Wijncursus - aanbod

Gouda

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Gouda

Volg je eigen wijncursus in Gouda.
Alleen, met vrienden of met partner, je bent altijd welkom.
In Gouda hebben we onderstaand aanbod aan wijncursussen.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een degelijke basis op. Je leert over wijnbouw en hoe wijndruiven verbouwd worden. Je leert ook meer over de invloed van bodem en klimaat op de wijn. De 10 belangrijkste druivenrassen en vinificatie: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere essentiële onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan het systematisch proeven, we leren je step by step hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren, erg leuk. De Basis Wijncursus in Gouda geeft je zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In 8 avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet ook in het Zuiden van Nederland, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken in Europa en daarbuiten, wijnbouw en wijnmaken, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Van het serveren tot het bewaren van wijnen. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.

Wijn & Spijscursus

De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1. Deze cursus wordt altijd gehouden in een goed restaurant.
We proeven in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen, deze gaan we er met elkaar proeven en bespreken: hoe maak je een goede gastronomische combinatie, welke regels helpen je dat te begrijpen. Je leert meer over menuleer, productkennis, koken naar het gerecht en de juiste wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.

Locaties

Pandora’s Bottle
Raam 140
2801 VN, Gouda
Restaurant Chaplin’s
Jeruzalemstraat 2
2801 JE, Gouda

Pandora’s Bottle

Raam 140
2801 VN, Gouda

Restaurant Chaplin’s

Jeruzalemstraat 2
2801 JE, Gouda

Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus