Wijncursus - aanbod

Maastricht

Een passende wijncursus voor jou!

Mood photo for Maastricht

Volg je eigen wijncursus in Maastricht.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd van harte welkom.
In de hoofdstad van Limburg hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen, op diverse locaties.

Level 1
de Basis Wijncursus

In vier avonden bouw je een degelijke wijn basiskennis op. Je leert meer over viticultuur: hoe wijndruiven in verschillende wijnlanden (ook Limburg) verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. De 10 belangrijkste druivenrassen en vinificatie: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere spannende onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je exact hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Maastricht geeft je meer zelfvertrouwen, in theorie en proeven!

WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet

In 8 avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet ook in het Zuiden van Nederland, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken in Europa en daarbuiten, wijnbouw en wijnmaken, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Van het serveren tot het bewaren van wijnen. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.

WSET level 3
Advanced – sommelierniveau

Voor deze opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet of een gelijkwaarde opleiding afgerond hebben. Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd de belangrijkste wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnschrijvers, maar ook gemotiveerde wijnliefhebbers zijn bij deze pittige opleiding welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers, wijn te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel of bij klanten. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een mentor die gedurende de opleiding met je contact houdt. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.

Wijn & Spijscursus

De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1 (of SDEN 2). Deze cursus wordt altijd gehouden in een goed restaurant.
We proeven in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan er met elkaar over praten: hoe maak je goede gastronomische combinatie’s, welke regels helpen je dat allemaal eenvoudig te begrijpen. Je leert veel over menuleer, productkennis, koken naar het gerecht en de wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.

Locaties

Kruisherenhotel
Kruisherengang 19
6211 NW, Maastricht
Beluga loves you
Plein 1992 huisnummer 12
6221 JP, Maastricht
Château St. Gerlach
Joseph Corneli Allee 1
6301 KK, Houthem (Valkenburg a/d Geul)
Vojacek Wijnen
Tongerseweg 15
6211 LT, Maastricht
Urban Winery Maastricht
Alexander Battalaan 31
6221 CA, Maastricht

Kruisherenhotel

Kruisherengang 19
6211 NW, Maastricht

Beluga loves you

Plein 1992 huisnummer 12
6221 JP, Maastricht

Château St. Gerlach

Joseph Corneli Allee 1
6301 KK, Houthem (Valkenburg a/d Geul)

Vojacek Wijnen

Tongerseweg 15
6211 LT, Maastricht

Urban Winery Maastricht

Alexander Battalaan 31
6221 CA, Maastricht

Het was een leuke en super interessante cursus, gegeven door een aardige en deskundige docent!
Je steekt er echt wat van op.
Sikko Klaver
Sikko Klaver
Basis wijncursus
Met mijn team een wijn-spijscursus gevolgd bij de Wijnstudio. Een vlotte, duidelijk begeleiding en levendige discussies. Ik raad iedereen die werkt in de horeca en meer wil weten over het combineren van wijn en spijs aan om deze cursus te volgen. Na afloop heb je in ieder geval een goede basis gelegd en kan je aan de slag.
Bart van Doorn
Bart van Doorn
Wijn & spijscursus
De drie cursussen die ik tot nu toe bij jullie heb gevolgd hebben mij enorm veel geleerd en mij zo mogelijk nog enthousiaster gemaakt over wijn (en spijs)!  Ik was altijd al geïnteresseerd in wijn, voornamelijk in combinatie met eten.  Ik heb de basiscursus, WSET 2 en Wijn en Spijs met distinction afgerond. Eén waarschuwing… Je raakt wel verwend naarmate je kennis toeneemt!
Als de cursus dan eenmaal echt begint….in één woord geweldig! Wat een fantastische docenten gaven er les en wat een prachtige –veelheid aan- wijnen mochten we proeven. Het maakte de voorgaande droge uren blokken, waarbij je in bad en bed en bank in slaap viel met het boek op je voorhoofd vastgeplakt helemaal goed… dit smaakt naar meer. Proost en dank je wel, Wijnstudio!
Zakelijk en privé ga ik vaak uit eten maar ik heb nooit goed de wijnkaart kunnen lezen. De wijncursus van de Wijnstudio en ook het enthousiasme van de wijndocente heeft mij enorm verder gebracht en niet alleen de Basiscursus doen volgen, maar ook het vervolg. Dankzij de wijncursus ben ik wijnliefhebber geworden.
Verschillende leraren met allemaal een andere achtergrond en levensverhaal die allemaal één passie delen: wijn. De goedkoopste WSET Advanced cursus die er is, maar dat heeft absoluut niet afgedaan aan de kwaliteit van de lessen. Geweldige cursus die ik iedereen kan aanraden!
Via via werd mij getipt om de WSET lessen bij de Wijnstudio te doen. Na de eerste les was ik helemaal gelukkig. Wat gaaf om elke les weer mensen voor je neus te hebben die weten wat ze vertellen, waarbij de passie van hen afspat. Ik heb een referentiekader opgebouwd waarmee ik alle wijnen kan proeven en beoordelen.
Leren over wijn & spijs bij de Wijnstudio is in een ontspannen sfeer heel veel leren en bovendien praktisch aan de slag. Precies wat ik zocht!
David Huijbers
David Huijbers
Wijn & spijscursus
Een wijncursus volgen bij de wijnstudio is een beleving. We hebben echt genoten van deze cursus. Zo gingen wij vol vertrouwen het examen tegemoet. Wij hebben naast het certificaat iets net zo belangrijks meegekregen…een nog grotere passie en interesse voor wijnsoorten! Dit alles door de waanzinnige begeleiding. Dank voor de inspirerende en leerzame weken!