Wijncursus - aanbod
Groningen
Een passende wijncursus voor jou!
Volg je eigen wijncursus in Groningen.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd welkom.
In Groningen hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen.
Level 1
de Basis Wijncursus
Deze korte maar krachtige cursus leert je in vier avonden de belangrijkste feiten over wijn. Je leert over het werk in de wijngaard: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op diverse wijnen zijn. Wereld’s 10 belangrijkste druivenrassen en vinificatie: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere interessante onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je het examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Groningen geeft je meer zelfvertrouwen, in theorie en proeven!
WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet
In acht avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! Een ervaren docent bespreekt met je 30 druivenrassen en hun eigenschappen, wijnstreken in Europa en daarbuiten, wijnbouw en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete tot edelzoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En wij oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.
WSET level 3
Advanced – sommelierniveau
Voor deze stevige wijnopleiding moet je het internationaal wijnbrevet afgerond hebben (SDEN 3 mag bij uitzondering ook). Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week, dit heb je echt wel nodig om te kunnen slagen. Het is wereldwijd dé wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnbloggers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn ook van harte welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers over de hele wereld, wijn aan te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel en bij vrienden of familie. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een mentor. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.
Wijn & Spijscursus
De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1 (of SDEN 2). Onze wijn en spijs cursus wordt altijd gehouden in een goed restaurant.
We proeven gezamenlijk gedurende drie dagdelen 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan er met elkaar over praten: hoe maak je goede gastronomische combinatie’s, welke regels helpen je dat allemaal eenvoudig te begrijpen. Je leert veel over menuleer, productkennis, koken naar het gerecht en de wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.