Wijncursus - aanbod
Amsterdam
Een passende wijncursus voor jou!
Volg je eigen wijncursus in Amsterdam.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd welkom.
In onze hoofdstad hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen, op diverse locaties.
Level 1
de Basis Wijncursus
In vier avonden bouw je een degelijke basis op. Je leert over viticultuur: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. De 10 belangrijkste druivenrassen en vinificatie: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere interessante onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Amsterdam geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!
WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet
In 8 avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken in Europa en daarbuiten, viticultuur en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.
WSET level 3
Advanced – sommelierniveau
Voor deze opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben. Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd dé wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnschrijvers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn ook welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers, wijn te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een studiebegeleider. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.
Wijn & Spijscursus
De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1. Deze cursus wordt altijd gehouden in een goed restaurant.
We proeven in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan er met elkaar over praten: hoe maak je goede gastronomische combinatie, welke regels helpen je dat te begrijpen. Je leert over menuleer, productkennis, koken naar het gerecht en de wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.