Wijncursus - aanbod

Blauwestad

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Blauwestad

Volg je eigen wijncursus in Blauwestad, op de grens van Groningen en Friesland.
Je bent altijd welkom, alleen, met vrienden, met je partner of collega.
Start met de basiscursus, en groei door naar WSET level 2 en level 3.

Level 1
Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een degelijke basis op. Je leert over viticultuur, ofwel wijnbouw: hoe worden wijndruiven geteeld, wat is de invloed van bodem en klimaat op de wijn. De 10 belangrijkste druivenrassen van de wereld hebben ieder een eigen verhaal. Daarna volgt viticultuur, het wijn maken, en de keuzes van de wijnmaker. Alle grote wijngebieden van de wereld, wijn en spijs; de Basis Wijncursus behandelt alle belangrijke wijn-onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Blauwestad geeft je zelfvertrouwen, je krijgt een goede theoretisch basis en je leert proeven.

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In 8 avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken in Europa en daarbuiten, viticultuur en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.

Locaties

Paviljoen Flonk
Funenbrug 1
9684 AV, Finsterwolde

Paviljoen Flonk

Funenbrug 1
9684 AV, Finsterwolde

Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!
Vakkundige docenten zorgen voor gevarieerde lessen boordevol eigen ervaringen en ruimte voor discussie. Dit zorgt voor interactieve lessen waarin je constant geprikkeld wordt. Uitstekend contact met de organisatie. De studiemethode is duidelijk ingedeeld met veel aandacht voor het examen. De Wijnstudio zorgt voor een soepel, prettig traject met goede resultaten!
Een fijne leerzame en gezellige cursus, de combinatie van een enthousiaste docente, mooie locatie en veel interessante leerstof maakt deze cursus zeker de moeite waard!  
Joeri ten Vaarwerk
Joeri ten Vaarwerk
Basis wijncursus
Vanwege mijn horecawerk wilde ik meer weten over wijn, nog beter leren proeven. Ik heb voor WSET gekozen omdat het internationaal erkend wordt en meer ‘doorgroei’ mogelijkheden heeft. Dankzij deze cursus ben ik wijn nog veel meer gaan waarderen. Intussen spaar ik verder om level 3 van WSET te gaan volgen.