Wijncursus - aanbod

Den Haag

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Den Haag

Volg je eigen wijncursus in Den Haag.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd welkom.
In Zuid-Hollands hoofdstad hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen, op diverse locaties.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden krijg je een goede basis wat je wijnkennis betreft. Leer meer over viticultuur: hoe de wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. De 10 belangrijkste druivenrassen en wijnmaken: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere interessante onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan de systematische proefmethode van de WSET, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Den Haag geeft je meer zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

Behaal in slechts acht avonden je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! De belangrijkste 30 druivenrassen en hun eigenschappen, wijnstreken in Europa en daarbuiten, wijnbouw en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, hoe ziet de ideale wijnkelder eruit en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

Voor deze pittige wijnopleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben (SDEN 3 mag ook). Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd dé wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnbloggers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn ook van harte welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers over de hele wereld, wijn aan te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel en bij vrienden of familie. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een mentor. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.

Wijn & Spijscursus

De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1 (of SDEN 2). Deze cursus wordt altijd gehouden in een goed restaurant, ook in je eigen stad Den Haag.
We proeven in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan er met elkaar over praten: hoe maak je goede gastronomische combinatie’s, welke regels helpen je dat allemaal eenvoudig te begrijpen. Je leert veel over menuleer, productkennis, koken naar het gerecht en de wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.

Locaties

Bosman Wijnkopers
Frederik Hendriklaan 251
2582 CC, Den Haag
Le Bouchon
Valeriusstraat 51
2517 HN, Den Haag

Bosman Wijnkopers

Frederik Hendriklaan 251
2582 CC, Den Haag

Le Bouchon

Valeriusstraat 51
2517 HN, Den Haag

Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!
Met mijn team een wijn-spijscursus gevolgd bij de Wijnstudio. Een vlotte, duidelijk begeleiding en levendige discussies. Ik raad iedereen die werkt in de horeca en meer wil weten over het combineren van wijn en spijs aan om deze cursus te volgen. Na afloop heb je in ieder geval een goede basis gelegd en kan je aan de slag.
Bart van Doorn
Bart van Doorn
Wijn & spijscursus
Vakkundige docenten zorgen voor gevarieerde lessen boordevol eigen ervaringen en ruimte voor discussie. Dit zorgt voor interactieve lessen waarin je constant geprikkeld wordt. Uitstekend contact met de organisatie. De studiemethode is duidelijk ingedeeld met veel aandacht voor het examen. De Wijnstudio zorgt voor een soepel, prettig traject met goede resultaten!
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
Verschillende leraren met allemaal een andere achtergrond en levensverhaal die allemaal één passie delen: wijn. De goedkoopste WSET Advanced cursus die er is, maar dat heeft absoluut niet afgedaan aan de kwaliteit van de lessen. Geweldige cursus die ik iedereen kan aanraden!
Als de cursus dan eenmaal echt begint….in één woord geweldig! Wat een fantastische docenten gaven er les en wat een prachtige –veelheid aan- wijnen mochten we proeven. Het maakte de voorgaande droge uren blokken, waarbij je in bad en bed en bank in slaap viel met het boek op je voorhoofd vastgeplakt helemaal goed… dit smaakt naar meer. Proost en dank je wel, Wijnstudio!