info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22 Nederlands English Facebook  

Basis wijncursus Nijmegen level 1

4 avonden, inclusief examen

De Basis wijncursus Nijmegen is geschikt voor beginnende wijnprofessionals en  wijnliefhebbers.

TIJDSDUUR: 4 avonden van 19.30 – 22.30
NIVEAU: professional zonder wijnopleiding, beginner en wijnliefhebber
PRIJS: € 275,- alles inclusief
WIJNEN: 20 goede wijnen
STUDIEBOEK: studieboek, met onder meer 70 testvragen
EXAMEN: inclusief examen, certificaat
INLOG: eigen webpagina met presentaties, oefeningen en tips.

Studieboek

Bij de Basis Wijncursus krijg je ook een studieboek. Test je kennis met behulp van de 70 oefenvragen. Aanbevolen door twee Masters of Wine!

Zoek je een leuk wijn-cadeau ?
Geef de Basis-wijncursus cadeaubon!

Cursusinhoud Basis Wijncursus Nijmegen

Module 1: Basis

Tijdens de eerste les maak je kennis met de basisbegrippen en de geschiedenis van wijn. Op de proeftafel staan een aantal witte wijnen, die we proeven volgens de internationale proefmethode van WSET.

  • herkomst van de wijn
  • viticultuur en klimaat: wijnbouw, bodem, weer
  • invloeden op de wijngaard
  • wat betekent terroir?
  • vinificatie: hoe wordt wijn gemaakt?
  • biologische wijnen
  • WSET-proefmethode: systematisch wijnproeven
  • sauvignon blanc, chardonnay, riesling, chenin blanc, sémillon

Module 2

We gaan dieper in op het kiezen van wijn. Hoe lees je een etiket en hoe beoordeel je de kwaliteit van wijn? We proeven deze les rode wijnen.

  • wijn beoordelen en etiketten lezen
  • fouten en onzuiverheden in de wijn
  • bewaren: opslag, bewaartemperatuur
  • serveren: temperatuur, glaswerk
  • is er een verschil tussen wijnen van kurk en schroefdop?
  • hoe zet je een wijnproeverij op?
  • vragen en vooroordelen over wijn
  • wijnen uit Oude Wereld
  • wijnen uit Nederland
  • pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, grenache, syrah

Module 3

De wijngebieden van de Nieuwe Wereld komen aan bod, alsmede de de basisprincipes van de gastronomie.

  • wijnregio’s uit de Nieuwe Wereld
  • basisbegrippen van gastronomie
  • menuleer, smaakleer
  • hoe combineer je wijn met spijs?

Module 4

Op de laatste lesavond doe je een examen en eindigen we de cursus met een gezellige proeverij!

  • examen
  • proeverij met door cursisten meegebrachte wijnen
  • gastronomisch advies, verkoopadvies

 

Studiebelasting

Om het examen te behalen heb je naast de lessen ongeveer 6 uur zelfstudie nodig.

Examen

Het examen omvat theorie en proeven. De theorie bestaat uit 25 meerkeuzevragen en 3 open vragen. Daarnaast dien je twee wijnen te proeven en te omschrijven, waarvan je één wijn voorziet van een spijsadvies.

De Wijnstudio is een Erkende Onderwijsinstelling

De Wijnstudio is een door de overheid erkende Instelling voor Kort Beroeps Onderwijs, wij staan geregistreerd bij het CRKBO.
Onze opleidingen zijn volledig belastingaftrekbaar.

CRKBO_Instelling  WSET logo

Korting: Basiscursus + Internationaal Wijnbrevet:
met examengarantie!

Als je de Basis Wijncursus Nijmegen  boekt in combinatie met de cursus Internationaal Wijnbrevet (WSET level 2) ontvang je direct € 25,- van ons retour! Bovendien garanderen wij je examen Internationaal Wijnbrevet: indien je het niet haalt, mag je het op onze kosten overdoen.
Klik hier als je meer wilt weten over het Wijnbrevet



Locatie Nijmegen: Blue hotel

Blue hotel heeft stijl, het is enorm gastvrij, het hele team werkt aan een fijne beleving van de gast. Je kunt er heerlijk ontspannen eten – in de keuken! Er zijn kluisjes waar gasten hun wijnen bewaren.

We hebben de chique boardroom tot onze beschikking.
We kunnen ons geen betere plek wensen om een wijncursus te geven.

Oranjesingel 14
www.blue-nijmegen.nl

 


Lesschema Basis wijncursus - level 1


(Start)Datum: 28 januari 2019 - Nijmegen

DatumTijdLocatie
Maandag 28 januari 201919:30Blue hotelBasiskennis, proefmethode
Maandag 04 februari19:30Blue hotelWijn verkennen, wijnregio's
Maandag 11 februari19:30Blue hotelNieuwe wereld, gastronomie
Maandag 18 februari19:30Blue hotelExamen, proefsessie

Inschrijven


(Start)Datum: 03 juni 2019 - Nijmegen

DatumTijdLocatie
Maandag 03 juni 201919:30Blue hotelBasiskennis, proefmethode
Maandag 17 juni19:30Blue hotelWijn verkennen, wijnregio's
Maandag 24 juni19:30Blue hotelNieuwe wereld, gastronomie
Maandag 01 juli19:30Blue hotelExamen, proefsessie

Inschrijven



Haagse Stadswijngaard Sommelierwijnen Madeira Wine Ambassador Sherry Educator VDP Ambassador Wijnspijs.nl

De Wijnstudio | Contactpersonen: Jeroen Bronkhorst, Henriëtte Bastiaans | info@wijnstudio.nl | Tel: (043) 450 15 22.