Wijncursus - aanbod

Hilversum

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Hilversum

Volg je eigen wijncursus in Hilversum.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd welkom.
In Hilversum hebben we een divers aanbod aan wijncursussen.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een degelijke basis over wijn op. Je leert meer over viticultuur: hoe de wijndruiven verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de stijl van diverser wijnen zijn. De 10 belangrijkste witte en blauwe druivenrassen en vinificatie: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere spannende onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan het systematisch proeven, we leren je hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Hilversum geeft je uiteindelijk meer zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In 8 avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet, de meest gevolgde wijncursus over de hele wereld! 30 druivenrassen en hun karakter, wijngaarden in Europa en daarbuiten, wijnbouw en vinificatie, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Serveren, bewaren en gastronomie. En wij oefenen we met de internationale systematische proefmethode (WSET 2 SAT). Het examen wordt centraal in Nederland afgenomen.

Locaties

Il diVino wijnwinkel – Hilversum
Bussummerstraat 6
1211 BK, Hilversum

Il diVino wijnwinkel – Hilversum

Bussummerstraat 6
1211 BK, Hilversum

Als wijnliefhebber, maar nog geen kenner, vond ik de beoordeling van wijnen vaak een hoog blabla-gehalte hebben. Ik heb er een hoop van geleerd en ben nog meer liefhebber geworden. Ik vond de cursus goed opgezet, zeer goed lesmateriaal (het boek en dan vooral de ‘aromacirkel’! Die gebruik ik nog wekelijks!) en vooral leuke avonden met leuke mensen. En een wijntje natuurlijk.
Kees de Jong
Kees de Jong
Basis wijncursus
Na geweldig goede service en adviezen van de Wijnstudio ben ik gestart met de WSET level 2 cursus. Veel geleerd deze eerste week! Wijn leren beoordelen en het communiceren over wijn geoefend. Geleerd wat ik kan lezen op alle etiketten en over het opslaan, bewaren en serveren van wijn. Een enthousiaste nieuwe cursist.
Marjolein Coppens-Hofman
Marjolein Coppens-Hofman
Internationaal Wijnbrevet – WSET 2
Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
De drie cursussen die ik tot nu toe bij jullie heb gevolgd hebben mij enorm veel geleerd en mij zo mogelijk nog enthousiaster gemaakt over wijn (en spijs)!  Ik was altijd al geïnteresseerd in wijn, voornamelijk in combinatie met eten.  Ik heb de basiscursus, WSET 2 en Wijn en Spijs met distinction afgerond. Eén waarschuwing… Je raakt wel verwend naarmate je kennis toeneemt!
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.