Wijntest beginner
Op welk niveau ben je nu? Welke cursus is geschikt voor je? Ben je klaar voor je wijnexamen? Doe nu de Wijnkennis-test en je weet het!
Deze test bestaat uit 30 vragen. Per vraag heb je 40 seconden om een antwoord te kiezen.Pfalz en Baden zijn beroemde wijnregio's in Duitsland
nee, die liggen in Oostenrijk
ze produceren goedkope pinot in kleine hoeveelheden
ze produceren pinot noir met een kersenaroma
omdat dit hete klimaten zijn
Nieuw-Zeeland produceert wijn van pinot noir
in Central Otago en Marlborough
in kleine hoeveelheden, het klimaat is te koud
in kleine hoeveelheden, het klimaat is te warm
sinds het jaar 2000
Welke twee benamingen zijn juist
Alsace en Alsace Grand Cru
Alsace Grand Cru en Elzas Premier Cru
Alsace Grand cru en Elzas Royal
Alsace superieure en Alsace Valley
De aroma's van riesling kunnen omschreven worden als
aards, met veel rood fruit
bloemen, met kruiden en eikenhout
fruit en bloemen
kruidig en vanille
Deze rijping geeft de meest oxidatieve tonen aan een wijn
in rvs tanks
op beton
op fles
op grote houten vaten
Extra kleurextractie verkrijg je
door alleen verpompen van de vergistende most
door de natuur haar werk te laten doen
naar beneden duwen van de schillen in de vergistende most
overpompen of naar beneden duwen van de schillen in de vergistende most
Verklaar het gebruik van een flute
dit is een glasstop, voor dure wijnen
dit is een smal glas dat de bubbels vasthoudt
een flute is een klein bierglas
het voorkomt dat een wijn ouder wordt
Gewürztraminer heeft een bijzonder aroma-profiel
benzine, bloemen en groene appel
bloemen, lychee, druiven, tropisch fruit en zoete specerijen
gras, hooi, paprika, asperges
pruimen, kersen en leer
Champagne is
droge wijn uit de Champagne
een verzamelnaam voor Franse mousserende wijnen
wijn gemaakt volgens de transfermethode
wijn uitsluitend uit een omschreven gebied
Dit verschijnsel wijst op zuren in de wijn
de wijn is niet zoet
een droog, trekkend gevoel aan het tandvlees
een volle body
speekselvorming
De regio's waar sherry en port worden geproduceerd zijn respectievelijk
Jerez de la Frontera en Bairrada
Jerez de la Frontera en Douro
Rioja en Bairrada
Rioja en Douro
De meeste mousserende wijnen zijn gemaakt door middel van
de tweede gisting en derde fermentatie
de tweede gisting en de open-air-methode
gisting op fles en tankmethode
tankmethode en vatmethode
Riesling wijnen bevatten over het algemeen
een hoge zuurgraad, ze kunnen droog, medium droog of zoet zijn
een hoge zuurgraad, ze zijn altijd zoet
een lage zuurgraad, ze kunnen droog of zoet zijn
een medium zuurgraad, ze kunnen droog of medium droog zijn
Gist autolyse
betekent verwijdering van de gist in de fles
is een proces dat 2 weken duurt, en slechte smaken veroorzaakt
kan jaren duren, dit zorgt voor een vers brood-aroma
veroorzaakt smaakafwijkingen, en kan worden vermeden door te koelen
De tweede fermentatie wordt bereikt door
afkoeling en filtratie van de gistende most
het toevoegen van CO2
het toevoegen van een mengsel van suiker en gist
verzamelen van de CO2 uit de open lucht en deze terugbrengen in de wijn
Chianti en Chianti Classico zijn gemaakt van verschillende druiven
ja, van nebbiolo en montepulciano
ja, uit sangiovese en nebbiolo
nee, ze zijn beide gemaakt van nebbiolo
nee, ze zijn beide gemaakt van hoofdzakelijk sangiovese
De juiste volgorde van een goede proefnotitie is
geur, uiterlijk, smaak, conclusies
uiterlijk, geur, smaak, conclusies
uiterlijk smaak, conclusies, geur
uiterlijk, smaak, neus, conclusies
De balans van een wijn is het best omschreven als
de body van de wijn
de harmonie van zoetheid, tannine, zuurgraad en body
de zoetheid en de body
de zuurgraad en tannine
Goudkleurig, aroma's van honing en lychees, dit is een
champagne zero dosage
muscat de Beaume-de-Venise
muscadet-sur-lie
pommard
Oude wijnstokken geven over het algemeen
gemiddelde opbrengst, lage kwaliteit
hoge opbrengst, gemiddelde kwaliteit
lage opbrengst, en zijn erg gevoelig voor ziektes
lage opbrengst, hoge kwaliteit
Touraine in de Loire-vallei is een
koel klimaat regio die chenin blanc produceert
koel klimaat regio die mooie riesling wijnen produceert
warm klimaat gebied, niet geschikt voor het maken van wijn
warm klimaat regio
TBA is een bijzondere kwaliteitswijn
dit is een goedkope wijn met uitstekende kwaliteit
dit is een zeer droge wijn, van zongedroogde druiven
dit is een zoete wijn van door botrytis aangetaste druiven
het betekent Totale Blend van Alle druiven
Het uiterlijk van een TBA druif is
beschimmeld, ingedroogd
klein en stevig
rond en vol
rood, met bruine verkleuring
Chablis is de naam van
een druif en een wijnregio in Bourgogne
een druif en een wijnregio buiten de Bourgogne
een wijn en een wijnregio buiten de Bourgogne
een wijn en een wijnregio in de Bourgogne
De meest bekende wijn uit Piemonte is
Amarone DOCG
Barolo DOCG
Chianti DOCG
Rioja DOCa
Het bekendste gebied voor Sauvignon blanc in Nieuw-Zeeland is
Casablanca
Constantia
Marlborough
Marlborough, vanwege de zeer kleine productie
Wijndruiven geproduceerd zonder chemische bestrijdingsmiddelen
dit is helaas niet mogelijk
geven altijd zoete wijnen
geven experimentele wijnen
zijn de basis voor biologische wijnen
Montepulciano d'Abruzzo is
een rode wijn, gemaakt van witte druiven
een wijn, gemaakt van de montepulciano druif
een witte wijn, gemaakt van blauwe druiven
hetzelfde als Vino Nobile di Montepulciano
Buiten de Loire produceert Frankrijk
geen sauvignon blanc
grote hoeveelheden goedkope sauvignon blanc wijnen
grote hoeveelheden rode sauvignon blanc wijnen
kleine hoeveelheden sauvignon blanc wijnen
Zwarte bessen, paprika en munt zijn kenmerkende aroma's van
cabernet sauvignon
het eikenhout in een wijn gemaakt van cabernet sauvignon
merlot
merlot van een koude regio