Wijncursus - aanbod

Arnhem

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Arnhem

Volg je eigen wijncursus in Arnhem.
Alleen of met je vrienden, met partner, je bent altijd welkom.
Wij hebben in Arnhem onderstaand aanbod aan wijncursussen.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een goede basis aan wijnkennis op. Je leert over het werk in de wijngaard: hoe druiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. De belangrijkste witte en blauwe druivenrassen en vinificatie: de keuzes van de producent. En nog vele andere spannende onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je hoe dat precies werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn bespreken. De Basis Wijncursus in Arnhem geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In acht avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! 30 druivenrassen en hun eigenschappen, wijnstreken in Europa en daarbuiten, wijnbouw en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we intensief met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

Voor deze opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben. Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining (praktijk en theorie). We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week gedurende de cursus. Dit is wereldwijd de belangrijkste wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnbloggers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn uiteraard ook van harte welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers, wijn te kopen en te verkopen, met wijn te handelen, en over wijn te adviseren aan tafel. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een mentor die de voortgang van je studie met je bespreekt. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.

Wijn & Spijscursus

De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1 (of SDEN 2). Deze cursus wordt altijd gehouden in een goed restaurant, ook in je eigen stad Arnhem.
We proeven in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan er met elkaar over praten: hoe maak je goede gastronomische combinatie’s, welke regels helpen je dat allemaal eenvoudig te begrijpen. Je leert veel over menuleer, productkennis, koken naar het gerecht en de wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.

Locaties

Momento restaurant
Oude Oeverstraat 98
6811 JZ, Arnhem
Stichting Klarendalse Molen – De Kroon
Klarendalseweg 82
6822 GC, Arnhem

Momento restaurant

Oude Oeverstraat 98
6811 JZ, Arnhem

Stichting Klarendalse Molen – De Kroon

Klarendalseweg 82
6822 GC, Arnhem

Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Vanwege mijn horecawerk wilde ik meer weten over wijn, nog beter leren proeven. Ik heb voor WSET gekozen omdat het internationaal erkend wordt en meer ‘doorgroei’ mogelijkheden heeft. Dankzij deze cursus ben ik wijn nog veel meer gaan waarderen. Intussen spaar ik verder om level 3 van WSET te gaan volgen.
Via via werd mij getipt om de WSET lessen bij de Wijnstudio te doen. Na de eerste les was ik helemaal gelukkig. Wat gaaf om elke les weer mensen voor je neus te hebben die weten wat ze vertellen, waarbij de passie van hen afspat. Ik heb een referentiekader opgebouwd waarmee ik alle wijnen kan proeven en beoordelen.
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus