Wijncursus - aanbod

Alkmaar

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Alkmaar

Volg je eigen wijncursus in Noord-Holland.
Met je partner of vrienden, of gewoon alleen, je bent altijd welkom bij ons.
In Alkmaar bieden wij onderstaande wijncursussen aan.

Level 1
de Basis Wijncursus

In slechts vier avonden bouw je een degelijke wijnkennis op. Je leert over viticultuur: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en weersomstandigheden op de wijn zijn. De allerbelangrijkste druivenrassen ter wereld en wijnmaken: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere belangrijke onderwerpen. We besteden veel tijd aan systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren, dit is super leuk. De Basis Wijncursus in Alkmaar geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In 8 avonden van 3 uur behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, een van de meest gevolgde wijncursussen in ons land! 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken door heel Europa en de rest van de wereld, viticultuur en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen komen aan bod. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode van de WSET. Het examen wordt landelijk afgenomen.

Locaties

BeauVin wijnhandel
Scharlo 2
1815 CP, Alkmaar

BeauVin wijnhandel

Scharlo 2
1815 CP, Alkmaar

Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
Na geweldig goede service en adviezen van de Wijnstudio ben ik gestart met de WSET level 2 cursus. Veel geleerd deze eerste week! Wijn leren beoordelen en het communiceren over wijn geoefend. Geleerd wat ik kan lezen op alle etiketten en over het opslaan, bewaren en serveren van wijn. Een enthousiaste nieuwe cursist.
Marjolein Coppens-Hofman
Marjolein Coppens-Hofman
Internationaal Wijnbrevet – WSET 2
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!
Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.