Wijncursus - aanbod

Groningen

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Groningen

Volg je eigen wijncursus in Groningen.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd welkom.
In Groningen hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen.

Level 1
de Basis Wijncursus

Deze korte maar krachtige cursus leert je in vier avonden de belangrijkste feiten over wijn. Je leert over het werk in de wijngaard: hoe wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op diverse wijnen zijn. Wereld’s 10 belangrijkste druivenrassen en vinificatie: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere interessante onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je het examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Groningen geeft je meer zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In acht avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! Een ervaren docent bespreekt met je 30 druivenrassen en hun eigenschappen, wijnstreken in Europa en daarbuiten, wijnbouw en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete tot edelzoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En wij oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

Voor deze stevige wijnopleiding moet je het internationaal wijnbrevet afgerond hebben (SDEN 3 mag bij uitzondering ook). Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week, dit heb je echt wel nodig om te kunnen slagen. Het is wereldwijd dé wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnbloggers, maar gemotiveerde wijnliefhebbers zijn ook van harte welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers over de hele wereld, wijn aan te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel en bij vrienden of familie. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een mentor. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.

Wijn & Spijscursus

De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1 (of SDEN 2). Onze wijn en spijs cursus wordt altijd gehouden in een goed restaurant.
We proeven gezamenlijk gedurende drie dagdelen 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan er met elkaar over praten: hoe maak je goede gastronomische combinatie’s, welke regels helpen je dat allemaal eenvoudig te begrijpen. Je leert veel over menuleer, productkennis, koken naar het gerecht en de wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.

Locaties

Henri Bloem Groningen
Verlengde Hereweg 26-28
9722 AC, Groningen
Paviljoen Sterrebos
Helperzoom 3b
9722 BD, Groningen

Henri Bloem Groningen

Verlengde Hereweg 26-28
9722 AC, Groningen

Paviljoen Sterrebos

Helperzoom 3b
9722 BD, Groningen

Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
De drie cursussen die ik tot nu toe bij jullie heb gevolgd hebben mij enorm veel geleerd en mij zo mogelijk nog enthousiaster gemaakt over wijn (en spijs)!  Ik was altijd al geïnteresseerd in wijn, voornamelijk in combinatie met eten.  Ik heb de basiscursus, WSET 2 en Wijn en Spijs met distinction afgerond. Eén waarschuwing… Je raakt wel verwend naarmate je kennis toeneemt!
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.
Via via werd mij getipt om de WSET lessen bij de Wijnstudio te doen. Na de eerste les was ik helemaal gelukkig. Wat gaaf om elke les weer mensen voor je neus te hebben die weten wat ze vertellen, waarbij de passie van hen afspat. Ik heb een referentiekader opgebouwd waarmee ik alle wijnen kan proeven en beoordelen.