Wijntest beginner

Op welk niveau ben je nu? Welke cursus is geschikt voor je? Ben je klaar voor je wijnexamen? Doe nu de Wijnkennis-test en je weet het!

Deze test bestaat uit 30 vragen. Per vraag heb je 40 seconden om een antwoord te kiezen.
Vraag 1 / 30
X

Pinot noir in Duitsland

geven het typische aroma van ananas en mango
komt zelden voor, bijna alle wijndruiven in Duitsland zijn wit
wordt in grote hoeveelheden geproduceerd
wordt vaak geblend met riesling
Vraag 2 / 30
X

Goedkope witte wijnen worden massaal gemaakt van

montepulciano
sangiovese
trebbiano
verdejo
Vraag 3 / 30
X

BAG betekent

Bloed Afname Groep
Blood Alcohol Group
Bloed Alcohol Gehalte
Beverage Alcohol Group
Vraag 4 / 30
X

De smaak verschillen van sherry's komen voort uit

de mate (of het ontbreken) van flor tijdens de rijping
de streken waar de druif vandaan komt: Jerez of Douro
het gebruik van verschillende druiven
het oogstjaar
Vraag 5 / 30
X

Premium kwaliteit portwijnen

hebben een korte rijpingstijd ondergaan
kunnen vaak wel 100 jaar oud worden
rijpen niet op eiken, maar direct op de fles
worden vele jaren in een rvs tank gerijpt
Vraag 6 / 30
X

Deze rijping geeft de meest oxidatieve tonen aan een wijn

in rvs tanks
op beton
op fles
op grote houten vaten
Vraag 7 / 30
X

De wijn smaakt verfrissend, je krijgt speeksel in je mond

deze wijn is bedorven
dit is een wijn met volle body en laag zuurgehalte
dit is een zoete wijn met laag zuurgehalte
dit wordt veroorzaakt door het zuur in de wijn
Vraag 8 / 30
X

Gamay is de enige rode druif in de Beaujolais

Ja, het geeft veel rood fruit zoals aardbeien, en heeft weinig tannine
Ja, het geeft zwart fruit zoals braam en veel tannine
nee, cabernet sauvignon is ook toegestaan
nee, merlot is ook toegestaan
Vraag 9 / 30
X

Gevrey-Chambertin and Nuits-Saint-Georges zijn

wijndorpen, beroemd door het verbouwen van pinot noir druiven
wijnen gemaakt van chardonnay
wijnen gemaakt van een blend van chardonnay en pinot noir
wijnregio's, bekend van bulkwijnen van pinot noir
Vraag 10 / 30
X

Goudkleurig, aroma's van honing en lychees, dit is een

champagne zero dosage
muscat de Beaume-de-Venise
muscadet-sur-lie
pommard
Vraag 11 / 30
X

Oloroso sherry

is bleekgeel, zeer droog
wordt altijd licht gezoet met PX
wordt na de vergisting versterkt tot > 17 % alcohol
wordt tijdens de vergisting versterkt met alcohol
Vraag 12 / 30
X

Cava is

Italiaanse wijn, gemaakt volgens de traditionele methode
Italiaanse wijn, geproduceerd door vergisting op tank
Spaanse wijn, gemaakt volgens de traditionele methode
Spaanse wijn, geproduceerd door vergisting op tank
Vraag 13 / 30
X

Chablis is de naam van

een druif en een wijnregio in Bourgogne
een druif en een wijnregio buiten de Bourgogne
een wijn en een wijnregio buiten de Bourgogne
een wijn en een wijnregio in de Bourgogne
Vraag 14 / 30
X

Gist autolyse

betekent verwijdering van de gist in de fles
is een proces dat 2 weken duurt, en slechte smaken veroorzaakt
kan jaren duren, dit zorgt voor een vers brood-aroma
veroorzaakt smaakafwijkingen, en kan worden vermeden door te koelen
Vraag 15 / 30
X

Champagne is

droge wijn uit de Champagne
een verzamelnaam voor Franse mousserende wijnen
wijn gemaakt volgens de transfermethode
wijn uitsluitend uit een omschreven gebied
Vraag 16 / 30
X

Cabernet sauvignon met aroma's van cassis, munt en eucalyptus

is typisch voor Coonawara, Australia
is typisch voor Coonawara, Nieuw Zeeland
is typisch voor de linkeroever van Bordeaux
is typisch voor de rechteroever Bordeaux
Vraag 17 / 30
X

Torontes heeft een specifiek karakter

hoge zuurgraad, veel tannine, diepe granaatkleur
hoge zuurgraad, weinig tannine, aroma's van kersen en frambozen
weinig aroma's, hoog zuur, zachte tannines
zeer aromatisch, florale aroma's van parfum en druiven
Vraag 18 / 30
X

Vintage Champagnes

zijn goedkoper en jonger dan andere Champagnes
zijn vrij eenvoudige wijnen, niet geschikt voor export
zijn wijnen gemaakt in de 20e eeuw
zijn zeer complexe wijnen met een lange flesrijping
Vraag 19 / 30
X

Sauvignon blanc heeft sterke aroma's van

braam en asperges
kersen en bramen
rode bessen en asperges
vlierbloesem, paprika, asperges
Vraag 20 / 30
X

Beschrijf het productieproces van Amarone

het is gemaakt van bevroren druiven
het is gemaakt van een blend van witte druiven
het is gemaakt met gedroogde rode druiven
het is gemaakt van zeer kleine witte druiven
Vraag 21 / 30
X

De druif om een blanc de blancs Champagne te maken is

chardonnay
(pinot) meunier
pinot noir
viognier
Vraag 22 / 30
X

Zwarte bessen, paprika en munt zijn kenmerkende aroma's van

cabernet sauvignon
het eikenhout in een wijn gemaakt van cabernet sauvignon
merlot
merlot van een koude regio
Vraag 23 / 30
X

Alcohol wordt grotendeels in het lichaam opgenomen

in de hersenen
in de maag en de darmen
in de lever
in de spieren en het hart
Vraag 24 / 30
X

Port, Muscat de Beaumes de Venise en Rutherglen zijn

semi-zoete rode wijnen
Vins Doux Naturel
zoete wijnen uit de palomino fino druif
zogenaamde PMR wijnen
Vraag 25 / 30
X

Welke twee benamingen zijn juist

Alsace en Alsace Grand Cru
Alsace Grand Cru en Elzas Premier Cru
Alsace Grand cru en Elzas Royal
Alsace superieure en Alsace Valley
Vraag 26 / 30
X

Dit verschijnsel wijst op zuren in de wijn

de wijn is niet zoet
een droog, trekkend gevoel aan het tandvlees
een volle body
speekselvorming
Vraag 27 / 30
X

Taurasi DOCG is

de naam van een wijn gemaakt van aglianico
de naam van een zeer complexe witte wijn
een gedegradeerde DOCG
een wijngebied in Veneto
Vraag 28 / 30
X

Je proeft vanille en kokos, dat duidt op

azijnsteek
houtlagering
oxidatie
smaaktoevoegingen
Vraag 29 / 30
X

De kenmerkende smaak van een Manzanilla wordt verkregen door

drogen van de druiven in de zon
houtlagering
flor
oxidatie
Vraag 30 / 30
X

Ethanol wordt voornamelijk afgebroken in

de darmen
de lever
de maag
de spieren en hersenen
score-image
Jouw score
/30
Bekijk de cursus

Foute antwoorden ()

Terug naar scorescherm