Wijncursus - aanbod

Bussum

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Bussum

Volg je eigen wijncursus in het Gooi.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd welkom bij de Wijnstudio.
In het Gooi bieden wij onderstaande cursussen aan.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden leer je in gezellige sfeer meer over wijn. Je leert over wijnbouw en wijnmaken: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. De 10 belangrijkste druivenrassen en vinificatie: de keuzes van de wijnmaker zoals het gebruik van houten vaten. En nog vele andere essentiële onderwerpen. Ruime tijd besteden we aan het systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren, super leuk. De Basis Wijncursus in Bussum geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In 8 avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gewilde wijncursus ter wereld. 30 druivenrassen en hun karakter, wijngebieden in Europa tot aan alle belangrijke gebieden in de Nieuwe Wereld, viticultuur en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de Internationale Systematische Proefmethode (SAT). Het examen wordt landelijk afgenomen.

Locaties

Il diVino wijnwinkel – Bussum
Havenstraat 136
1404 EM, Bussum

Il diVino wijnwinkel – Bussum

Havenstraat 136
1404 EM, Bussum

Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
Een fijne leerzame en gezellige cursus, de combinatie van een enthousiaste docente, mooie locatie en veel interessante leerstof maakt deze cursus zeker de moeite waard!  
Joeri ten Vaarwerk
Joeri ten Vaarwerk
Basis wijncursus