‘Jarenlang heb ik als gastheer/sommelier gewerkt in diverse restaurants. Daar heb ik veel geleerd over wijn en spijs. Na ruim 25 jaar besloot ik in 2018 één van mijn twee passies verder te volgen en sloot ik me aan bij het team van Wijnkoprij Van Lieverlee. Mijn specialisme ligt vooral bij het combineren van wijn en spijs en heb ik een voorliefde voor Europese wijngebieden. Daarnaast ben in het bezit van WSET-2.

Wijnkoperij Van Lieverlee bestaat sinds 1999 en ligt in het bruisende dorpshart van Hilvarenbeek. Een wijnwinkel en speciaalzaak voor iedereen die van wijn houdt. Je vindt bij ons een groot assortiment aan wijnen uit verschillende landen en in onze wijnkelder vind je een groot aanbod bewaarwijnen. De cursussen vinden in onze gezellige sfeervolle winkel plaats.

www.vanlieverlee.nl


Michael van der Zalm - Wijnwinkelier

Michael van der Zalm

Michael van der Zalm heeft WSET level 2 en 3 gevolgd bij de Wijnstudio.
Hij is eigenaar van een nieuwe en nu al zeer succesvolle wijnwinkel in Amsterdam:
Bilderdijkwijnhuys in Amsterdam West, vlak bij de Foodhallen.
Michael verzorgt de introductie, Basiscursus en WSET level 2 cursus in Amsterdam.

 

www.bilderdijkwijnhuys.nl


Moritz Peeters - Importeur, winkelier

Moritz Peeters

Wijnliefhebber in hart en nieren, 3e generatie in het familiebedrijf dat mijn grootvader in 1928 heeft opgericht, in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Sinds 1991 ben ik werkzaam in het bedrijf, dus meer dan 25 jaar! Je  vindt bij ons een uitgebreide selectie topwijnen uit de oude en nieuwe wereld, van de grote 1er cru’s uit de Bordeaux tot het mooiste dat nieuwe-wereld landen als Australië te bieden hebben.

We hebben een breed georiënteerd assortiment wijnen met specialisaties in Noord-Amerika – eigen import van 12 huizen uit Californië en Washington State en Australië: Tasmanië, New South Wales, Victoria en South Australia.

Grote liefde, kennis en assortiment voor versterkte wijnen: Port, Madeira, Marsala, Sherry.
Lid Examencommissie Madeira Ambassador. Ik heb mijn eigen Madeira geblend en op de markt gebracht: 'Eastwell Madeira'.

www.wijnhandel-peeters.com


Nadien de Visser - blogger

Nadien de VisserZoals vele wijnverhalen begon ook mijn wijnverhaal in Frankrijk. Voor studie (management, dus weinig wijn te bekennen) vertrok ik naar de Provence en kwam terug met een nieuwe passie: wijn! Niet veel later begon ik aan SDEN-3 en richtte ik wijnblog Le Club des Vins op als uitlaatklep voor alle nieuw opgedane kennis. Hier schrijf ik van alles over wijn: wijnreisjes, recepten en proefnotities van supermarkt tot super-de-luxe.

Tussendoor organiseer ik wijnproeverijen, die inmiddels bekend staan als ‘clubavondjes’. In februari ’17 ben ik met lof geslaagd voor WSET-3. Nu op naar de Diploma Course!

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten tijdens de cursussen!

Tot shiraz,
Nadien

www.leclubdesvins.nl


Natasja de Leeuw - Trainer

Natasja de Leeuw


Voor mij komt alles waar ik enthousiast van wordt bij elkaar in wijn: ervaren, proeven, leren, reizen, geografie, topografie, cultuur, taal en gezelligheid! Maar bovenal mijn passie voor het trainersvak, waar ik me nu al meer dan 12 jaar in mag begeven. Of het nu gaat om wijn, communicatie- en leiderschapsvaardigheden, of het opleiden van nieuwe trainers, het trainen zelf blijft mijn grootste passie.

De kennis die ik zelf heb opgedaan bij mijn wijnreizen, mijn eigen wijnopleiding tot en met WSET level 3 Advanced (en nu begonnen met Level 4 Diploma Course) deel ik graag met iedereen die meer wil weten over dit altijd boeiende onderwerp!

Natasja is docent voor de Wijnstudio, maar daarnaast traint zij vanuit haar bedrijf '& De Leeuw Academy' ook alle Wijnstudio-docenten in communicatie en lesvaardigheden.


Petra Bakker - Online marketeer

Petra Bakker

Petra Bakker – Wijndocent

Mijn passie voor wijn is gestart toen ik tijdens mij studie in horeca ging werken en daar van een bijbaan een serieuze loopbaan maakte. Vooral toen ik zelf een wijnkaart mocht maken en een wijnkelder beheren heb ik veel kennis opgedaan en veel geproefd. Uiteindelijk liep mijn professionele pad een route de horeca uit, maar een beetje kriebelen bleef het altijd.

Daarom ben ik 2010 naar de wijnacademie gegaan en in 2011 afgestudeerd als register-vinoloog. Daarna heb ik de OINOS opleiding gedaan. En in 2018 de WSET level 3 opleiding. Om mijn kennis op peil te houden bezoek ik vele proeverijen en minstens 2 wijngebieden per jaar. Want voor wijn geldt: hoe meer je ontdekt, hoe meer je wil weten. Je raakt nooit uitgeleerd.

Sinds 2012 ben ik actief als wijndocent, naast mijn baan als online marketeer. Onder de naam Petra Proeft organiseer ik ook proeverijen en wijn-workshops. Het delen van mijn kennis en passie voor wijn met anderen vind ik het leukste wat er is.

www.petraproeft.nl


Robert de Zeeuw - Sommelier, Diploma Graduate

Robert de Zeeuw

Robert behaalde in 2013 WSET level 3 bij de Wijnstudio en heeft aansluitend met succes een eigen wijn-spijs proeverijbedrijf gerund.

In 2017 slaagde hij voor zijn WSET level 4 Diploma in Londen. Momenteel werkt hij als sommelier en verbindt zich graag aan wijnactiviteiten zoals de wijnbar op Best Kept Secret. Ook staat hij jaarlijks met de voeten in de klei op een Nederlandse wijngaard.
Hij put zijn kennis onder andere uit wijnreizen naar Porto, Stellenbosch en de Moezel.

Met veel plezier en met gevoel voor humor maakt hij anderen wegwijs in de wereld van wijn, zodat iedereen meer van deze drank kan genieten. 

 


Romana Echensperger MW - Master of Wine

Romana Echensperger MW

Romana Echensperger MW is Master of Wine.
Zij was 12 jaar sommelier in Duitse top-horeca, chef-sommelière in ***Vendôme, beste restaurant van Duitsland. Onder haar leiding stonden er ruim 1.000 Duitse wijnen op de kaart. Romana is uitgeroepen tot “Beste sommelier van Berlijn”.
Zij geeft over de hele wereld les, verzorgt masterclasses over vrijwel elke wijnonderwerp, adviseert bedrijven over hun assortiment, enz.
Romana geeft voor de Wijnstudio masterclasses over wijnfouten, pinot noir wereldwijd, Duitsland en Riesling, biologische wijnbouw, trends in de wijnwereld, enzovoorts. Daarnaast organiseert zij voor de Wijnstudio wijnreizen en adviseert zij over lesmateriaal.

www.romana-echensperger.de


Sarinah Leezer - Wijnimporteur, wijnhandel

Sarinah Leezer

Als student verloor ik in Italië mijn hart aan de wijn. Met een beperkt budget en een oneindige dorst (naar kennis) struinde ik wijnbeurzen af onder de geuzennaam Pandora's Bottle om alles over wijn te leren en natuurlijk veel te proeven. Tot het moment dat we Franciacorta (zeg maar, Italiaanse Champagne) tegenkwamen.
En toen begon het een beetje te borrelen. “Wat nou als we een paar doosjes aan vrienden slijten voor Kerst ofzo, dan kunnen we er een beetje serieuze hoeveelheid van naar Nederland krijgen”.

Dat was in mei 2008, en op 13 november 2008 gingen we open met onze winkel in de binnenstad van Gouda. Sindsdien importeer ik hoofdzakelijk wijnen uit Italië, waar de liefde voor wijn begonnen is, maar ook uit o.a. Duitsland, Frankrijk & Spanje. We leveren zowel aan particulieren als restaurants. Het is voor mij de grootste sport om de beste wijnspijscombinaties te vinden en wijn voor iedereen toegankelijk te maken.

Dit jaar ben ik gestart met WSET 4 met als einddoel: Weinakademiker. Naast het schrijven van uitgebreide verhalen voor ons wijnabonnement Pandora’s Box geef ik meerdere keren per week gezellige en educatieve wijnproeverijen. Na het zoveelste “Goh, dit lijkt wel een college!” heb ik de knoop doorgehakt. Vanaf nu ga ik enthousiast aan de slag als docent voor de Wijnstudio.
De lessen vinden plaats in onze ruim opgezette winkel in Gouda.

www.pandorasbottle.nl


Tessa van Uden - wijnspecialist

Tessa van Uden

Mijn naam is Tessa van Uden.

Tijdens mijn werk in diverse restaurants in binnen- en buitenland ben ik altijd geïnteresseerd geweest in wijn en alles wat daar bij hoort. Ik vind het heerlijk om mooie wijngebieden te bezoeken, wijnen te combineren met lekker eten en om mensen te enthousiasmeren met mijn passie voor wijn.

Ik heb met veel plezier de lessen van Level 2 en 3 gevolgd bij de Wijnstudio. Ik werk nu een aantal jaar als wijnspecialist bij een groothandel. Daar geef ik advies aan horeca en particuliere klanten. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om proeverijen te organiseren en natuurlijk om zelf een goed glas wijn te drinken.

Voor de Wijnstudio geef ik de Basiscursus en de WSET level 2 cursus.

www.makro.nlassortimentfoodwijn


Yvo Erades WA (Weinakademiker) - Importeur, winkelier

Yvo Erades WA (Weinakademiker)

In 2009 deed Yvo de sales bij Brand Wijnimport, een importeur gespecialiseerd in Italië.
Nu is hij mede-eigenaar van wijnwinkel Bordelaise en wijnimport Noordman wijnen, een bedrijf met een groot assortiment kwaliteitswijnen. Zijn gedrevenheid, de grote kennis die Yvo heeft opgebouwd en zijn passie voor wijn maken hem een zeer gewaardeerde docent.
Yvo heeft WSET level 4 afgerond, 'Diploma Course' de hoogste internationale wijnopleiding, inmiddels is hij ook Weinakademiker.

https:www.lesgenereux.nl


Yvonne Koop - Wijnimporteur, wijnverkoop, wijntraining

Yvonne Koop

Ik ben eigenaar van Wijnkoperij De Steenen Camer in Huizen (2000).
Ook ben ik werkzaam voor Weldam Wines in Amersfoort.
Opleidingen: Advanced WSET level 3 (Engels), vinoloog van de wijnacademie en Gastronomie (Peter Klosse)
Ik ben sinds 1999 actief in de wijn (import, verkoop, trainingen en proeverijen, advisering), na 5 jaar werkzaam geweest te zijn bij United Distillers & Vintners (Diageo).

Ik heb proeverijen en wijncursussen verzorgd voor diverse opdrachtgevers, o.a. de Internationale Proeftafel in Amsterdam en Gildevaart Instituut in Nieuwegein.
Momenteel geef ik de Basis Wijncursus level 1, de Gastronomiecursus en WSET Level 2 op diverse locaties.

Wijn is mijn passie en dat is ook het uitgangspunt geweest in het aanbod van wijn en wijnactiviteiten.
In mijn assortiment werk ik hoofdzakelijk met wijnen van milieubewust of biologisch geteelde druiven.
(H)eerlijke wijnen, met een duidelijk karakter van de streek en de druif.

Met vriendelijke groet, Yvonne Koop

www.desteenencamer.com


Haagse Stadswijngaard Sommelierwijnen Madeira Wine Ambassador Sherry Educator VDP Ambassador

De Wijnstudio | Contactpersonen: Jeroen Bronkhorst, Henriëtte Bastiaans | info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22.