info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22 Nederlands English Facebook  

Basis wijncursus Bussum

4 avonden wijnles, inclusief examen

De Basis wijncursus Bussum is geschikt voor beginnende wijnprofessionals en  wijnliefhebbers.

TIJDSDUUR: 4 avonden van 19.30 – 22.30.
NIVEAU: professionals, particulieren
PRIJS: € 295,- alles inclusief
WIJNEN: 20 goede  kwaliteitswijnen
GLAZEN: 3 Schott Zwiesel wijnglazen
STUDIEBOEK: studieboek, aanbevolen door Masters of Wine. Bovendien ontvang  je een overzichtelijk werkschrift.
EXAMEN:  inclusief examen en het certificaat
INLOG: inlogpagina met presentaties, oefenvragen, enz.

Studieboek

Bij de Basis Wijncursus ontvang je op de eerste dag je studieboek.
Geschreven in heldere taal, zeer overzichtelijk, bevat alle alle elementen van basis wijnkennis.
Bovendien ontvang  je een overzichtelijk werkschrift.

Zoek je een leuk wijn-cadeau ?
Geef de Basis-wijncursus cadeaubon!

Cursusinhoud Basis Wijncursus Bussum

Module 1: Basis

De geschiedenis en de belangrijkste wijnbegrippen worden geïntroduceerd tijdens de eerste les. Ook proeven we een aantal witte wijnen volgens de internationale proefmethode.

  • herkomst wijn, wijnbouw en wijnstijlen
  • klimaat, bodem, viticultuur
  • het begrip ‘terroir’
  • hoe maak je wijn, vinificatieproces
  • bio wijnen en andere ontwikkelingen
  • systematic Approach to Wine Tasting
  • sauvignon blanc, chardonnay, riesling, chenin blanc, sémillon

Module 2

De tweede les leren we meer over het kiezen van wijn: hoe lees je een etiket, hoe beoordeel je wijn en ontdek je fouten. We gaan ook een aantal rode wijnen proeven.

  • etiket lezen
  • onzuiverheden in de wijn
  • bewaren: opslag, bewaartemperatuur
  • serveren: temperatuur, glaswerk
  • verschil tussen schroefdop en kurk
  • organiseren van een wijnproeverij
  • vragen en vooroordelen over wijn
  • wijnen uit Midden- en Zuid-Europa
  • Hollandse wijnen
  • pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, grenache, syrah

Module 3

De wijngebieden van de Nieuwe Wereld komen aan bod, alsmede de de basisprincipes van de gastronomie.

  • wijnregio’s uit de Nieuwe Wereld
  • basisbegrippen van gastronomie
  • menuleer, smaakleer
  • hoe combineer je wijn met spijs?

Module 4

Op de laatste lesavond doe je een examen en eindigen we de cursus met een gezellige proeverij!

  • examen
  • proeverij met door cursisten meegebrachte wijnen
  • gastronomisch advies, verkoopadvies

 

Studiebelasting

Om het examen te behalen heb je naast de lessen ongeveer 6 uur zelfstudie nodig.

Examen

Het examen omvat theorie en proeven. De theorie bestaat uit 25 meerkeuzevragen en 3 open vragen. Daarnaast dien je twee wijnen te proeven en te omschrijven, waarvan je één wijn voorziet van een spijsadvies.

De Wijnstudio is een Erkende Onderwijsinstelling

De Wijnstudio is een door de overheid erkende Instelling voor Kort Beroeps Onderwijs, wij staan geregistreerd bij het CRKBO.
Onze opleidingen zijn volledig belastingaftrekbaar.

CRKBO_Instelling  WSET logo



In Bussum hebben we een unieke leslocatie:

Il diVino
Kapelstraat 18, Bussum
www.ildivino-wijnwinkel.nl

 


Lesschema Basis wijncursus - level 1


(Start)Datum: 13 oktober 2020 - Bussum

DatumTijdLocatie
Dinsdag 13 oktober 202019:30Il diVino WijnenBasiskennis, proefmethode
Dinsdag 27 oktober19:30Il diVino WijnenWijn verkennen, wijnregio's
Dinsdag 03 november19:30Il diVino WijnenNieuwe wereld, gastronomie
Dinsdag 10 november19:30Il diVino WijnenExamen, proefsessie

Inschrijven



Haagse Stadswijngaard Sommelierwijnen Madeira Wine Ambassador Sherry Educator VDP Ambassador

De Wijnstudio | Contactpersonen: Jeroen Bronkhorst, Henriëtte Bastiaans | info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22.