Wijncursus - aanbod

Amsterdam

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Amsterdam

Volg je eigen wijncursus in Amsterdam.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd welkom.
In onze hoofdstad hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen, op diverse locaties.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een degelijke basis op. Je leert over viticultuur: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. De 10 belangrijkste druivenrassen en vinificatie: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere interessante onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Amsterdam geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In 8 avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken in Europa en daarbuiten, viticultuur en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

Voor deze opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben. Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd dé wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnschrijvers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn ook welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers, wijn te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een studiebegeleider. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.

Wijn & Spijscursus

De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1. Deze cursus wordt altijd gehouden in een goed restaurant.
We proeven in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan er met elkaar over praten: hoe maak je goede gastronomische combinatie, welke regels helpen je dat te begrijpen. Je leert over menuleer, productkennis, koken naar het gerecht en de wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.

Locaties

Bilderdijk Wijnhuys
Bilderdijkstraat 59
1053 KL, Amsterdam
Wine and Roses
van Woustraat 163
1074 AK, Amsterdam
Wijnhuis West
Overtoom 424
1054 JT, Amsterdam

Bilderdijk Wijnhuys

Bilderdijkstraat 59
1053 KL, Amsterdam

Wine and Roses

van Woustraat 163
1074 AK, Amsterdam

Wijnhuis West

Overtoom 424
1054 JT, Amsterdam

Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!
Als de cursus dan eenmaal echt begint….in één woord geweldig! Wat een fantastische docenten gaven er les en wat een prachtige –veelheid aan- wijnen mochten we proeven. Het maakte de voorgaande droge uren blokken, waarbij je in bad en bed en bank in slaap viel met het boek op je voorhoofd vastgeplakt helemaal goed… dit smaakt naar meer. Proost en dank je wel, Wijnstudio!
Vakkundige docenten zorgen voor gevarieerde lessen boordevol eigen ervaringen en ruimte voor discussie. Dit zorgt voor interactieve lessen waarin je constant geprikkeld wordt. Uitstekend contact met de organisatie. De studiemethode is duidelijk ingedeeld met veel aandacht voor het examen. De Wijnstudio zorgt voor een soepel, prettig traject met goede resultaten!
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
Vanwege mijn horecawerk wilde ik meer weten over wijn, nog beter leren proeven. Ik heb voor WSET gekozen omdat het internationaal erkend wordt en meer ‘doorgroei’ mogelijkheden heeft. Dankzij deze cursus ben ik wijn nog veel meer gaan waarderen. Intussen spaar ik verder om level 3 van WSET te gaan volgen.
Leren over wijn & spijs bij de Wijnstudio is in een ontspannen sfeer heel veel leren en bovendien praktisch aan de slag. Precies wat ik zocht!
David Huijbers
David Huijbers
Wijn & spijscursus
Het eerste contact met de Wijnstudio was tijdens  de ‘Masterclass the diversity of Riesling’ door Romana Echensperger MW. Vanaf dat moment heb ik vele masterclasses gevolgd bij de Wijnstudio en uiteindelijk mijn WSET level 3 Advanced Course behaald. Zowel het docentenkorps als de kwaliteit van de lessen zijn top! Het lesmateriaal en de communicatie rond de lessen is altijd zeer verzorgd.