Wijncursus - aanbod

Arnhem

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Arnhem

Volg je eigen wijncursus in Arnhem.
Alleen of met je vrienden, met partner, je bent altijd welkom.
Wij hebben in Arnhem onderstaand aanbod aan wijncursussen.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een goede basis aan wijnkennis op. Je leert over het werk in de wijngaard: hoe druiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. De belangrijkste witte en blauwe druivenrassen en vinificatie: de keuzes van de producent. En nog vele andere spannende onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je hoe dat precies werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn bespreken. De Basis Wijncursus in Arnhem geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In acht avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! 30 druivenrassen en hun eigenschappen, wijnstreken in Europa en daarbuiten, wijnbouw en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we intensief met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.

Locaties

Hotel Haarhuis
Stationsplein 1
6811 KG, Arnhem

Hotel Haarhuis

Stationsplein 1
6811 KG, Arnhem

Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Vanwege mijn horecawerk wilde ik meer weten over wijn, nog beter leren proeven. Ik heb voor WSET gekozen omdat het internationaal erkend wordt en meer ‘doorgroei’ mogelijkheden heeft. Dankzij deze cursus ben ik wijn nog veel meer gaan waarderen. Intussen spaar ik verder om level 3 van WSET te gaan volgen.
Via via werd mij getipt om de WSET lessen bij de Wijnstudio te doen. Na de eerste les was ik helemaal gelukkig. Wat gaaf om elke les weer mensen voor je neus te hebben die weten wat ze vertellen, waarbij de passie van hen afspat. Ik heb een referentiekader opgebouwd waarmee ik alle wijnen kan proeven en beoordelen.
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus