Wijncursus - aanbod
Den Haag
Een passende wijncursus voor jou!
Volg je eigen wijncursus in Den Haag.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd welkom.
In Zuid-Hollands hoofdstad hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen, op diverse locaties.
Level 1
de Basis Wijncursus
In vier avonden krijg je een goede basis wat je wijnkennis betreft. Leer meer over viticultuur: hoe de wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. De 10 belangrijkste druivenrassen en wijnmaken: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere interessante onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan de systematische proefmethode van de WSET, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Den Haag geeft je meer zelfvertrouwen, in theorie en proeven!
WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet
Behaal in slechts acht avonden je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! De belangrijkste 30 druivenrassen en hun eigenschappen, wijnstreken in Europa en daarbuiten, wijnbouw en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, hoe ziet de ideale wijnkelder eruit en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.
WSET level 3
Advanced – sommelierniveau
Voor deze pittige wijnopleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben (SDEN 3 mag ook). Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd dé wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnbloggers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn ook van harte welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers over de hele wereld, wijn aan te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel en bij vrienden of familie. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een mentor. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.
Wijn & Spijscursus
De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1 (of SDEN 2). Deze cursus wordt altijd gehouden in een goed restaurant, ook in je eigen stad Den Haag.
We proeven in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan er met elkaar over praten: hoe maak je goede gastronomische combinatie’s, welke regels helpen je dat allemaal eenvoudig te begrijpen. Je leert veel over menuleer, productkennis, koken naar het gerecht en de wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.