Word een wijnkenner

Amstelveen

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Amstelveen

Volg een wijncursus in je eigen omgeving.
Met je partner, familie, vrienden, of gewoon alleen, je bent bij de Wijnstudio altijd welkom.
In Amstelveen bieden wij onderstaande wijncursussen.

Level 1
de Basis Wijncursus

In slechts vier avonden bouw je een degelijke wijnkennis op. Je leert over viticultuur: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en weersomstandigheden op de wijn zijn. De 10 belangrijkste witte en blauwe druivenrassen en vinificatie: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere belangrijke onderwerpen. We besteden veel tijd aan systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren, dit is het leukste onderdeel van de cursus. De Basis Wijncursus in Amstelveen geeft je uiteindelijk meer zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In 8 avonden van 3 uur behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, een van de meest gevolgde wijncursussen in ons land! 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken door heel Europa en de rest van de wereld, viticultuur en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen komen aan bod. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de SAT, de internationale systematische proefmethode van de WSET. Het examen wordt in Houten centraal in Nederland afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

Voor deelname aan deze uitgebreide cursus raden we je aan om het (internationale) wijnbrevet te hebben behaald. De cursus omvat 9 lesavonden, inclusief een examentraining. We raden aan om gemiddeld 9 uur per week aan zelfstudie te besteden. Deze opleiding is wereldwijd de toonaangevende keuze voor sommeliers, vinologen, importeurs, winkeliers en wijnschrijvers. Echter, ook gemotiveerde wijnliefhebbers zijn van harte welkom. Met WSET level 3 ben je in staat om diepgaande gesprekken te voeren met wijnmakers, wijn aan te kopen en te verkopen, en deskundig advies te geven over wijn aan tafel en aan klanten. Je ontvangt aanvullend lesmateriaal en hebt een persoonlijke studiebegeleiding. De cursus wordt afgesloten met een landelijk examen, waarbij zowel theoretische kennis als proefvaardigheden worden getest.

Locaties

Henri Bloem Amstelveen
Amsterdamseweg 160
1182 HK, Amstelveen

Henri Bloem Amstelveen

Amsterdamseweg 160
1182 HK, Amstelveen

Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
Vanwege mijn horecawerk wilde ik meer weten over wijn, nog beter leren proeven. Ik heb voor WSET gekozen omdat het internationaal erkend wordt en meer ‘doorgroei’ mogelijkheden heeft. Dankzij deze cursus ben ik wijn nog veel meer gaan waarderen. Intussen spaar ik verder om level 3 van WSET te gaan volgen.
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.