Wijncursus - aanbod

Eindhoven

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Eindhoven

Volg je eigen wijncursus in Eindhoven.
Alleen of met vrienden, met je partner, je bent altijd welkom.
In Eindhoven hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een degelijke basis op. Je leert over wijnbouw: hoe de fruitteler/wijnboer wijndruiven verbouwd en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. Wij bespreken de tien belangrijkste druivenrassen en vinificatie: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere belangrijke en spannende onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan het systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren, dit is echt leuk! De Basis Wijncursus in Eindhoven geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In 8 avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijnopleiding ter wereld! 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken in Europa en daarbuiten, wijnbouw en wijnmaken, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode (WSET 2 – SAT). Het examen wordt landelijk centraal in Nederland afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

Voor deze opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet afgerond hebben (SDEN 3 mag ook). Er zijn negen lesavonden, plus een examentraining. We adviseren gemiddeld negen uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd dé wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnschrijvers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn ook van harte welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers, diverse wijnen te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een studiebegeleider. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.

Wijn & Spijscursus

De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1 (of SDEN 2). Deze cursus wordt altijd gehouden in een goed restaurant.
We proeven in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan er met elkaar over praten: hoe maak je goede gastronomische combinatie’s, welke regels helpen je dat allemaal eenvoudig te begrijpen. Je leert veel over menuleer, productkennis, koken naar het gerecht en de wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.

Locaties

Bottle Shop
Geldropseweg 86
5611 SK, Eindhoven
MENEER VAN DE WIJN (Wijnhoeve Heeze)
Kapelstraat 29
5591 HC, Heeze

Bottle Shop

Geldropseweg 86
5611 SK, Eindhoven

MENEER VAN DE WIJN (Wijnhoeve Heeze)

Kapelstraat 29
5591 HC, Heeze

Vakkundige docenten zorgen voor gevarieerde lessen boordevol eigen ervaringen en ruimte voor discussie. Dit zorgt voor interactieve lessen waarin je constant geprikkeld wordt. Uitstekend contact met de organisatie. De studiemethode is duidelijk ingedeeld met veel aandacht voor het examen. De Wijnstudio zorgt voor een soepel, prettig traject met goede resultaten!
Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Vanwege mijn horecawerk wilde ik meer weten over wijn, nog beter leren proeven. Ik heb voor WSET gekozen omdat het internationaal erkend wordt en meer ‘doorgroei’ mogelijkheden heeft. Dankzij deze cursus ben ik wijn nog veel meer gaan waarderen. Intussen spaar ik verder om level 3 van WSET te gaan volgen.
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
De drie cursussen die ik tot nu toe bij jullie heb gevolgd hebben mij enorm veel geleerd en mij zo mogelijk nog enthousiaster gemaakt over wijn (en spijs)!  Ik was altijd al geïnteresseerd in wijn, voornamelijk in combinatie met eten.  Ik heb de basiscursus, WSET 2 en Wijn en Spijs met distinction afgerond. Eén waarschuwing… Je raakt wel verwend naarmate je kennis toeneemt!
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.