Wijncursus - aanbod

Breda

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Breda

Volg je eigen wijncursus in Breda.
Kom alleen, met je vrienden, met je partner, je bent altijd welkom.
In Breda bieden wij onderstaande wijncursussen aan.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een mooie basis over wijn op. Je leert over het wijngaardwerk: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloeden van bodem en klimaat op de wijnen zijn. De 10 belangrijkste druivenrassen en wijnmaken: de keuzes van een wijnmaker. En nog vele andere interessante onderwerpen. Veel tijd besteden we aan het systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Breda geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In 8 avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gewilde wijncursus ter wereld. 30 druivenrassen en hun karakter, wijngebieden in Europa tot aan alle belangrijke gebieden in de Nieuwe Wereld, viticultuur en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de Internationale Systematische Proefmethode (SAT). Het examen wordt landelijk afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

Om deel te nemen aan deze uitgebreide cursus raden we je aan om het (internationale) wijnbrevet te hebben behaald. De cursus bestaat uit 9 lesavonden, inclusief een examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur per week aan zelfstudie te besteden. Deze opleiding is wereldwijd de eerste keuze voor sommeliers, vinologen, importeurs, winkeliers en wijnschrijvers. Desalniettemin zijn ook gemotiveerde wijnliefhebbers van harte welkom. Met WSET level 3 ben je in staat om diepgaande gesprekken te voeren met wijnmakers, wijn aan- en verkopen te doen, en deskundig advies te geven over wijn, zowel aan tafel als aan klanten. Je ontvangt extra lesmateriaal en hebt persoonlijke studiebegeleiding. De cursus wordt afgerond met een landelijk examen waar zowel theoretische kennis als proefvaardigheden worden getoetst.

Locaties

Wijnhuis Oktober
Wilhelminastraat 52
4818 SH, Breda

Wijnhuis Oktober

Wilhelminastraat 52
4818 SH, Breda

Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
De drie cursussen die ik tot nu toe bij jullie heb gevolgd hebben mij enorm veel geleerd en mij zo mogelijk nog enthousiaster gemaakt over wijn (en spijs)!  Ik was altijd al geïnteresseerd in wijn, voornamelijk in combinatie met eten.  Ik heb de basiscursus, WSET 2 en Wijn en Spijs met distinction afgerond. Eén waarschuwing… Je raakt wel verwend naarmate je kennis toeneemt!
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.