Wijncursus - aanbod
Maastricht
Een passende wijncursus voor jou!

Volg je eigen wijncursus in Maastricht.
Alleen, met vrienden, met partner, je bent altijd van harte welkom.
In de hoofdstad van Limburg hebben we een ruim aanbod aan wijncursussen, op diverse locaties.
Level 1
de Basis Wijncursus
In vier avonden bouw je een degelijke wijn basiskennis op. Je leert meer over viticultuur: hoe wijndruiven in verschillende wijnlanden (ook Limburg) verbouwd worden en wat de invloed van bodem en klimaat op de wijn is. De 10 belangrijkste druivenrassen en vinificatie: de keuzes van de wijnmaker. En nog vele andere spannende onderwerpen. De helft van de tijd besteden we aan systematisch proeven, we leren je exact hoe dat werkt. In de laatste les doe je examen en ga je met je mede-cursisten zelf een wijn presenteren. De Basis Wijncursus in Maastricht geeft je meer zelfvertrouwen, in theorie en proeven!
WSET level 2
het Internationaal Wijnbrevet
In 8 avonden behaal je het WSET Internationaal Wijnbrevet ook in het Zuiden van Nederland, de meest gevolgde wijncursus ter wereld! 30 druivenrassen en hun karakter, wijnstreken in Europa en daarbuiten, wijnbouw en wijnmaken, mousserende, versterkte en zoete wijnen. Van het serveren tot het bewaren van wijnen. En natuurlijk oefenen we met de internationale systematische proefmethode. Het examen wordt landelijk afgenomen.
WSET level 3
Advanced – sommelierniveau
Voor deze opleiding moet je het (internationaal) wijnbrevet of een gelijkwaarde opleiding afgerond hebben. Er zijn 9 lesavonden, plus een examentraining. We adviseren gemiddeld 9 uur thuisstudie per week. Dit is wereldwijd de belangrijkste wijnopleiding voor sommeliers, importeurs, winkeliers en wijnschrijvers, maar ook gemotiveerde wijnliefhebbers zijn bij deze pittige opleiding welkom. WSET level 3 stelt je in staat een goed gesprek te voeren met wijnmakers, wijn te kopen en te verkopen, en over wijn te adviseren aan tafel of bij klanten. Je krijgt extra lesmaterialen en er is een mentor die gedurende de opleiding met je contact houdt. Afsluitend een landelijk examen theorie en proeven.
Wijn & Spijscursus
De vooropleiding voor de wijn & spijscursus is minimaal de Basis Wijncursus level 1 (of SDEN 2). Deze cursus wordt altijd gehouden in een goed restaurant.
We proeven in totaal 24 gerechtjes en 24 wijnen, en we gaan er met elkaar over praten: hoe maak je goede gastronomische combinatie’s, welke regels helpen je dat allemaal eenvoudig te begrijpen. Je leert veel over menuleer, productkennis, koken naar het gerecht en de wijn bij het eten kiezen. Je krijgt het mooie wijn & Spijsboek – Basis voor de Sommelier – erbij, en een handig werkschrift.