info@wijnstudio.nl | Tel: 070 - 22 05 430 Nederlands English Facebook  

Basis wijncursus Den Haag

4 avonden inclusief examen

Basis wijncursus Den Haag

TIJDSDUUR: 4 avonden van 19.30 – 22.30 uur
NIVEAU: professionals zonder wijnopleiding, beginners, wijnliefhebbers.
PRIJS: € 255 alles inbegrepen
WIJNEN: 20 goede kwaliteitswijnen
STUDIEBOEK: studieboek, met 70 testvragen
EXAMEN: inclusief examen en certificaat
INLOG: eigen pagina met presentaties, oefeningen, enz.

Studieboek

Bij de Basis Wijncursus krijg je ook een studieboek. Test je kennis met behulp van de 70 oefenvragen. Aanbevolen door twee Masters of Wine!

Overzicht van cursusdata

Zoek je een origineel cadeau?
Bestel  een leuke cadeaubon voor de Basis wijncursus!

Cursusinhoud Basis Wijncursus Den Haag

Module 1: Basis

Tijdens de eerste les maak je kennis met de basisbegrippen en de geschiedenis van wijn. Op de proeftafel staan een aantal witte wijnen, die we proeven volgens de internationale proefmethode van WSET.

  • herkomst van de wijn
  • viticultuur en klimaat: wijnbouw, bodem, weer
  • invloeden op de wijngaard
  • wat betekent terroir?
  • vinificatie: hoe wordt wijn gemaakt?
  • biologische wijnen
  • WSET-proefmethode: systematisch wijnproeven
  • sauvignon blanc, chardonnay, riesling, chenin blanc, sémillon

Module 2

We gaan dieper in op het kiezen van wijn. Hoe lees je een etiket en hoe beoordeel je de kwaliteit van wijn? We proeven deze les rode wijnen.

  • wijn beoordelen en etiketten lezen
  • fouten en onzuiverheden in de wijn
  • bewaren: opslag, bewaartemperatuur
  • serveren: temperatuur, glaswerk
  • is er een verschil tussen wijnen van kurk en schroefdop?
  • hoe zet je een wijnproeverij op?
  • vragen en vooroordelen over wijn
  • wijnen uit Oude Wereld
  • wijnen uit Nederland
  • pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, grenache, syrah

Module 3

De wijngebieden van de Nieuwe Wereld komen aan bod, alsmede de de basisprincipes van de gastronomie.

  • wijnregio’s uit de Nieuwe Wereld
  • basisbegrippen van gastronomie
  • menuleer, smaakleer
  • hoe combineer je wijn met spijs?

Module 4

Op de laatste lesavond doe je een examen en eindigen we de cursus met een gezellige proeverij!

  • examen
  • proeverij met door cursisten meegebrachte wijnen
  • gastronomisch advies, verkoopadvies

Zelfstudie

Reken op ongeveer 6 uur zelfstudie naast het volgen van de lessen.

Examen

Het examen bestaat uit twee delen: eerst proeven, daarna theorie. Voor het proefdeel omschrijf je twee wijnen, waarvan je er één voorziet van een wijnspijs-advies. Het theoretisch deel  bestaat uit 25 meerkeuzevragen en 3 open vragen.

De Wijnstudio is een erkende onderwijsinstelling

De Wijnstudio is een door de overheid erkende Instelling voor Kort Beroeps Onderwijs, wij staan geregistreerd bij het CRKBO. Onze opleidingen zijn volledig belasting-aftrekbaar.

CRKBO_Instelling

Pak je korting: basis Wijncursus én Wijnbrevet

Ben je van plan zowel de Wijncursus als het Wijnbrevet te gaan volgen? Boek ze dan samen en krijg van ons € 25  retour! Ook verzekeren we je dat je dan het WSET-wijnbrevet examen zult halen. Zo niet, betalen wij je herkansing.

Wil je meer weten over de vervolgcursus? Klik hier op Wijnbrevet Den Haag

WSET logo

 



Locatie Den Haag: Bosman wijn

De locatie voor de Basis Wijncursus Den Haag is Bosman Wijnkopers. Een kleine, zelfstandige wijnwinkel, die de focus legt op duurzame wijnen, met een voorliefde voor biologische en biodynamische wijnen. We hebben er een mooie, lichte proefruimte.
Vanaf Den Haag HS is het een kwartiertje met tram 11.

Adres: Frederik Hendriklaan 251
www.bosmanwijnkopers.nl


Lesschema Basis wijncursus - level 1


(Start)Datum: 14 februari 2018 - Den Haag

Datum Tijd Locatie
Woensdag 14 februari 2018 19:30 Bosman Wijnkopers Basiskennis, proefmethode
Woensdag 21 februari 19:30 Bosman Wijnkopers Wijn verkennen, wijnregio
Woensdag 07 maart 19:30 Bosman Wijnkopers Nieuwe wereld, gastronomie
Woensdag 14 maart 19:30 Bosman Wijnkopers Proefsessie, Examen

Inschrijven


(Start)Datum: 05 september 2018 - Den Haag

Datum Tijd Locatie
Woensdag 05 september 2018 19:30 Bosman Wijnkopers Basiskennis, proefmethode
Woensdag 12 september 19:30 Bosman Wijnkopers Wijn verkennen, wijnregio
Woensdag 26 september 19:30 Bosman Wijnkopers Proefsessie, Examen
Woensdag 03 oktober 19:30 Bosman Wijnkopers Nieuwe wereld, gastronomie

Inschrijven



Haagse Stadswijngaard Sommelierwijnen Madeira Wine Ambassador Sherry Educator VDP Ambassador Wijnspijs.nl

De Wijnstudio | Contactpersonen: Jeroen Bronkhorst, Henriëtte Bastiaans | info@wijnstudio.nl | Tel: 070-22 05 430.