Wijncursus - aanbod
Den Bosch
Een passende wijncursus voor jou!
Volg je eigen wijncursus in Den Bosch.
Alleen, met wijnvrienden, met partner, je bent altijd welkom.
In de hoofdstad van Noord-Brabant hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen.
Level 1
de Basis Wijncursus
In vier avonden bouw je een goede basis op. Je leert over viticultuur: hoe wijndruiven in diverse wijnlanden worden verbouwd en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. De 10 belangrijkste witte en blauwe druivenrassen en wijnmaken: de keuzes van de producent. En nog vele andere belangrijke onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je hoe dat in de praktijk werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met een hoop plezier samen met je mede-cursisten een wijn naar eigen keuze presenteren. De Basis Wijncursus in Den Bosch geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!
WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet
8 avonden, dan behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! Wij bespreken de belangrijkste 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken in Europa en daarbuiten, wijnbouw en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode (WSET 2 SAT). Het examen wordt landelijk afgenomen.
WSET level 3
Advanced – sommelierniveau
Voor deze intensieve opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben. Er zijn 9 lesavonden, plus een landelijk examentraining. We adviseren ten minste 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd dé belangrijkste wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnschrijvers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn ook welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers over de hele wereld, wijn te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een studiebegeleider met wie de voortgang van je studie bespreekt. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.
Wijn & Spijscursus
De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1. Deze cursus wordt altijd gehouden in een goed gastronomisch restaurant.
We proeven in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan er met elkaar over praten: hoe maak je goede culinaire combinaties, welke regels helpen je dat te begrijpen. Je leert over menuleer, kennis over producten, koken naar het gerecht en de wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.