Wijncursus - aanbod

Den Bosch

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Den Bosch

Volg je eigen wijncursus in Den Bosch.
Alleen, met wijnvrienden, met partner, je bent altijd welkom.
In de hoofdstad van Noord-Brabant hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een goede basis op. Je leert over viticultuur: hoe wijndruiven in diverse wijnlanden worden verbouwd en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. De 10 belangrijkste witte en blauwe druivenrassen en wijnmaken: de keuzes van de producent. En nog vele andere belangrijke onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je hoe dat in de praktijk werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met een hoop plezier samen met je mede-cursisten een wijn naar eigen keuze presenteren. De Basis Wijncursus in Den Bosch geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

8 avonden, dan behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! Wij bespreken de belangrijkste 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken in Europa en daarbuiten, wijnbouw en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode (WSET 2 SAT). Het examen wordt landelijk afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

Voor deze intensieve opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben. Er zijn 9 lesavonden, plus een landelijk examentraining. We adviseren ten minste 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd dé belangrijkste wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnschrijvers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn ook welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers over de hele wereld, wijn te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een studiebegeleider met wie de voortgang van je studie bespreekt. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.

Wijn & Spijscursus

De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1. Deze cursus wordt altijd gehouden in een goed gastronomisch restaurant.
We proeven in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan er met elkaar over praten: hoe maak je goede culinaire combinaties, welke regels helpen je dat te begrijpen. Je leert over menuleer, kennis over producten, koken naar het gerecht en de wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.

Locaties

Restaurant Le Vin ‘x
Verwersstraat 18
5211 HW, Den Bosch
Pollevie
Hofvijver 2b
5223 MC, Den Bosch

Restaurant Le Vin ‘x

Verwersstraat 18
5211 HW, Den Bosch

Pollevie

Hofvijver 2b
5223 MC, Den Bosch

Vanwege mijn horecawerk wilde ik meer weten over wijn, nog beter leren proeven. Ik heb voor WSET gekozen omdat het internationaal erkend wordt en meer ‘doorgroei’ mogelijkheden heeft. Dankzij deze cursus ben ik wijn nog veel meer gaan waarderen. Intussen spaar ik verder om level 3 van WSET te gaan volgen.
Met mijn team een wijn-spijscursus gevolgd bij de Wijnstudio. Een vlotte, duidelijk begeleiding en levendige discussies. Ik raad iedereen die werkt in de horeca en meer wil weten over het combineren van wijn en spijs aan om deze cursus te volgen. Na afloop heb je in ieder geval een goede basis gelegd en kan je aan de slag.
Bart van Doorn
Bart van Doorn
Wijn & spijscursus
Als de cursus dan eenmaal echt begint….in één woord geweldig! Wat een fantastische docenten gaven er les en wat een prachtige –veelheid aan- wijnen mochten we proeven. Het maakte de voorgaande droge uren blokken, waarbij je in bad en bed en bank in slaap viel met het boek op je voorhoofd vastgeplakt helemaal goed… dit smaakt naar meer. Proost en dank je wel, Wijnstudio!
Het eerste contact met de Wijnstudio was tijdens  de ‘Masterclass the diversity of Riesling’ door Romana Echensperger MW. Vanaf dat moment heb ik vele masterclasses gevolgd bij de Wijnstudio en uiteindelijk mijn WSET level 3 Advanced Course behaald. Zowel het docentenkorps als de kwaliteit van de lessen zijn top! Het lesmateriaal en de communicatie rond de lessen is altijd zeer verzorgd.  
Leren over wijn & spijs bij de Wijnstudio is in een ontspannen sfeer heel veel leren en bovendien praktisch aan de slag. Precies wat ik zocht!
David Huijbers
David Huijbers
Wijn & spijscursus
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!
De drie cursussen die ik tot nu toe bij jullie heb gevolgd hebben mij enorm veel geleerd en mij zo mogelijk nog enthousiaster gemaakt over wijn (en spijs)!  Ik was altijd al geïnteresseerd in wijn, voornamelijk in combinatie met eten.  Ik heb de basiscursus, WSET 2 en Wijn en Spijs met distinction afgerond. Eén waarschuwing… Je raakt wel verwend naarmate je kennis toeneemt!