Wijntest beginner
Op welk niveau ben je nu? Welke cursus is geschikt voor je? Ben je klaar voor je wijnexamen? Doe nu de Wijnkennis-test en je weet het!
Deze test bestaat uit 30 vragen. Per vraag heb je 40 seconden om een antwoord te kiezen.Sherry en port worden ook wel genoemd
gecontroleerde wijnen, omdat ze worden gecontroleerd door de overheid
oude wijnen, omdat ze zijn altijd gerijpt zijn
versterkte wijnen, omdat alcohol aan de wijn wordt toegevoegd
zoete wijnen, omdat ze altijd zoet zijn
Gamay is de enige rode druif in de Beaujolais
Ja, het geeft veel rood fruit zoals aardbeien, en heeft weinig tannine
Ja, het geeft zwart fruit zoals braam en veel tannine
nee, cabernet sauvignon is ook toegestaan
nee, merlot is ook toegestaan
Een VDN wijn wordt zoet door
het hete Zuid-Franse klimaat
het indrogen van de druiven
het toevoegen van zoete most na de vergisting
het vervroegd stoppen van de vergisting
Saumur is bekend van
mousserende wijnen van chardonnay
mousserende wijnen van chenin blanc
stille wijnen van pinot blanc
stille wijnen van viognier
Gevrey-Chambertin and Nuits-Saint-Georges zijn
wijndorpen, beroemd door het verbouwen van pinot noir druiven
wijnen gemaakt van chardonnay
wijnen gemaakt van een blend van chardonnay en pinot noir
wijnregio's, bekend van bulkwijnen van pinot noir
Vinificatie en viticultuur betekenen achtereenvolgens
klimaatbeheersing en wijnbouw
wijnbouw en klimaatbeersing
wijnbouw en wijn maken
wijn maken en wijnbouw
Beschrijf het productieproces van Amarone
het is gemaakt van bevroren druiven
het is gemaakt van een blend van witte druiven
het is gemaakt met gedroogde rode druiven
het is gemaakt van zeer kleine witte druiven
De best passende wijn bij een kipgerecht is waarschijnlijk
beaujolais
chateauneuf-du-pape
madiran
pinotage
Welke stelling is NIET WAAR
de wijnen van de Elzas zijn genoemd naar de druiven
Elzas brengt beroemde Grand Crus voort
Elzas is het thuisland van de chardonnay
Elzas wijn kan wit of rood zijn
Houtaroma's worden vaak aan chardonnay toegevoegd
alleen bij de allerduurste wijnen
chardonnay heeft altijd houtlagering
ja, vooral bij chardonnay in grote volumes
nee, dat is niet gebruikelijk
Wat bevordert NIET de de groei van een druivenstok
biologische bemesting
regen in het begin van de zomer
subtropisch klimaat
vroeg oogsten
Een fles wijn moet altijd horizontaal bewaard worden
dat geldt alleen voor witte wijnen
dat geldt voor alle bewaarwijnen
dat hangt van het type sluiting af
dat klopt
De belangrijkste wijnregio in Chili is
Central Valley
Mendoza
Rueda
Sonoma County
'Dégorgement' betekent
de fermentatie is te vroeg begonnen
de smaken in de wijn verdwijnen plotseling
de wijn is klaar voor consumptie
het verwijderen van het gistdepot
De belangrijkste periode voor een wijndruif is
de winter
de rijpingsperiode
het voorjaar
na de oogst
Goudkleurig, aroma's van honing en lychees, dit is een
champagne zero dosage
muscat de Beaume-de-Venise
muscadet-sur-lie
pommard
Sherry is altijd een zoete wijn
nee, sherry is altijd een droge wijn
nee, sherry is een droge wijn die na de rijping kan worden gezoet
sherry is altijd medium-zoet tot zoet
sherry wordt gezoet tijdens de fermentatie
Gist autolyse
betekent verwijdering van de gist in de fles
is een proces dat 2 weken duurt, en slechte smaken veroorzaakt
kan jaren duren, dit zorgt voor een vers brood-aroma
veroorzaakt smaakafwijkingen, en kan worden vermeden door te koelen
Een fles wijn bevat .... glazen van 125 ml.
5 glazen
6 glazen
7 glazen
7,5 glazen
Cava is
Italiaanse wijn, gemaakt volgens de traditionele methode
Italiaanse wijn, geproduceerd door vergisting op tank
Spaanse wijn, gemaakt volgens de traditionele methode
Spaanse wijn, geproduceerd door vergisting op tank
Pinot noir in Duitsland
geven het typische aroma van ananas en mango
komt zelden voor, bijna alle wijndruiven in Duitsland zijn wit
wordt in grote hoeveelheden geproduceerd
wordt vaak geblend met riesling
Temperatuur is belangrijk voor een wijndruif. Ideaal is
een zachte en warme winter
lange warme winters
niet te heet, niet te koud
veel hitte
De juiste volgorde van een goede proefnotitie is
geur, uiterlijk, smaak, conclusies
uiterlijk, geur, smaak, conclusies
uiterlijk smaak, conclusies, geur
uiterlijk, smaak, neus, conclusies
Oude wijnstokken geven over het algemeen
gemiddelde opbrengst, lage kwaliteit
hoge opbrengst, gemiddelde kwaliteit
lage opbrengst, en zijn erg gevoelig voor ziektes
lage opbrengst, hoge kwaliteit
Zuid-Afrika produceert sauvignon blanc
alleen voor goedkope wijnen
o.a. top-kwaliteiten, alleen gerijpt op eiken
o.a. top-kwaliteiten in de koelere kustgebieden
o.a. top-kwaliteiten in de warme gebieden
Wijndruiven geproduceerd zonder chemische bestrijdingsmiddelen
dit is helaas niet mogelijk
geven altijd zoete wijnen
geven experimentele wijnen
zijn de basis voor biologische wijnen
Een wijnregio in Frankrijk waar men de wijn naar de druiven noemt is
Alsace
Bordeaux
Bourgogne
Madiran
Deze rijping geeft de meest oxidatieve tonen aan een wijn
in rvs tanks
op beton
op fles
op grote houten vaten
Blijvende smaken na het proeven van de wijn
beschrijven een lange afdronk
beschrijven een rode wijn
beschrijven een typisch Italiaanse wijn
zijn het resultaat van tannine
Je proeft vanille en kokos, dat duidt op
azijnsteek
houtlagering
oxidatie
smaaktoevoegingen