Wijncursus - aanbod

Amersfoort

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Amersfoort

Volg je eigen wijncursus in Amersfoort.
Je bent altijd welkom, alleen, met vrienden, met je partner of collega.
Start met de basiscursus, en groei door naar WSET level 2 en level 3.

Level 1
Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een degelijke basis op. Je leert over viticultuur, ofwel wijnbouw: hoe worden wijndruiven geteeld, wat is de invloed van bodem en klimaat op de wijn. De 10 belangrijkste druivenrassen van de wereld hebben ieder een eigen verhaal. Daarna volgt viticultuur, het wijn maken, en de keuzes van de wijnmaker. Alle grote wijngebieden van de wereld, wijn en spijs; de Basis Wijncursus behandelt alle belangrijke wijn-onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Amersfoort geeft je zelfvertrouwen, je krijgt een goede theoretisch basis en je leert proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In 8 avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken in Europa en daarbuiten, viticultuur en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.

WSET level 2, het Internationaal Wijnbrevet, is de meest gevolgde wijncursus ter wereld! In 8 avonden behaal je het certificaat. De Wijnstudio heeft voor level 2 een slagingspercentage van 98%. We bespreken 30 druivenrassen en hun karakter, Europese klassieke wijnstreken en de Nieuwe Wereld, viticultuur en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen. De internationale systematische proefmethode wordt grondig geleerd. Het examen is landelijk.

WSET level 3
Advanced – niveau sommelier

De vooropleiding hiervoor is ten minste het (Internationaal) Wijnbrevet. Het bestaat uit 9 lesavonden, en een waardevolle examentraining. Ons advies is om 9 uur studietijd per week. Over de hele wereld hebben professionals deze opleiding gevolgd: importeurs, sommeliers, winkeliers, wijnschrijvers, bloggers, maar ook veel wijnmakers. Een wijnprofessional of particulier, zolang je gemotiveerd bent en tijd voor je studie vrij wilt maken ben je hartelijk welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers, wijn te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een studiebegeleider. Je sluit je studie af met een landelijk examen theorie en proeven.

Locaties

Il diVino wijnwinkel – Amersfoort
Grote Sint Jansstraat 2A
3811 HX, Amersfoort

Il diVino wijnwinkel – Amersfoort

Grote Sint Jansstraat 2A
3811 HX, Amersfoort

Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!
Als de cursus dan eenmaal echt begint….in één woord geweldig! Wat een fantastische docenten gaven er les en wat een prachtige –veelheid aan- wijnen mochten we proeven. Het maakte de voorgaande droge uren blokken, waarbij je in bad en bed en bank in slaap viel met het boek op je voorhoofd vastgeplakt helemaal goed… dit smaakt naar meer. Proost en dank je wel, Wijnstudio!
Vakkundige docenten zorgen voor gevarieerde lessen boordevol eigen ervaringen en ruimte voor discussie. Dit zorgt voor interactieve lessen waarin je constant geprikkeld wordt. Uitstekend contact met de organisatie. De studiemethode is duidelijk ingedeeld met veel aandacht voor het examen. De Wijnstudio zorgt voor een soepel, prettig traject met goede resultaten!
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
Vanwege mijn horecawerk wilde ik meer weten over wijn, nog beter leren proeven. Ik heb voor WSET gekozen omdat het internationaal erkend wordt en meer ‘doorgroei’ mogelijkheden heeft. Dankzij deze cursus ben ik wijn nog veel meer gaan waarderen. Intussen spaar ik verder om level 3 van WSET te gaan volgen.
Leren over wijn & spijs bij de Wijnstudio is in een ontspannen sfeer heel veel leren en bovendien praktisch aan de slag. Precies wat ik zocht!
David Huijbers
David Huijbers
Wijn & spijscursus
Het eerste contact met de Wijnstudio was tijdens  de ‘Masterclass the diversity of Riesling’ door Romana Echensperger MW. Vanaf dat moment heb ik vele masterclasses gevolgd bij de Wijnstudio en uiteindelijk mijn WSET level 3 Advanced Course behaald. Zowel het docentenkorps als de kwaliteit van de lessen zijn top! Het lesmateriaal en de communicatie rond de lessen is altijd zeer verzorgd.