Wijncursus – aanbod

Bilthoven

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Bilthoven

Volg je eigen wijncursus in Bilthoven.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd welkom.
In het groene hart van Utrecht hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen, op diverse locaties.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een degelijke en praktische basis op van wijnkennis en wijnproeven. Je leert over wijnbouw, hoe de wijnboer druiven verbouwt, en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. Samen bespreken we de tien belangrijkste druivenrassen, en vinificatie ofwel wijn maken. En de keuzes van de wijnmaker. Je leert proeven met behulp van de Systematisch Proefmethode. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Bilthoven geeft je veel zelfvertrouwen, in theorie en bij het proeven! Een gedegen basisopleiding, met veel plezier, dat is wat je kunt verwachten

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

Behaal In acht avonden het WSET Internationaal Wijnbrevet in Bilthoven, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! 30 druivenrassen en hun eigenschappen, wijnbouwgebieden in Europa en daarbuiten, viticultuur en wijn maken, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En uiteraard oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

Voor deze intensieve opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben. Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd dé wijnopleiding voor sommeliers, vinologen, importeurs, winkeliers en wijnschrijvers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn ook van harte welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers, wijn te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel en aan klanten. Je krijgt extra lesmaterialen, en er is een persoonlijke studiebegeleider. Afsluitend maak je een landelijk examen theorie en proeven.

Locaties

Wijnhuis Zuid Bilthoven
Julianalaan 4
3722 GP, Bilthoven

Wijnhuis Zuid Bilthoven

Julianalaan 4
3722 GP, Bilthoven

Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!
Met mijn team een wijn-spijscursus gevolgd bij de Wijnstudio. Een vlotte, duidelijk begeleiding en levendige discussies. Ik raad iedereen die werkt in de horeca en meer wil weten over het combineren van wijn en spijs aan om deze cursus te volgen. Na afloop heb je in ieder geval een goede basis gelegd en kan je aan de slag.
Bart van Doorn
Bart van Doorn
Wijn & spijscursus
Vakkundige docenten zorgen voor gevarieerde lessen boordevol eigen ervaringen en ruimte voor discussie. Dit zorgt voor interactieve lessen waarin je constant geprikkeld wordt. Uitstekend contact met de organisatie. De studiemethode is duidelijk ingedeeld met veel aandacht voor het examen. De Wijnstudio zorgt voor een soepel, prettig traject met goede resultaten!
Verschillende leraren met allemaal een andere achtergrond en levensverhaal die allemaal één passie delen: wijn. De goedkoopste WSET Advanced cursus die er is, maar dat heeft absoluut niet afgedaan aan de kwaliteit van de lessen. Geweldige cursus die ik iedereen kan aanraden!
Als de cursus dan eenmaal echt begint….in één woord geweldig! Wat een fantastische docenten gaven er les en wat een prachtige –veelheid aan- wijnen mochten we proeven. Het maakte de voorgaande droge uren blokken, waarbij je in bad en bed en bank in slaap viel met het boek op je voorhoofd vastgeplakt helemaal goed… dit smaakt naar meer. Proost en dank je wel, Wijnstudio!
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.